Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter i Word

Penna Skriver På Vit Bakgrund

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.

– Text-förutsägelser i Word hjälper användare att skriva mer effektivt genom att förutse text snabbt och träffsäkert, skriver Microsoft i en post om uppdateringar i Microsoft 365.

Smartare dokument

När en användare skriver en text i Word eller ett mejl i Outlook kommer programmet att föreslå ord som passar in att följa på det ord du precis skrivit, ungefär som Googles Smart Compose-funktion. Genom att trycka på Tab-tangenten skrivs ordet ut, och Esc-tangenten får förslaget att försvinna.

Textförslaget baseras på en AI som också kommer att ta i beaktning hur just du har uttryckt dig i tidigare mejl och dokument, men Microsoft understryker att ingen data lagras och finns inte tillgänglig för andra användare.  

Engelska gäller

Den som vill återkoppla till Microsoft med förslag på ord kan högerklicka på ordet och skicka in sin kommentar. Ordförslagsfunktionen finns än så länge bara på engelska och funktionen i Outlook fungerar till en första början bara i Nordamerika.

Funktionen kommer att rullas ut i början av 2021.

Källa: Microsoft

25 februari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

EU mot igenkänning

16 april 2021

Förbjud AI som används för ansiktsigenkänning i övervakningssyfte och som manipulerar mänskliga beslut. Det föreslår EU i en ny proposition.

Kvinnor mer videotrötta

16 april 2021

Kvinnor är mer trötta på videomöten än män, visar en stor studie. Nu vill forskarna se åtgärder från arbetsgivare som förebygger den så kallade zoomtröttheten.

Coop scannar hållbarhet

15 april 2021

Nu kan du anpassa dina inköp utifrån hur hållbara de är direkt i butiken. Idag lanserar Coop hållbarhetsdeklaration för drygt 10 000 varor i sin app.

Konsert när du vill

15 april 2021

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Självkörande pizza

14 april 2021

I Houston levereras nu Dominos pizzor med den självkörande bilen Nuro R2. Det är det första självkörande fordonet i USA som fått tillstånd att köra, utan federala säkerhetskrav.

Rysk attack mot Sverige

14 april 2021

Säpo misstänker grovt dataintrång från ryska underrättelsetjänsten GRU mot Riksidrottsförbundet i Sverige. Men åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen eftersom det inte finns förutsättningar för lagföring utomlands och utlämning till Sverige saknas.