Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Jobba smart i Teams

En Meditationshand
Under pandemin har Microsoft Teams varit en bidragande orsak till att många har kunnat arbeta och ha möten hemma. Nu presenterar Microsoft nya integrationer i Teams, både för smartare möten och för att försöka ge medarbetaren bättre förutsättningar att hantera sin vardag i det nya arbetslivet.

– 2020 har i princip inneburit ett år värt av teknikutveckling varje månad. I denna omställning tar vi på Microsoft hjälp av våra partners och kunder för att lära oss hur detta påverkar människor i sina arbeten runt om i världen, säger Jared Spataro, chief vice president för Microsoft 365, Microsoft.

Teams i centrum

Jared Spataro lyfter vikten av att sätta medarbetaren i fokus nu när tillvaron har förändrats dramatiskt och har vår relation till vårt arbete ser annorlunda ut. I centrum för detta arbete lyfter Microsoft fram Teams som en plats där allt dagligt och digitalt projektarbete kan äga rum.

Teams både har och kommer också få nya uppdateringar för själva mötesupplevelsen. Redan nu kan 49 deltagare synas i bild och dessutom placeras ut så att det ser ut som att de sitter i ett riktigt mötesrum. Med den nya Surface Hub kommer dessutom samarbete i realtid med hjälp av till exempel virtuella whiteboards och mötestranskriberingar att underlätta arbetet.

Under hösten kommer funktionen Insights till Teams som är ett verktyg där medarbetaren på ett smidigt sätt kan ta få information om hur arbetsdagen ser ut, till exempel i from av överarbete och vilka Teams där samarbetet är som bäst.

Meditation kan göra oss mer redo för när stressiga situationer uppstår.

Det kommer också att tillkomma en att-göra-lista och påminnelser om att arbetsdagen börjar ta slut. Dessutom får du möjlighet att bedöma din hur din dag har gått på en skala med emoji-ikoner.

– Oavsett om du arbetar i hemmet, på kontorsplatsen, i skolan eller i ett mötesrum har Microsoft 365 och Teams något som kan hjälpa dig, säger Aya Tange, Product Marketing Manager för Microsoft Teams.

Bra och dåligt hemma

Jared Spataro presenterar också en stor undersökning där det bland annat framgår att hemarbetet har fått oss att sympatisera mer med våra kollegor nu när vi under videomöten har kunnat se dem i en hemmamiljö. Samtidigt har vi förlorat mycket socialt kapital genom att inte mötas på jobbet. Dessutom tenderar vi att arbeta längre och användningen av Teams har gått upp under både kvällar och helger.

För att angripa dessa utmaningar lyfter Jared Spataro sju aspekter som kommer vara avgörande att ta hänsyn till när vi ställer om till ett nytt sätt att arbete, där den kanske viktigaste är att prioritera medarbetarnas välbefinnande för att hjälpa dem att fokusera.

Spataro Rproffe

Jared Spataro, chief vice president för Microsoft 365, Microsoft, under Microsoft Ignite.

Enligt Jared Spataro har distansarbetet gett oss lärdomar som att effektivitet inte är att vara ständigt uppkopplad och redo, utan att det snarare handlar om att du måste ha en bra balans mellan prestation och vila.

– För alla elitidrottare är detta redan vedertaget. Vi måste på alla arbetsplatser nu bli mer sinnrika och med hjälp av smarta, digitala lösningar hitta denna balans eftersom medarbetaren är ett företags största tillgång, säger han.

Meditera med Microsoft

På temat med medarbetarens välbefinnande i fokus kommer Microsoft under 2021 att integrera meditationsappen Headspace i Teams. En undersökning som Headspace har gjort visar att 70 procent tror att meditation skulle hjälpa dem att minska stressen i sitt arbete. När arbetsdagen är slut kan Teams fråga dig om du arbetar hemma och i så fall fråga om du vill meditera i tio minuter.

– Stress i sig självt är inget dåligt. Det är när det händer ofta och över en längre tidsperiod som det blir skadligt. Meditation hjälper oss att hantera den stressen och kan dessutom göra oss mer redo för när sådana situationer uppstår, säger Andy Puddicombe, meditationsexpert och medgrundare till företaget Headspace.

29 september 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Rekommenderad läsning

Sjukhuspersonal Springer I En Korridor Med Ryggen Mot Kameran

Microsoft AI-satsar

13 apr 2021 digit

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Bäddad Säng

Hemmajobbare sover mer

25 mar 2021 digit

Personer som arbetar hemifrån sover längre, producerar lika mycket och rör sig lika mycket som när de jobbar på kontoret. Det visar en studie från Högskolan i Gävle.

En Dimmig Skog I Alsace I Frankrike

Sandvikens hållbaraste kontor

23 mar 2021 digit

Nya kontor på Sandbacka Science Park har fokus på hållbarhet och all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

Paraply Skydd Microsoft

Skyddet från Microsoft

15 mar 2021 säkerhet

Microsoft fortsätter att satsa på zero trust och det gäller nu inom många olika delar. Under Ignite presenteras nyheter om lösenordsfria inloggningar, verktyg för hotanalys och ny skanning inifrån och ut.

Dator På Skrivbord Med Massa Postitlappar

Ny look i Outlook

4 mar 2021 digit

Outlook får ett nytt utseende som ska göra det lättare att organisera och planera. Dessutom kommer en ny automatiserad mötesbokare.

Nationsflaggor I Pratbubblor

Nya språk för Webex

3 mar 2021 digit

Cisco inför ett utökat språkstöd i Webex. Det innebär översättning i realtid för drygt 100 språk, bland annat svenska och övriga nordiska språk.

5 Män Med Olika Yrken

MS anpassar moln

1 mar 2021 digit

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Penna Skriver På Vit Bakgrund

Nyheter i Word

25 feb 2021 digit

Snart kommer en AI att föreslå vilket ord du ska skriva när du arbetar i Word och Outlook. Funktionen finns sedan tidigare hos Google och nu gör Microsoft en AI-lansering.