Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Microsoft

Revision med Azure

Nya samarbeten, rätt person på rätt plats och en framtidssäkrad plattform för både distansarbete och framtida tjänster. Så har Microsoft Azure hjälp revisionsbyrån Value & Friends.

– Sedan vi skaffade Azure och Microsoft 365 har samarbetet mellan våra kontor förbättrats betydligt, säger Magnus Wikström, revisor på Value & Friends.

Azure för framtiden

Value & Friends är en revisions- och redovisningsbyrå med ungefär 50 medarbetarna och som finns i Skellefteå, Vindeln, Umeå, Lycksele och Åsele. Efter en sammanslagning för knappt två år sedan behövde Value and Friends hitta nya sätt för att enklare kunna samarbeta på distans.

En hel del av de lösningar som föreslogs när byrån började se sig omkring efter en ny plattform, var servrar av den lite mer traditionella sorten, men Magnus Wikström och hans kollegor tyckte att en molntjänst som Azure kändes som ett mer framåtlutat och framtidssäkrat alternativ.

– Bland de molnlösningar som presenterades upplevde vi att vi skulle få mest nytta av Azure i kombination med Microsoft 365.

Nya samarbeten

Value & Friends arbetar nu med virtuella skrivbord så att allt dagligt arbete medarbetarna gör på sina datorer sker direkt mot molnet och sparas. Med Microsoft Teams har byrån fått en plattform att samarbeta på, vilket har inneburit ett helt ny sätt att fördela arbetsuppgifter inom bolaget.

Vi rustar oss för att kunna möta och hjälpa våra kunder på ett digitalt sätt

Nya samarbeten har uppstått och tack vare att mycket av byråns arbetsmaterial har digitaliserats de senaste åren, menar Magnus Wikström att grunden redan var lagd för att effektivisera arbetssättet.

– På våra stora uppstartsmöten kan vi fördela arbetsuppgifter över alla på hela byrån. Om det finns kompetens i Umeå som vi behöver för en kund i Skellefteå, kan vi idag dela upp och oss och sätta rätt person på rätt kund, på ett helt annat sätt än tidigare.  

Magnus Wikström Proffe

Magnus Wikström, revisor på Value & Friends.

Genom att utse en superanvändare som fungerat som spindeln i nätet har lösningarna sakta men säkert omfamnats av samtliga medarbetare. Enligt Magnus Wikström har molnflytten även säkerhetsmässigt inneburit ett lyft, med ett enklare gränssnitt och bättre koll på användarna. Det har inte minst varit viktigt under våren när hemarbete har varit mer utbrett.

– Det hade varit en betydligt besvärligare vår med vårt gamla system. Pandemin har dessutom påskyndat engagemanget och kunskapen kring verktygen, och videomöten kommer troligen fortsatt bli ett betydligt vanligare inslag framöver än vad det var innan.

Vad är nästa steg?

– Jag skulle säga att vi är ganska teknikmogna jämfört med många av de kunder vi arbetar med, så utöver att fortsatt fintrimma vår interna användning rustar vi oss för att kunna möta och hjälpa våra kunder på ett digitalt sätt, säger Magnus Wikström.

6 november 2020 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Value and Friends

Rekommenderad läsning

Perstorp, Teams, Färgglada Molekyler I 3D

Perstorp sjösatte ERP på distans

12 maj 2021 digit

Kemikaliekoncernen Perstorp valde Teams som samarbetsverktyg när pandemin bredde ut sig. Det senaste året har det skånska storbolaget lyckats rulla ut ett helt nytt globalt affärssystem, och i flera länder helt på distans.

Lynk&Co, Teams, Microsoft, En Kvinna Sitter I En Bil Och Tittar I Backspegeln

Lynk & Co om framtiden med Microsoft

10 maj 2021 digit

Lynk & Co, som är ett Volvosyskon och ägs av kinesiska Zhejiang Geely Holding Group, har satt ytterligare fokus på hållbarhet och säkerhet under pandemin. Dessutom har det varit prio att kunna erbjuda bra verktyg för samarbete till alla medarbetare.

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Ett Strukturerat Och Trevligt Skrivbord

Ökat tryck för AJ Produkter

3 maj 2021 digit

Med en utvecklad e-handel var AJ Produkter rustade för många av de förändringar som pandemin har fört med sig. En påtaglig effekt för bolaget är att flera it-projekt har påskyndats, bland annat molnbaserad telefoni som både ska avlasta säljare och kundservice och ge en bättre upplevelse för kunder.

En Färgglad Och Lite Konstig Font, Alfabetet

Microsofts nya stil

30 apr 2021 digit

Sedan 2007 har Calibri varit standardfonten i alla Microsofts produkter. Nu är det dags för en ny och det finns redan nu fem förslag som användare kan testa.

Bild Tagen Innifrån Sara Kulturhus Ut På Omgivningen

Smart från start i kulturhus

26 apr 2021 digit

När Sara kulturhus i Skellefteå invigs i september blir det världens högsta trähus. Byggnaden har det senaste inom it, en genomtänkt automation och för att skapa tillgänglighet för alla finns appen Min personliga vän. 

Klimatdator 960640

MS klimatdator spår väder

23 apr 2021 digit

Storbritanniens meteorologiska institut ska tillsammans med Microsoft skapa världens mest avancerade väder- och klimatdator. Bland annat ska den förbättra noggrannheten i dagliga väderprognoser och ge tidiga varningar om extrema väderhändelser.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri.