Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Nya, dynamiska Teams

Kvinna Med Grön Tröja I Ms Teams Möte

Lättare med ögonkontakt och en smartare överblick över mötesdeltagare och presentationer. Så kan Microsofts nya Dynamic View sammanfattas.

– Funktionen Dynamic View säkerställer att viktiga funktioner, som tumnaglar för bilder och presentationsinnehåll, nu visas tydligare och flyttas runt på ett smart sätt beroende på vad som händer i mötet, skriver Microsoft i en bloggpost.

I de senaste förändringarna i Teams lägger sig nu ansiktena på mötesdeltagarna till höger istället för under, när någon delar skärm. Det blir också att lättare att fokusera på specifika deltagare genom att sätta en pin på dem.

Lättare med ögonkontakt

Det ska också bli lättare för deltagare att se varandras ansikte i Togehter mode, alltså det utsnittet där personer till exempel kan placeras ut i en föreläsningssal, där förhoppningen har varit att göra mötena mindre långtråkiga och uttröttande.  

Ytterligare en ny funktion gör att du kan fästa en person ovanför en presentation, där tanken är att det bland annat ska förenkla möjligheten för ögonkontakt.

Nya Dynamic View ska nu vara möjlig att testa i appen för både Windows 10 och Mac OS.

Källa: ZDNet

Microsoft Teams Dynamic View1

Nya vyer i Dynamic View.

26 april 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.