Så säkrar du din kommunikation

scrubsWEBB.jpg

Bank, finans och offentlig sektor ställer höga krav på säkerhet. Tjänsten Pro pack innebär att känslig information i Cisco Spark skyddas med krypteringsnycklar som du ansvarar för.

– Alla företag som utvecklar verksamhet idag sätter säkerhet först, allt annat är sekundärt. Därför är Pro pack, som är en del av vår Sparkplattform och Spark board, till stor nytta för alla som vill lagra presentationer och mötesanteckningar och ha säkra videomöten, säger Andrés Portillo, Nordenchef för Cisco Collaboration.

Ciscos Spark board lanserades i början av 2017 och är Ciscos kollaborativa enhet för säkra videomöten med whiteboard och visningsyta för presentationer. Nu kompletteras Spark och Spark boarden med en krypteringslösning till stor nytta för alla verksamheter som ställer högra krav på säkerhet. All information som finns i systemet och som skickas mellan användare blir krypterad.

spark board.JPG

Så funkar Cisco Spark board

Läs mer om effektiva och säkra möten här. 

– Säkerhet och enkelhet genomsyrar hela plattformen från grunden med avancerade algoritmer och processer översatt till ett enkelt och intuitivt gränssnitt. Vi ska inte bara leverera en säker första klassens funktionalitet utan användaren ska också tycka om att spendera tid i Spark, säger Andrés Portillo.

Äger dina nycklar

Trots att molntjänster lockar fler och fler upplever inte alla företag och organisationer att säkerheten är tillräcklig.

– De finns de sektorer som har varit lite extra försiktiga, till exempel inom bank- och finansväsendet och offentlig sektor. Med Pro pack kan du som kund välja att ansvara för nycklarna till din krypterade information och du väljer själv var du vill spara din data. Det kanske viktigaste i framtidens lagringslösningar är att ingen annan har tillgång till dina krypteringsnycklar. Det är det som gör det här systemet tämligen unikt.

Gartners analys

Analysföretaget Gartner räknar med att hälften av alla viktiga beslut i organisationer 2018 kommer att tas med hjälp av eller i produktionsappar. Kommunikation genomsyrar hela organisationen på ett företag och beslutsfattare blir mer beroende av tjänster från olika it-leverantörer för att driva sina bolag och företag.

För att fortsätta vara trovärdig i den här branschen finns det därför inget alternativ än att sätta säkerhet överst på agendan, menar Andrés Portillo.

– Cisco har varit ledande inom många olika områden när det handlar om kommunikation. Vi fortsätter att erbjuda tjänster till företag och privatpersoner och för att kunna göra det är säkerhetsaspekten avgörande, säger han.

20 november 2017Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflersäkerhetFoto adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng