Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

 Vi vill göra om kontor till intelligenta arbetsytor. Med Webex hjälp ska anställda känna sig covid-trygga när de är på kontoret, och inkluderade när de arbetar på distans, säger Vanessa Sulikowski, distungished systems engineer på Cisco.

För första gången någonsin planerar majoriteten av världens företag och verksamheter att ha en hybrid arbetskraft. Enligt Ciscos siffror ser 58 procent av alla världens kontorsarbetare ett scenario där de jobbar hemifrån minst två dagar i veckan. Samtidigt kommer 98 procent av alla möten innehålla en deltagare som är med på distans.

För att den här transformationen ska vara möjlig krävs välfungerande samarbetsverktyg, och här kommer Cisco Webex in i bilden. Under Cisco Live berättar bolaget om nyheter gällande samarbets- och mötesplattformen.

Pandemianpassade rum

På plats på kontoren satsar Cisco på att få medarbetare att känna sig fysiskt trygga i pandemitider. Konferenssystemen har inbyggda sensorer så när man går in i ett mötesrum visar systemet när rummet användes senast och när det städades senast.

Sensorerna kan även ändra temperatur och luftfuktighet i rummet samt hjälpa oss att komma ihåg och anpassa oss efter rådande restriktioner. Med Webex går det också att se antalet mötesdeltagare i ett rum och hur många som maximalt får befinna sig där samtidigt om man satt gränser för social distansering.

Vanessa Sulikowski

Vanessa Sulikowski under Cisco Live.

 Om vi är sex personer i ett mötesrum som är avsatt för fem så säger systemet till. Att vi har flera olika rum för samma möte är nog något vi kommer få vänja oss vid.

Det går även att boka andra mötesrum samt förlänga sitt eget inifrån rummet utan att behöva trycka på diverse touchpaneler. Istället kan du tala med systemet vilket kan vara bra ur en smittspridningssynpunkt, säger Vanessa Sulikowski.

Interaktiva emojis

Väl inne i ett Webex-möte vill Cisco förbättra upplevelsen för alla deltagare, oavsett om de sitter i ett konferensrum eller deltar via mobil eller dator. Nu går det att fysiskt räcka upp handen och då förstår mötesverktyget att du vill prata och lägger dig näst på tur. Du kan även fysiskt sträcka upp tummen i luften och en tumme upp-emoji dyker upp på allas skärmar.

Med funktionen Immersive Share går det att sätta in sig själv i sin presentation. Om du delar skärm och visar upp en Powerpoint syns du och dina kroppsrörelser när du berättar, istället för att alla bara hör din röst.

Och innan du äntrar ett möte kan du numera se vilka personer som redan är inne i det, vilket ska kunna underlätta vid mötestäta dagar.

Immersive Sharing

Med Immersive Share går det att sätta in sig själv i sin presentation.

 Om du ser att en extern person gått in ett kommande möte kanske du behöver avsluta ditt nuvarande möte direkt, för att inte låta den personen vänta, säger Vanessa Sulikowski.

Sist men inte minst är även säkerhet något som Cisco hela tiden försöker ha i åtanke.

– Möten i Webex kan vara end-to-end krypterade och vi har samverkansverktyg som helt kan köras lokalt, hybrid eller i molnet. I och med att Cisco har produkter inom både hård- och mjukvara blir det en sömlös kedja för hybridarbetaren och it-avdelningen har ett enda verktyg för att managera enheter, licenser och mjukvaruversioner, säger Jacob Kindgren, Sales Specialist Collaboration Webex, på Cisco.

9 april 2021 Uppdaterad 23 april 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock, Cisco

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Google, Kontoret, Tom Kontorsstol Framför Ett Skrivbord I Ett Hem

Google vill ha tillbaka medarbetarna

7 maj 2021 digit

Google-anställda bör vara på kontoret tre dagar i veckan, med start i september i år. Det skriver CEO Sundar Pichai i ett mejl till sina medarbetare. 

Blå Ögon På En Kvinna

Stressade videoögon

20 apr 2021 digit

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Kvinnor Zoomtrott

Kvinnor mer videotrötta

16 apr 2021 digit

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.

Fin Skogstomt Utanför Ett Fönster

Örnsköldsvik flyttar hem

29 mar 2021 digit

För att alla medarbetare ska ha en så bra arbetsmiljö som möjligt ombesörjer Örnsköldsviks kommun att alla har den utrusning de behöver när de jobbar från hemmet. Det gäller allt ifrån skärm och tangentbord till arbetsstol, och allt levereras hem till de anställda.

En Talarstol Med Två Mikrofoner

Kommunpolitik på distans

22 mar 2021 digit

Södertälje kommun har fattat beslut under fullmäktigemöten på distans, med ibland drygt 100 ledamöter. Den stora utmaningen har inte varit att få till de tekniska lösningarna, utan att utbilda alla ledamöter hur tekniken fungerar.

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.