Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett tigersprång för Dell

Tätare samarbete inom Dellfamiljen innebär smarta lösningar som gynnar alla kunder och hot inom IoT beror ofta på att säkerheten har varit helt obefintlig. Det menar Jason Shepherd, CTO för IoT och edge computing på Dell Technologies.

– VMware cloud foundation, eller VMC on Dell EMC som det officiellt heter, är ett viktigt erbjudande för Dell Technologies kunder. De får upplevelsen av att vara i ett publikt moln oavsett om de är i molnet eller on-prem och oavsett om de är ute på en filial eller precis ovanpå datacentret. Man behöver inte oroa sig kring drift, utan kan fokusera på sin verksamhet. Det är viktigt i ljuset av det oundvikliga behovet av att köra mer och mer av sina applikationer ute i verksamheterna, säger Jason Shepherd, CTO för IoT och edge computing på Dell Technologies.

Hur hjälper detta kunder att dra nytta av IoT?

– IoT och edge computing, alltså att mer och mer datorkraft behövs lokalt där datan samlas in, går hand i hand nuförtiden och blir viktigare när allt fler grejor kopplas upp. Oavsett om du arbetar inom retail eller industri ser vi hur VMC on Dell EMC kommer att göra det lättare för kunder att snabbare analysera de data de samlar in ute på sajten de befinner sig.

Vilka är de största hoten för IoT?

– Att saker inte hålls uppdaterade. Många av de överträdelser som vi ser tenderar att hända i kundsegmenten, och många gånger kan det handla om något så enkelt som att löpande uppdatera sina lösenord. Utmaningen vi ser idag är att det finns så många olika plattformar, användare och tjänster, och det blir svårt att både skala och att hålla koll på ur ett säkerhetsperspektiv. Därför arbetar vi på Dell Technologies mycket med att påtala vikten av en sammanhängande it-infrastruktur. Exempelvis är Pulse IoT ett verktyg från VMware som handlar om att kunna överblicka alla sina tjänster på stor skala, och som håller koll på hot och anomalier.

Det finns ett galet stort antal av IoT-plattformar, flera hundra olika, och kunder vet inte vad de ska välja.

Vilka risker finns det för utvecklingen av IoT att säkerheten inte är prio?

– Det handlar om att veta hur säkerheten ska appliceras och att det är utmanande att göra det i stor skala. Faktum är att de fallen vi ser när IoT hackas på något sätt är när säkerheten i stort sett har varit obefintlig. Däremot tror jag att den stora utmaningen handlar om den stora mängd och fragmentering av operativsystem, hårdvara, plattformar med mera. Det finns ett galet stort antal av IoT-plattformar, flera hundra olika, och kunder vet inte vad de ska välja. För oss handlar det då om att ge en sammanhängande grund med rätt säkerhetsverktyg som är agnostisk till den underliggande hårdvaran. Det är en av de stora utmaningarna.

14 maj 2019 Uppdaterad 16 augusti 2019 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.

Golfswing 960640

Bättre sving med AI

24 sep 2020 digit

En AI-baserad app och en smart klocka ska kunna få din sving att nå nya nivåer. 

laptops på rad.jpg

Rekordförsäljning

17 jan 2020 digit

För första gången sedan 2011 gick den globala pc-marknaden upp under förra året. Marknaden växte med 2,7 procent under 2019  och under sista kvartalet var ökningen som störst med 4,8 procent.

trafiklyse.jpg

Klimat-IoT i Härnösand

8 jan 2020 digit

Bilresorna för medarbetarna i Härnösand kommun motsvarar flera varv runt jorden. Nu ska ett IoT-projekt minska antalet resor och därmed även kommunens klimatpåverkan.

unikom-hoor.jpg
video

Tre it-musketörer

25 jul 2019 digit

Istället för tre it-avdelningar driver det samägda bolaget Unikom it-utvecklingen i Hörby, Höör och Östra Göinge. Idag är fokus på hur RPA och IoT kan skapa medborgarnytta i de tre skånska kommunerna. 

olandsbron-pa-sommaren.jpg

Drönare mot elfel

16 jul 2019 digit

Ölands elledningar har undersökts av drönare och nu meddelar Eon att projektet har varit så framgångsrikt att bolaget planerar för att arbeta på ett liknande sätt i norra Sverige. 

spindel-hot.jpg

Så motstår vi hackare

26 jun 2019 säkerhet

Ransomware, mejlintrång och trojaner är de största hoten mot företag. Växer gör även ransomware-as-a-service som gör alla till potentiella hackare mot en viss summa pengar. För att skydda sig krävs bland annat utbildning, frekvent patchning och mer samarbeten företag emellan. Det menar Craig Bray från Secureworks. 

sca-skogsindustri.jpg
video

SD-WAN för SCA

17 jun 2019 digit

Skogsindustribolaget SCA förnyar både datacenter och nätverk. Med Ciscos SD-WAN blir nätverket mjukvarudefinierat och snabbare och VMwares NSX ska göra datacentret driftsäkert och datasäkert, och enkelhet och flexibilitet är nyckelorden i sammanhanget.