Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Vi har en historia av att gång på gång helt göra om våra affärsmodeller, Apex är det senaste exemplet av det, säger Michael Dell, vd och grundare av Dell Technologies. 

När Michael Dell inleder sin keynote på Dell Technologies World ligger fokuset på covid 19-pandemin. Han pratar om det senaste året som ett år av mänsklighet, ödmjukhet, desperation och inspiration, samtidigt som han tackar sina kollegor och partners för det hårda arbetet.

Tillsammans förhindrade vi en fullständig samhällsekonomisk nedbrytning. Det är ingen överdrift, utan det är vad vi teknologer har åstadkommit för världen sedan nedstängningen startade, säger Michael Dell.

Edge som framtid

Under pandemin med det ökade distansarbetet har investeringar i moln och molntjänster ökat lavinartat, vilket är en utveckling som kommer fortsätta. En ännu större utveckling ser Michael Dell gällande IoT, självkörande fordon och dylikt, vilket i mångt och mycket handlar om data som genereras i edge, det vill säga kanten av molnet. Därför blir edge en nyckelteknologi de kommande åren.

Data kommer genereras i den riktiga världen, i edge. Tre fjärdedelar av all företagsdata kommer att hanteras utanför molnet eller ett traditionellt datacenter 2025. Och när edge-teknik expanderar över branscher och städer genom utrullningen av 5G kommer möjligheterna vara oändliga. Potentialen för företag är lika stor i edge nu som den var i molnet för tio år sedan, säger Michael Dell.

Enligt IDC kommer hälften av all datacenter-infrastruktur och över 75 procent av all edge-infrastruktur att konsumeras som tjänst 2024. Och det är här som Apex kommer in, vilket under keynoten benämns som ”det nya” Dell Technologies.

Apex ska förändra hur företag köper och använder Dells produkter och tjänster. Den nya it-som-tjänst-portföljen ska göra det lättare för organisationer att skala upp sin digitala transformation. Via en panel kan företag skala sin it utifrån varierande behov, rulla ut nya applikationer och snabbt starta upp nya projekt. Inom Apex-portföljen finns fyra olika tjänster: Data Storage Services, Cloud Services, Custom Solutions och Console.

Everything-as-a-service

Kortfattat ska Data Storage Services ge en förenklad lagring-as-a-service upplevelse. Cloud Services ska ge en säker molnupplevelse i såväl publika och privata moln som i edge. Custom Solutions är en teknikportfölj som erbjuder bland annat servrar, lagring och hyperkonvergerat. Och Console är, som det låter, en interaktiv konsol där kunder kan hantera, identifiera och prenumerera på tjänster som passar deras behov.

Apex kommer in för att samla våra moln- och as-a-service-funktioner. Det är agilt och anpassar rätt teknik med dina affärsbehov, tillsammans med möjligheten att snabbt skala upp och ned. Vi gör din infrastruktur i i hög grad automatiserad, multicloud-baserad och tjänstebaserad. Därmed kan du lägga tid, kraft och investeringar på din data och dina applikationer för att skapa affärsresultat och konkurrensfördelar, säger Allison Dew, Chief Marketing Officer, Dell Technologies.

Dell ska från och med nu kunna rulla ut it-tjänster via Apex på 14 dagar och addera ytterligare Apex-resurser på fem dagar. I framtiden kommer allt som Dell erbjuder som tjänst att vara Apex-stämplat.

Vi är väldigt förväntansfulla. Det här är ett helt nytt kapitel för vårt företag. Nästa steg är everything as-a-service, säger Michael Dell.

7 maj 2021 Uppdaterad 24 maj 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock, Dell

Rekommenderad läsning

Smart City
video
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Bergsklättring 960640
video
Ett samarbete med HPE

Upplev edge med Aruba

14 apr 2021 digit

Edge-to-cloud-eran är här och den kommer att vara lika stor som mobile first-epoken. Det menar Arubas grundare Keerti Melkote under bolagets event Atmosphere. Dessutom lanserar Aruba flera nyheter om plattformen ESP. 

Hemarbete 960640
video
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.