Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter från Dell Tech World

Tydliga erbjudanden som integrerar teknik från hela familjen Dell är några av nyheterna som presenterades under Dell Technologies World. Martin Edquist från Dell Sverige guidar oss igenom årets gigantiska expo i Las Vegas.

– Jag tycker att den största nyheten är att Dell Technologies, som ju är familjenamnet på alla våra bolag däribland Dell, Dell EMC, VMware, får en alltmer framträdande roll. Vi börjar få lite mer färdigpaketerade tjänster mellan dessa bolag. Ett exempel är Dell Technologies Unified Workspace som kommer ur en integrering mellan VMwares Workspace One och våra klienter, där man får en färdigpaketerad användarupplevelse levererad direkt ur fabrik när man öppnar sin nya dator, säger Martin Edquist, presales manager på Dell Sverige.

Har ni några molnnyheter?

– Ja, de andra stora nyheterna har kretsat kring Dell Technologies Cloud där vi har Dells infrastruktur tillsammans med VMwares molntjänster. Detta kan vi leverera antingen i det publika molnet, i ett privat moln, eller som en hybridtjänst.

– När det kommer till privata och hybrida moln kan vi numera leverera färdigpaketerade Vcloud foundation-tjänster direkt på vår hyperkonvergerade plattform i form av VxRail. Det gör att kunderna får en färdig lösning med ett privat moln som går att ställa upp efter bara några dagars installation.

vxrail.png

VxRail på Dell Technologies World.

Vem riktar sig den här lösningen till?

– Till dem som kanske inte vill lägga ut sin last i det publika molnet, utan som istället skapar en hybrid där man kombinerar privat och publikt. Det är en väldigt populär produkt inom offentlig sektor i Sverige, inte minst tack vare möjligheten att få ett automatiserat privat moln helt i sin egen organisation.

Och när det kommer till datorer?

– Vår nya Latitude-serie, där flaggskeppet är Latitude 7400 2in1. En smidig 14-tumslaptop som kan användas som både laptop och platta, och med 24 timmar batteritid.

dator.png

Latitude 7400 2in1.

Ni har gjort lite namnbyten också?

– Ja, ordet power följer med en hel del av våra produkter, och det gäller även våra nätverksprodukter som vi lanserar under det nya namnet Powerswitch. Vi har samlat hela nätverksfloran under ett nytt namn. Och vår S-serie, våra datacenterswitchar, passar väldigt bra tillsammans med våra övriga lösningar kring hyperkonvergerat och servrar. Där börjar standarden i våra nätverkslösningar definitivt bli 25gb eller 100gb.

powerswitch.png

Powerswitch S Series

– Vi har även en säkerhetslösning som vi kallar Powerprotect. Det är en konvergerad backuplösning med både mjukvara och lagringen för backupen. Den passar utmärkt till virtualiserade miljöer och våra privata molnmiljöer där vi snabbt behöver få igång vårt dataskydd.

powerprotection.png

Powerprotect X400.

Hur arbetar ni med hållbarhet?

– Vi återanvänder havsplast i våra produkter och visar här på mässan upp en stor sköldpaddsskulptur med plast inuti för att symbolisera det.

3 maj 2019 Uppdaterad 13 augusti 2019 Reporter Elisabeth Nore digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Besättning På Slu Svea Ute Till Sjöss
video

Ett år med Svea

14 okt 2020 digit

Svea är Sveriges modernaste forskningsfartyg och har hitintills gjort drygt 200 expeditioner. All it på fartyget är robust och ska tåla hård sjö, vatten och tuffa tag. 

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfritt med Cisconät

24 sep 2020 digit

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

Olivolja Hälls På En Sked Med Grön Bakgrund
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Dells väloljade hybrid

11 sep 2020 digit

Dell Technologies Cloud Platform inkluderar allt från självbetjäning och automation till mjukvarudefinierad lagring och nätverk. För alla som vill testa hur det fungerar för just deras verksamhet finns det nu en demomiljö hos Atea. 

Kvinna Flexibel Poweredge 960640
video
Ett samarbete mellan Dell och Voister

Flexibel med Poweredge

6 jul 2020 digit

Den nya modulära servern Dell EMC Poweredge MX ska erbjuda stor skalbarhet och enkel administrering av server, nätverk och lagring. Den är lämpad för både traditionella it-miljöer och mjukvarudefinierade datacenters vilket gör att Dell Technologies ser lösningen som en form av framtidssäkring.

massor av täta björkar med grönt gräs på marken.jpg

Ett grönare internet

21 feb 2020 digit

Det uppkopplade livet ökar utsläppen av växthusgaser. Nu har forskare vid Chalmers utvecklat ett datachips som kan minska energiförbrukningen i fiberoptiska kommunikationssystem med 70 procent utan att försämra prestandan.

sjukvårdspersonal springer med patient i sjukhussäng.jpg
video

Kalmars säkra nät

29 jan 2020 digit

Säkerhet och stabilitet i nätet är prio ett för Region Kalmar län. Just nu testar regionen nätverkslösningarna SDA och SD-WAN, som på sikt kan göra stor nytta i verksamheten. Det berättar Magnus Fisch, som besöker Cisco Live för att få veta ännu mer om den senaste tekniken. 

laptops på rad.jpg

Rekordförsäljning

17 jan 2020 digit

För första gången sedan 2011 gick den globala pc-marknaden upp under förra året. Marknaden växte med 2,7 procent under 2019  och under sista kvartalet var ökningen som störst med 4,8 procent.

gamla och nya hus i kina.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

HP:s hållbara väg

13 dec 2019 digit

Varje minut levererar HP 100 datorer och 90 skrivare. Med den volymen gör detaljer som materialval, möjligheter till uppgradering och transporter med med tåg en stor skillnad för miljön. Med Trans-Eurasia Railway, som sträcker sig hela vägen från Kina till Tyskland, minskar utsläppen betydligt.