Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med HPE

En smartare it-nyhetssajt

Säkra näten med Aruba

Aruba Säkert Nätverk

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Pandemin har eskalerat diskussionerna om digitalisering med moln, IoT och den flexibla arbetsplatsen. Med Aruba Edge Services Platform möter vi det behovet, vilket är ett krav för att företag och organisationer ska kunna ta nästa steg, säger Marcus Bäckrud, Sverigechef, Aruba HPE.

Från en central hub förenklar, förenar och säkrar Aruba ESP (Edge Services Platform) hela din nätverksplattform. Arkitekturen är designad för att möta kraven från alla möjliga olika verksamheter, såsom offentlig sektor till stora globala bolag. Skillnaden ligger i vad de olika kategorierna använder i arkitekturen, alla kan nyttja lösningen men i olika omfattning. Men de tre viktigaste ledorden är alltid enhetlighet, säkerhet och AI.

All infrastruktur inom Aruba ESP kan manageras både lokalt och i molnet. Med den enhetligheten kan alla göra sin molnresa med hög flexibilitet och helt i sin egen takt. För kommuner, som framöver förhoppningsvis får klarare regler vilken data de får ha i molnet, skapar det en flexibilitet då de kan bibehålla sin investering och dra nytta av molnets fördelar.

Zero trust

Arkitekturen ska även underlätta säkerhetsarbetet för både företag och offentlig sektor. Företag kan skapa en verksamhetsanpassad zero trust-lösning med isolerade företagstjänster som möjliggör samma höga säkerhetsstandard på kontoret och hemmakontoret. Detta sker genom bland annat inbyggda funktioner i hårdvaran samt central mjukvarustyrning.

Det skapar även möjligheter för exempelvis kommunsamarbeten där verksamma inom olika kommuner, förutom att samarbeta med it, även kan nyttja varandras kompetenser, såsom vårdresurser.

En vårdanställd kan åka till grannkommunen och på så sätt samarbeta och bibehålla spetskompetens i närområdet. Att kunna isolera och hantera individer och grupper i nätverket på ett standardiserat, centraliserat sätt blir därmed avgörande för hela verksamheten. Det innebär ännu mer flexibilitet, vilket är viktigt då it-samarbeten blir allt mer affärsnära.

Automatiserad felsökning

Marcus Hpe Proffe

Marcus Bäckrud, Sverigechef, Aruba HPE.

Den tredje delen handlar om AI och automation. Enligt olika undersökningar går ibland 90 procent av tiden inom it-drift åt till felsökning på ett eller annat sätt. Med arkitekturen kan AI proaktivt identifiera och hantera problem som uppstår i infrastrukturen, utan inblandning från it-avdelningen. Även felsökning förenklas.

Dagens digitaliseringstakt stärker behovet av automatiserade processer. Vårt verktyg AIOps samlar insikter från 1,5 miljarder datapunkter dagligen vilket gör att du kan förutsäga och ta itu med problem innan de påverkar användarna. Det analyserar nätverket och hur användare och enheter uppför sig, vilket kan minska tiden som det tar att lösa problem med 90 procent och öka nätverkskapaciteten med 25 procent.

Öppen standard

Arubas arkitektur är baserad på öppna standarder vilket gör att användaren inte behöver köra en Aruba-miljö fullt ut, utan det går även att använda sig av andra leverantörers teknik.

Du kan påbörja dina steg mot Aruba i den takt du vill, fördelarna får du oavsett var du startar ifrån. Med lösningen ska du kunna fokusera mindre på att släcka bränder, och mer på att utveckla din verksamhet. Fler nyheter på området kommer att presenteras under Aruba Atmosphere i mitten av april, avslutar Marcus Bäckrud.

26 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock, HPE

Rekommenderad läsning

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Sjukhuspersonal Springer I En Korridor Med Ryggen Mot Kameran

Microsoft AI-satsar

13 apr 2021 digit

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Amy Winehouse
video

AI-musik av 27-klubben

8 apr 2021 digit

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.

Humla Ai 960640

AI kollar pollen

18 mar 2021 digit

AI gör det lättare att analysera pollen, vilket öppnar upp för nya forskningsmöjligheter. På Lunds universitet använder man pollenanalys för att lära sig mer om matvanorna hos humlor.

Gaming Räddabarnen

Rädda Barnen med AI

17 mar 2021 digit

Rädda Barnen ska med hjälp av AI kunna upptäcka, kontakta och ge stöd till barn som utsätts för näthat inom gamingvärlden. AI:n liknas vid en digital fältassistent som alltid är online och tillgänglig dygnet när barn och unga behöver det. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Barn Ai Facebook

Facebook lär av bebis

8 mar 2021 digit

Facebook har tagit fram en AI som lär sig på ett liknande sätt som små barn. Enligt bolaget ska lösningen användas för att moderera innehåll på plattformen och kunna främja opartiskhet.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Person Med Röd Jacka Susar Fram På Damcykel

Data driver Södertälje

1 mar 2021 digit

Södertälje satsar på datadrivna beslut med hjälp av AI, IoT och öppen data. Uppkopplade papperskorgar och parkeringsplatser samt sensorer som mäter snödjup och antalet cyklister ska förenkla tillvaron för både medborgare och anställda.