Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Slutchattat i Teams

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

– Snälla, gör det möjligt för mötesägaren att temporärt stänga av chattfunktionen under mötet. Ofta är deltagare så fokuserade på vad som händer i chatten att de inte koncentrerar sig på mötet. Vi skulle verkligen gilla möjligheten att slå av en chatt i början av ett möte för att sedan själva välja att slå på den när det är lämpligt.

Detta inlägg tog Microsoft emot från en av sina användare under mars 2020 när alltfler möten började äga rum i Teams. Det är också något som många lärare har efterfrågat, eftersom det är viktigt att ha koll på att eleverna hör och lyssnar till vad de säger, istället för att chatta med varandra.

– Chatten under mötena är väldigt distraherande för eleverna, speciellt för de yngre, skrev en lärare.

Funktionen fanns tidigare bara tillgänglig för administratörer högre upp i Teams-kedjan, men nu har detta alltså också blivit möjligt för mötesbokaren.

Källa: ZDNet

17 februari 2021 Uppdaterad 19 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Cyberattacker som service

5 mars 2021

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Färre kakor i Chrome

5 mars 2021

Google fasar nu ut tredjepartskakorna i Chrome som ett steg i att bli mer måna om användarnas personliga integritet. Samtidigt är det oklart vad det kommer innebära för alla som gör reklam via Google Ads.  

Livetracka Postnord

4 mars 2021

Nu går det i 37 svenska städer att följa sina e-handlade paket på karta i realtid. Funktionen finns både på postnord.se och i deras app, och ska snart täcka in nästan hela landet. 

Covidpass med blockkedja

4 mars 2021

Delstaten New York har börjat testa en app baserad på blockkedjeteknik som påvisar ifall personer har tagit vaccin mot covid-19 eller mottagit ett negativt provresultat. Appen ska snabba på öppnandet av samhället. 

Ny look i Outlook

4 mars 2021

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nya språk för Webex

3 mars 2021

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.