Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Dells nya samarbeten

satya-dell-gelsinger.jpg

Satya Nadella, vd på Microsoft, Michael Dell, grundare och vd, Dell Technologies och Pat Gelsinger, vd på VMware under Dell Technologies första keynote.

I en tid av data vill Dell Technologies äga hela ekosystemet och kundresan från edge till core till cloud, vilket ska ske genom ett antal lanseringar och utvidgade samarbeten med VMware och Microsoft. Det klargjorde vd:n Michael Dell under Dell Technologies Worlds första dag.

– Resan som Dell och världen gjort, under de dryga tre decennier som företaget har funnits, är otrolig. Den förväntade livslängden har ökat, ekonomin växer och fattigdomen har minskat och allt detta är bara ett förspel inför vad som komma skall under de kommande 30 åren, säger Michael Dell.

Inte minst för att vi nu går in i en tid där bland annat 3D-printade hus och neurala implantat finns runt hörnet. Denna era är helt baserad och beroende av data och analyser av data, som kommer att förändra i stort sett varje bransch. För att prata mer om detta bjöd han in Jeff Clarke, vice styrelseordförande på Dell, och Pat Gelsinger, vd på VMware, upp på scenen.

I och med dataexplosionen så blir det än viktigare att hantera all information på rätt sätt, och det gör man framöver via det hybrida molnet, menar Jeff Clarke. Det publika och privata måste jobba ihop, nära edge och med låg latens. Därför lanserar Dell tillsammans med VMware nu Dell Technologies Cloud.

 Hela 93 procent av företag använder flera moln och snittföretaget har en arkitektur med fem eller fler moln. Därför är det nu dags för ett bättre moln. Genom att kombinera kraften i VMware och Dell så minskar Dell Technologies Cloud komplexiteten att hantera flera moln och erbjuder en konsekvent infrastruktur över offentliga och privata moln samt edge, oavsett var du befinner dig, säger Jeff Clarke.

Resan som Dell och världen gjort, under de dryga tre decennier som företaget har funnits, är otrolig.

Unified Workspace

Den kommande flodvågen av data lär också förändra hur vi ser på våra jobb, och här ser Dell en potential att ta tillvara på sin plats på marknaden som mjukvaru- och hårdvaruföretag som sköter hela dataresan från edge till core till cloud. Därför, kopplat till den första lanseringen, kommer även en andra, nämligen Unified Workspace.

 Idag arbetar 81 procent emellanåt utanför kontoret, 76 procent gör det på fler än två platser och 52 procent jobbar på fler än tre ställen varje vecka. Det innebär att de behöver flexibilitet, säkerhet och enkelhet, säger Jeff Clarke.

 Unified Workspace integrerar Dells, VMwares och Secureworks lösningar för att hjälpa kunder att kunna arbeta vart som helst, när de vill, och datan är säker hela vägen. Vi implementerar, säkrar och hanterar allt från molnet. Vi tar också hand om alla enheters hela livscykler, säger Pat Gelsinger.

Satya Nadella på scenen

Men det var inte slut på nyheter här. Därefter bjöd Michael Dell och Pat Gelsinger upp Satya Nadella, vd på Microsoft, på scenen. Det gjorde de för att låta Satya berätta om lanseringen av Azure VMware Solutions. Det relativt nya VMware Solutions blir nu helt kompatibelt med Azure.

– Azure VMware Solutions gör att kunderna kan köra inbyggda VMware-baserade arbetsmiljöer i Azure. Kunder kan nu lösa, hantera och säkra program i olika VMware-miljöer och Azure med ett gemensamt operativsystem. Jag är oerhört glad över att kunna ge våra kunder denna multi cloud och hybrid cloud-förmåga, säger Satya Nadella.

På plats i Las Vegas är även Stefan Alariksson, vd på Dell Sverige, och han tyckte att keynoten var beskrivande i vad Dells väg framåt handlar om.

michael-dell.jpg

Michael Dell under keynote på Dell Technologies World, Las Vegas.

 Ur infrastrukturperspektiv knyter vi ihop det som vi talat om ett antal år. Vi kan verkligen snacka om en fulländad digital transformation och det handlar inte om framtiden längre utan det är här och nu.

 Lösningarna Dell Technologies Cloud och Unified Workspace skapar en superspännande kombination som knyter ihop hela den digitala transformationen och vi visar hur vi som enda företag kan styra hela ekosystemet från skrivbordet, till kärnan och vidare upp i molnet.

 Vi visar nu på allvar hur vi integrerar VMwares molnkapacitet med vår infrastruktur, och på riktigt möjliggör en sömlös, kundanpassad integration on och off premise. Utan att användargränssnittet påverkas överhuvudtaget. 

Vad innebär det för svenska kunder?

 Hur man än tittar så hamnar de flesta företag i en hybrid molnuppsättning eftersom man vill kunna individanpassa sin molnstrategi med det offentliga och privata molnet. Då är det viktigt att få en integrerad miljö för hur man ska strukturera det här och nu kan du flexibelt börja var du vill och förfina detta i efterhand utan att ta onödiga risker för verksamheten. I och med att man med Unified Workspace kan lämna över hela livscykelhanteringen så blir det också enklare att gå över tröskeln och våga ta steget eftersom kraven på den administrativa kompetensen minskar, avslutar Stefan Alariksson.

30 april 2019 Uppdaterad 16 augusti 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Fredrik Kron

Rekommenderad läsning

En Pokal Med Massa Konfetti Och Rosa Bakgrund

Bäst på stadsnät

23 sep 2020 digit

Mittnät har utsetts till årets stadsnät. Motiveringen till utnämningen är bland annat förmågan att ta tillvara nio kommuners olikheter och att dela med sig av erfarenheter.

Två Tjejer Posear För En Selfie Mot Gul Bakgrund

Oracle + Tiktok

15 sep 2020 digit

Molntjänstbolaget Oracle blir Tiktoks teknikpartner för den amerikanska marknaden. Det är en uppgörelse som ser ut att ha mer politiska än affärsmässiga motiv.  

timmerstockar på hög med ljusblå himmel i bakgrunden.jpg

Smart virkesmätning

6 maj 2020 digit

Efter att ha tränat på att mäta upp virke har en AI tagit anställning hos skogsnäringsaktören Biometria. Nu används den som stöd på tre mätplatser.

coronaviruset mot vit bakgrund.jpg

Vaccin med superdator

24 mar 2020 digit

Tillsammans med den amerikanska staten ställer IBM sin datorkraft till förfogande i jakten på vaccin och medicin mot det nya coronaviruset. Även Microsoft och Google ingår i det nystartade konsortiet.

kvinnor och män är glada och har dragkamp.jpg

Gemensam it i Hälsingland

23 mar 2020 digit

När sex kommuner slår ihop sina it-avdelningar är möjligheterna större än problemen. IT Hälsingland innebär både bättre upphandlingar och rekryteringar. 

oresundsbron-960640.jpg
video

Data utvecklar Öresundskraft

17 mar 2020 digit

För att erbjuda relevanta tjänster hanterar Öresundskraft stora mängder av både strukturerad och ostrukturerad data. Just nu utvecklar energibolaget tillsammans med Microsoft en plattform för all hantering och arbetar utifrån begreppet data som infrastruktur.

en rauk på gotland.jpg
video

Så klimatsatsar Svenska spel

2 mar 2020 digit

97 varv runt jorden med en Volvo V40. Så mycket koldioxid har Svenska spel sparat in de senaste sju åren tack vare sitt hållbarhetsarbete. Nu tar det statliga bolaget nya kliv i samma riktning med sitt klimatsmarta datacenter och färre flygresor. 

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.  

skäggig man gör hårdrockstecken och skrattar och tittar in i sin mobil.jpg

Västerbotten nu på video

3 feb 2020 digit

Idag kan Region Västerbottens 13 000 användare prata med varandra och med regionens medborgare genom smarta videomöten. Nu handlar arbetet om att utbilda och att driva på leverantörer att lösningarna blir ännu mer öppna.