Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan microsoft och voister

En smartare it-nyhetssajt

Revision med Azure

Nya samarbeten, rätt person på rätt plats och en framtidssäkrad plattform för både distansarbete och framtida tjänster. Så har Microsoft Azure hjälp revisionsbyrån Value & Friends.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, Value and Friends 6 november 2020 digit

– Sedan vi skaffade Azure och Microsoft 365 har samarbetet mellan våra kontor förbättrats betydligt, säger Magnus Wikström, revisor på Value & Friends.

Azure för framtiden

Value & Friends är en revisions- och redovisningsbyrå med ungefär 50 medarbetarna och som finns i Skellefteå, Vindeln, Umeå, Lycksele och Åsele. Efter en sammanslagning för knappt två år sedan behövde Value and Friends hitta nya sätt för att enklare kunna samarbeta på distans.

En hel del av de lösningar som föreslogs när byrån började se sig omkring efter en ny plattform, var servrar av den lite mer traditionella sorten, men Magnus Wikström och hans kollegor tyckte att en molntjänst som Azure kändes som ett mer framåtlutat och framtidssäkrat alternativ.

– Bland de molnlösningar som presenterades upplevde vi att vi skulle få mest nytta av Azure i kombination med Microsoft 365.

Nya samarbeten

Value & Friends arbetar nu med virtuella skrivbord så att allt dagligt arbete medarbetarna gör på sina datorer sker direkt mot molnet och sparas. Med Microsoft Teams har byrån fått en plattform att samarbeta på, vilket har inneburit ett helt ny sätt att fördela arbetsuppgifter inom bolaget.

Vi rustar oss för att kunna möta och hjälpa våra kunder på ett digitalt sätt

Nya samarbeten har uppstått och tack vare att mycket av byråns arbetsmaterial har digitaliserats de senaste åren, menar Magnus Wikström att grunden redan var lagd för att effektivisera arbetssättet.

– På våra stora uppstartsmöten kan vi fördela arbetsuppgifter över alla på hela byrån. Om det finns kompetens i Umeå som vi behöver för en kund i Skellefteå, kan vi idag dela upp och oss och sätta rätt person på rätt kund, på ett helt annat sätt än tidigare.  

Magnus Wikström Proffe

Magnus Wikström, revisor på Value & Friends.

Genom att utse en superanvändare som fungerat som spindeln i nätet har lösningarna sakta men säkert omfamnats av samtliga medarbetare. Enligt Magnus Wikström har molnflytten även säkerhetsmässigt inneburit ett lyft, med ett enklare gränssnitt och bättre koll på användarna. Det har inte minst varit viktigt under våren när hemarbete har varit mer utbrett.

– Det hade varit en betydligt besvärligare vår med vårt gamla system. Pandemin har dessutom påskyndat engagemanget och kunskapen kring verktygen, och videomöten kommer troligen fortsatt bli ett betydligt vanligare inslag framöver än vad det var innan.

Vad är nästa steg?

– Jag skulle säga att vi är ganska teknikmogna jämfört med många av de kunder vi arbetar med, så utöver att fortsatt fintrimma vår interna användning rustar vi oss för att kunna möta och hjälpa våra kunder på ett digitalt sätt, säger Magnus Wikström.

Rekommenderad läsning

Nadella Flightsimulator

Nyheter från Ignite

23 sep 2020 digit

Pandemin satte fokus på säkra, digitala samarbeten och när Satya Nadella inledde Microsoft Ignite innehöll keynoten nyheter inom Azure och M365 men även en önskan att världens medarbetare ska arbeta på ett hälsosamt sätt och känna tillit till tekniken.

Vitt Snus
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Fint snus med Azure

20 nov 2020 digit

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

färgglatt godis.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

MS bjuder på O365

25 mar 2020 digit

Antalet hemmajobbare i Sverige har fullkomligt exploderat i takt med coronavirusets utbredning. För att underlätta för all verksamhet erbjuder nu Microsoft kostnadsfri användning av Officepaket och därmed kan Teams bli navet för allt arbete på distans.

microsoft-surface-hållbarhet.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Surface ökar hållbarheten

3 apr 2020 digit

Microsoft har som mål att vara koldioxidnegativa 2030. Det påverkar hela bolagets arbete, inte minst på hårdvarusidan där allt fler produkter har en inbyggd smarthet, håller länge och kan återuppstå på flera sätt.

Barnekow Some
podcast

Så skapar MS förtroende

5 jun 2020 digit

Digitalisering är en lagsport som kräver samarbete och mindre konsensus. Det menar Hélène Barnekow Sverigechef Microsoft, som beskriver sig som en envis framtidsoptimist i Voisterpodden tillsammans med Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige och Lisa Nore, Voister. 

Kirurg Sätter På Sig Kirurgmask
voister trend 2020

Ett flexiblare Blekinge

26 aug 2020 digit

Samtidigt som pandemin ökade digitaliseringstempot i Region Blekinge blottade den också områden som behöver förbättras. Det menar Tommy Brånhede, innovationsstrateg, och en av deltagarna i årets Voister Trend. Hela rapporten finns att ladda ned i artikeln.

några av de nya ikonerna från microsoft.jpg

Nya Microsoft lanseras

3 jan 2019 digit

Microsoft Office-paketets ikoner har fått en ny stil för att spegla den moln- och plattformsoberoende resa bolaget befinner sig på.

tjej-sjukhus-teams.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Teams vårdens bästa vän

5 jun 2019 it i vården

Det finns stora fördelar med att använda Teams i vården. Färre möten, bättre samarbeten och stora tidsbesparingar är några av fördelarna. Genom att integrera journalsystemen i verktyget kan även avvikelser upptäckas i tid och det här är bara början. Det menar Mathias Ekman på Microsoft. 

händer med penna och miniräknare och en dator framför sig mot ljusblå bakgrund.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Smartare fakturor i molnet

31 jan 2020 digit

Medius använder sig av hela utbudet i Microsoft 365. Utöver den ökade säkerheten får företaget även tillgång till Windows Autopilot. Lösningen innebär att all hantering av de anställdas datorer, och snart även mobiler, är molnbaserad.