Nya språk för Webex

Nationsflaggor I Pratbubblor

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.

– Målet med våra Webex-tjänster är att bidra till en mer rättvis spelplan för användarna, där alla kan tillgodogöra sig information och delta i samarbetet utan barriärer, säger Jonny Bucht, lösningsarkitekt på Cisco Sverige.

Cisco hoppas på att den nya funktionen ska underlätta för användarna att kommunicera effektivt, utan språkbarriärer. Dessutom menar Cisco att det kan innebära en minskad kostnad för bolag och andra organisationer som annars anlitar tolkar och översättare.

Sedan tidigare har Cisco lanserat funktioner för att minska störande bakgrundsljud och även funktioner för ansiktsigenkänning och rörelsestyrning i samarbetsplattformen.

– Vi brukar tala om en inkluderande framtid och realtidsöversättning är en viktig pusselbit för att underlätta kommunikation och samverkan mellan olika grupper. AI och maskininlärning spelar en central roll i att leverera de här innovationerna, och många andra nyheter vi presenterat.

Redan nu finns språkfunktionen tillgänglig i en preview-version och hela lanseringen med 100 språk ska vara på plats i maj.

Källa: Cisco 

3 mars 2021Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter elisabeth nore digit Foto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng