Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Breakouts i Teams

Teams Breakouts

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

Att skapa givande diskussioner kan ibland vara svårt i stora grupper. Det ska nu lösas med Breakout rooms där du kan dela upp möten in i mindre grupper. Mötesarrangören kan skapa upp till 50 breakout-rum och välja mellan att automatiskt eller manuellt tilldela deltagare olika rum.

Arrangören kan även välja att låta deltagarna komma tillbaka till huvudmötet när som helst, för att sedan återvända till det tilldelade mindre mötesrummet.

Teams Mindre

Rummen går när som helst att döpa och döpa om.

Arrangören kan skapa, döpa, döpa om och ta bort rum när hen vill. När breakout-rummen är öppna kan organisatören även gå med i vilket rum som helst. Hen kan även skicka meddelanden till breakout-rummen samt återkalla alla deltagare till huvudmötet när som helst.

Filer som tagits fram i breakout-rummen kan delas i huvudmötet när alla är tillbaka där och blir sedan tillgängliga i möteschatten efteråt.

Källa: Microsoft

14 december 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto adobestock

Senaste nytt

Fördel digital vård

22 april 2021

Nio av tio föredrar att träffa sjukvården på distans istället för fysiskt. Nu spår experter en ordentlig omstrukturering av vårdbranschen.  

Svenskt datacenter för Cisco

22 april 2021

Cisco slår upp dörrarna till ett nytt datacenter på en hemlig plats strax söder om Stockholm. Enligt bolaget kommer det att innebära säkrare och bättre prestanda för kunderna.  

Huawei utanför topp 5

21 april 2021

Mobilförsäljningen landade på 340 miljoner enheter under årets första kvartal, vilket är en 24-procentig ökning gentemot Q1 2020. Huawei är borta från topp fem, men en stor del av ökningen kommer ändå från Kina och tre kraftigt växande leverantörer.

Först med blockkedje-öl

21 april 2021

Snart lanseras Helt Spårat, som är Sveriges första blockkedje-öl. Syftet är att kunna dokumentera och följa ölets alla processer, från att maltkornet sås till att ölet tappas upp på flaska.

Stressade videoögon

20 april 2021

Vi spenderar alltmer tid vid våra skärmar och inte minst nu under pandemin, vilket också märks för våra ögon. Ett sätt att undvika försämrad ögon- och synhälsa kan vara att ta en del möten på telefon istället för video.

Pandemieffekt för blockkedja

20 april 2021

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor.