Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Ny look i Outlook

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

– I snitt använder människor sex olika verktyg för att hålla koll på allt de ska göra på sitt arbete. Det blir mycket hoppande fram och tillbaka. Det måste finnas ett bättre sätt att hantera viktiga och brådskande och ha dem på ett ställe, skriver Gabriel Valdez, Product Marketing Manager för Microsoft Outlook i en bloggpost.

Påminner om Trello

Det nya utseendet i Outlooks kalender ser mer ut som en planeringstavla med olika slottar och påminner lite om Microsoft-appen Planner eller det populära planeringsverktyget Trello. Tanken är att du enklare ska kunna organisera dina arbetsuppgifter, mål, anteckningar, påminnelser med mera.

Förhoppningen är att det nya sättet att interagera med din kalender ska ge en bättre organisering och bli mer komplett så att du slipper hoppa mellan olika appar. Det ska bli lätt att uppdatera information på alla kort, och filer, anteckningar, mål och påminnelser kan alla tidsinställas.

Den nya kalendern kommer först att finnas tillgänglig i Outlook som körs i webbläsaren och det är oklart när samma funktion kommer till apparna och smarta telefoner.

Ny mötesbokare

I ungefär samma veva, i slutet av mars, kommer en också en uppdatering som göra det lättare att boka möten med mötesbokningsassistenten i både Android och IOS.

– Om Outlook inte kan hitta en tid som passar alla kommer den att föreslå tillfällen där de andra deltagarna är lediga, och där du får möjligheten att flytta fram eller hoppa över något om du själv är upptagen då. Om du schemalägger ett möte på en tid som redan är upptagen kommer du automatiskt att få hjälp att flytta den bokningen, skriver Microsoft på sin blogg.

Outlook Calendar Board View Microsoft 1614765876049

Ett smakprov på Outlooks nya kalender.

Källa: Gadgets.ndtv.com, Microsoft

4 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.