Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Slutchattat i Teams

Fyra Människor Håller Upp Varsin Färgglad Chattbubbla Framför Ansiktet

Nu kan du stänga av chattfunktionen under möten för att minimera distraktionen för deltagarna. Det är en lösning som har efterfrågats av många, inte minst av lärare. 

– Snälla, gör det möjligt för mötesägaren att temporärt stänga av chattfunktionen under mötet. Ofta är deltagare så fokuserade på vad som händer i chatten att de inte koncentrerar sig på mötet. Vi skulle verkligen gilla möjligheten att slå av en chatt i början av ett möte för att sedan själva välja att slå på den när det är lämpligt.

Detta inlägg tog Microsoft emot från en av sina användare under mars 2020 när alltfler möten började äga rum i Teams. Det är också något som många lärare har efterfrågat, eftersom det är viktigt att ha koll på att eleverna hör och lyssnar till vad de säger, istället för att chatta med varandra.

– Chatten under mötena är väldigt distraherande för eleverna, speciellt för de yngre, skrev en lärare.

Funktionen fanns tidigare bara tillgänglig för administratörer högre upp i Teams-kedjan, men nu har detta alltså också blivit möjligt för mötesbokaren.

Källa: ZDNet

17 februari 2021 Uppdaterad 19 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.