Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Breakouts i Teams

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

Text Fredrik Adolfsson Foto adobestock 14 december 2020 digit

Teams Breakouts

Att skapa givande diskussioner kan ibland vara svårt i stora grupper. Det ska nu lösas med Breakout rooms där du kan dela upp möten in i mindre grupper. Mötesarrangören kan skapa upp till 50 breakout-rum och välja mellan att automatiskt eller manuellt tilldela deltagare olika rum.

Arrangören kan även välja att låta deltagarna komma tillbaka till huvudmötet när som helst, för att sedan återvända till det tilldelade mindre mötesrummet.

Teams Mindre

Rummen går när som helst att döpa och döpa om.

Arrangören kan skapa, döpa, döpa om och ta bort rum när hen vill. När breakout-rummen är öppna kan organisatören även gå med i vilket rum som helst. Hen kan även skicka meddelanden till breakout-rummen samt återkalla alla deltagare till huvudmötet när som helst.

Filer som tagits fram i breakout-rummen kan delas i huvudmötet när alla är tillbaka där och blir sedan tillgängliga i möteschatten efteråt.

Källa: Microsoft

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Nya appar efter attacken

18 januari 2021

Efter attacken på Kapitolium i USA har de stora sociala medie-plattformarna tröttnat på hetsiga inlägg från Donald Trump och hans anhängare. Men det finns andra plattformar som välkomnar dessa.

Sekundsnabbt covidtest

18 januari 2021

Nu finns det ett test som upptäcker antikroppar mot coronaviruset på bara några sekunder. Lösningen bygger på 3D-printade guldpartiklar i nanostorlek och har tagits fram av forskare i USA.

Nätfiske med paket

15 januari 2021

Microsoft och DHL är de varumärken som används mest vid phishingförsök. De mest utnyttjade branscherna är teknik, följt av logistik och detaljhandel. 

Kommuner ikapp 2035

14 januari 2021

Behovet av digital kompetens har fördubblats de senaste 15 åren inom offentlig sektor. Först 2035 spås myndigheter, regioner och kommuner att vara ikapp den privata sektorn.

Lämnar VMware för Intel

14 januari 2021

Pat Gelsinger ersätter Bob Swan och blir ny vd på Intel. Pat Gelsinger kommer närmast från rollen som vd för VMware men har en lång historia med Intel, där han började jobba som tonåring.

Hundens nya vän

14 januari 2021

En uppkopplad dörr låter din hund springa in och ut ur huset som den vill, utan att du behöver vara hemma.