Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Cisco lanserar Webex Suite

Cisco Webex, Videomöte, Kvinna Sitter Vid Dator Och Pratar Med Headset På (1)

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

– Vi talar om en inkluderande framtid, med ledande ljud- och videokvalitet, en inkluderande upplevelse där känslan att vara nära rent fysiskt underlättar kommunikation och samarbete. AI och maskininlärning är viktiga stöttepelare för att vi ska leverera de innovationerna, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Ny bild, nytt ljud

Webex har redan fått 800 nya funktioner sedan september förra året. Med ytterligare nya funktioner för ljud och bild presenterar bolaget nu plattformslösningen Webex Suite, med bland annat People Focus, som är en funktion Cisco tidigare meddelat ska komma och där AI kommer hjälpa till att justera så att utspridda mötesdeltagare i ett rum hamnar närmare varandra för en tätare känsla.

Brusreducering har enligt Cisco varit något som Webex varit marknadsledande på, och i Webex Suite kommer funktionen My Voice Only helt eliminera bakgrundsljud och bara fokusera på talarens röst.

– Video är mer än bra bild och ljudet är nästan ännu viktigare. Enligt vår undersökning upplever hälften av de som jobbar på distans dålig ljudkvalitet. Det är en av utmaningarna vi löser med funktionerna i Webex Suite, säger Jonny Bucht.

Ett allomfattande verktyg för att producera och sända evenemang ingår också i plattformen.

Uppdaterar säkerheten

Utöver de nya mötesfunktionerna uppdaterar även Cisco säkerheten i plattformen. Till exempel kommer inte känslig information lagras i meddelande historiken och alla data lagars inom EU i datacenter i Frankfurt och Amsterdam.

Webex Suite blir Ciscos nya bidrag till marknaden för videomötesplattformer, där Zoom, Microsoft Teams och Google Meet innehar pallplatserna i USA och globalt.

Källa: Cisco, ZDnet

10 juni 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.