Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nya språk för Webex

Nationsflaggor I Pratbubblor

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.

– Målet med våra Webex-tjänster är att bidra till en mer rättvis spelplan för användarna, där alla kan tillgodogöra sig information och delta i samarbetet utan barriärer, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Cisco hoppas på att den nya funktionen ska underlätta för användarna att kommunicera effektivt, utan språkbarriärer. Dessutom menar Cisco att det kan innebära en minskad kostnad för bolag och andra organisationer som annars anlitar tolkar och översättare.

Sedan tidigare har Cisco lanserat funktioner för att minska störande bakgrundsljud och även funktioner för ansiktsigenkänning och rörelsestyrning i samarbetsplattformen.

– Vi brukar tala om en inkluderande framtid och realtidsöversättning är en viktig pusselbit för att underlätta kommunikation och samverkan mellan olika grupper. AI och maskininlärning spelar en central roll i att leverera de här innovationerna, och många andra nyheter vi presenterat.

Redan nu finns språkfunktionen tillgänglig i en preview-version och hela lanseringen med 100 språk ska vara på plats i maj.

Källa: Cisco 

3 mars 2021 Uppdaterad 4 mars 2021 Reporter elisabeth nore digit Foto Adobestock

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.