Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete med dell

En smartare it-nyhetssajt

Enklare hemmajobb med Dell

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

– För oss på Dell har den här perioden med mycket hemmaarbete tydliggjort vikten av att varje medarbetare har en behovsanpassad utrusning för att kunna utföra sitt arbete så bra som möjligt, säger Mats Jentzen, Sales Director för Client Solutions, Dell.

Allt för hemmakonferensen

Dell har det senaste året haft ett enormt fokus på att möta marknadens nya behov av it-produkter som funkar oavsett var användaren befinner sig.

Till exempel har bolaget utvecklat Dell Adapter Speakerphone, en kombinerad högtalartelefon och multiports-adapter som fungerar lika bra på hemmakontoret som i konferensrummet. Dell är också först i världen med att lansera en videokonferensskärm med inbyggd videokamera, mikrofon och högtalare anpassad för hemmamiljön och certifierad för Microsoft-produkter, däribland Teams.

– Det här har marknaden verkligen skrikit efter. Det är en komplett lösning för möten och samarbeten oavsett var användaren befinner sig.

Datorn oumbärlig

Mats Jentzen noterar också att datorn som enhet aldrig har haft så stark ställning som nu, och för Dell har detta inneburit ett fokus på bättre kameror, brusreducering och att minska mängden blåljus från skärmarna på datorerna.

Det handlar om vad en medarbetare gör snarare än hur länge eller var det görs.

– Det var inte längesen som många pratade om pc:ns död men under pandemin har försäljningen fullkomligt exploderat.

Varför tror du det är så?

– Det finns en flexibilitet och kraft i en laptop som du helt enkelt inte får i plattor och telefoner. När du kan arbeta med båda händerna framför en ordentlig skärm kan du verkligen få ut en helt annan kraft och effektivitet.

Hemmakontor Med Dellprodukter

Dells olika produkter för hemmakontoret.

It i centrum

Enligt Mats Jentzen har pandemin visat med all önskvärd tydlighet hur oumbärlig it är för att verksamheten ska fungera.

– Det spelar ingen roll vilken kärnverksamhet du har. Om du inte har it som bär dig har du inget företag, säger han.

Samtidigt ställer det förstås högre krav på alla verksamheters it-enheter.

Mats Jentzen Proffe

Mats Jentzen, Sales Director för Client Solutions på Dell.

– Du kan inte längre knalla ner till servicedesken om du får problem. Därför jobbar Dell mycket med budskapet om att datorer ska vara förprogrammerade och så enkla att använda som möjligt.

Det hybrida arbetssättet

När pandemin börjar lägga sig på allvar i takt med att fler och fler blir vaccinerade menar Mats Jentzen att många arbetsgivare står inför en utmaning. Samtidigt som medarbetarna på bolaget bevisligen kan sköta sitt arbete oavsett plats, finns det ibland en företagskultur som går ut på att de som kan ska befinna sig på kontoret.

– Vi ser på ett tydligare sätt att det handlar om vad en medarbetare gör snarare än hur länge eller var det görs. Samtidigt måste det finnas ytor för medarbetare att samlas på för de uppgifter som kräver samarbete och kreativitet. Det är en intressant framtid och framförallt spännande är den för oss som arbetar inom it och tech som är centrala i bägge dessa delar.

12 mars 2021 Uppdaterad 23 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Dell

Rekommenderad läsning

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Kvinnor Zoomtrott

Kvinnor mer videotrötta

16 apr 2021 digit

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Hemarbete 960640
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.

Fin Skogstomt Utanför Ett Fönster

Örnsköldsvik flyttar hem

29 mar 2021 digit

För att alla medarbetare ska ha en så bra arbetsmiljö som möjligt ombesörjer Örnsköldsviks kommun att alla har den utrusning de behöver när de jobbar från hemmet. Det gäller allt ifrån skärm och tangentbord till arbetsstol, och allt levereras hem till de anställda.

Aruba Säkert Nätverk
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

En Talarstol Med Två Mikrofoner

Kommunpolitik på distans

22 mar 2021 digit

Södertälje kommun har fattat beslut under fullmäktigemöten på distans, med ibland drygt 100 ledamöter. Den stora utmaningen har inte varit att få till de tekniska lösningarna, utan att utbilda alla ledamöter hur tekniken fungerar.

Lenovo Biometri Thinkshield
Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

19 mar 2021 säkerhet

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska.