Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Störst på förnybart

Man I Orange Bygguniform Står På Solcell Och Fixar

Amazon är världens största köpare av förnybar energi. Det kommuniceras efter att bolaget investerar i ytterligare 26 vind- och solenergiprojekt, vilket totalt motsvarar 6,5 gigawatts.

– Amazon hjälper till att ta kampen mot klimatförändringar och förflyttar oss snabbt mot att att försörja vår verksamhet med förnybara energikällor, säger Jeff Bezos, Amazons grundare och vd.

Mest i världen

Amazons har meddelat att de gör 26 ytterligare satsningar på vind- och solenergiprojekt, bland annat i Sverige, Frankrike, Sydafrika och Australien.

Det totala antalet investeringar gör Amazon blir det bolag som köper mest förnybar energi i världen, med sina 6,5 gigawatts. Det motsvarar en årsförbrukning för nästan två miljoner amerikanska hushåll.

The Climate Pledge

Amazon har som mål att använda 100 procent förnybar energi till 2025, bland annat till sina kontor och sin molntjänst AWS. Genom att köpa in 100 000 eldrivna fordon ska bolaget också driva ner klimatavtrycket för sina transporter så att 50 procent av dem är koldioxidneutrala 2030.

Under förra året startade Amazon tillsammans med Global Optimism The Climate Pledge. Syftet är att nå Parisavtalets mål tio år tidigare, det vill säga att vara koldioxidneutral 2040. The Climate Pledge har bland annat skrivits på av Unilever, Verizon och Microsoft.

– Vi har nu totalt 127 vind- och solkraftverksprojekt. Där här är bara ett av många steg som vi tar för att upp nå vårt klimatmål. Jag kunde inte vara mer stolt över alla team på Amazon som fortsätter att jobba hårt, smart och snabbt för att sätta dessa projekt i rullning, säger Jeff Bezos.

Källa: Amazon

14 december 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.