Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

3 500 hållbara produkter

TCO Development har utvecklat en tjänst där användare kan gå in och jämföra it-produkter och deras klimatavtryck. I dagsläget är mer än 3 500 produkter certifierade.

Text Tim Leffler Foto Adobestock 17 december 2020 digit

Kretskort Mm Som Skräp

– Genom att använda TCO Certified kan inköpare påverka viktiga hållbarhetsaspekter för många av de it-produkter de köper in, säger Clare Hobby, Purchaser Engagement Manager hos TCO Development.

Anpassade nyheter

Den ledande hållbarhetscertifieringen för it, TCO Certified, har nu gjort det lättare att jämföra produkter ur en hållbarhetsaspekt på sajten Product Finder där 3 500 produkter samlats. Tanken är att företag och organisationer kan prenumerera på nyheter och få anpassad information om certifierade produkter som uppfyller specifika hållbarhetskrav.

– Genom att prenumerera på hållbarhetsdata kan inköpare ligga i framkant för hållbar upphandling och få den senaste informationen om certifierade produktmodeller, säger Clare Hobby.

Plast och battericykler

Information om de certifierade produkterna innehåller bland annat andelen återvunnen plast från använda produkter, energiförbrukning och battericykler.

Product Finder gör det också möjligt att räkna ut både koldioxidutsläpp och energikostnader i användarfasen

– De oberoende verifieringsorganisationer vi arbetar med lägger mer än 20 000 timmar per år på att säkerställa att produkter och tillverkningsfabriker uppfyller kraven i TCO Certified. Detta mycket omfattande verifieringssystem gör TCO Certified till den mest robusta och tillförlitliga certifiering som finns för IT-produkter idag, säger Clare Hobby.

Källa: TCO Development

Senaste nytt

Gratis busstrafik

22 januari 2021

Just nu testkörs två självkörande minibussar i Göteborgs kollektivtrafik. Bussarna är gratis att åka med och det går att söka dem i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg. 

Säkerhet för 500 mdr

21 januari 2021

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Kvantdator fixar flygrutt

21 januari 2021

Att låta en kvantdator lägga flygrutter skulle spara enorma mängder tid. Nu är forskare vid Chalmers tekniska högskola en lösning på spåren.

Fem hållbara tips

21 januari 2021

Den 24 januari är det Circular Electronics Day. När fler och fler företag och organisationer ansluter sig till TCO Developments initiativ passar organisationen som delar ut hållbarhetscertifieringar på att tipsa om hur alla kan bidra till en mer cirkulär it-hantering. 

Sveriges 5G-vinnare

20 januari 2021

Auktionerna för de olika GHz-banden i 5G-näten är nu avslutad och det blir fyra aktörer som delar på det tilldelade utrymmet. Men fortfarande är Huaweis roll i utvecklingen av det svenska 5G-nätet oklar.

Digitala kramar

20 januari 2021

Pandemi och restriktioner gör att vi inte kan ses och kramas i samma utsträckning som tidigare. Men enligt forskning kan en digital kram ge liknande effekter som en verklig.