Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Jobba smart i Teams

Under pandemin har Microsoft Teams varit en bidragande orsak till att många har kunnat arbeta och ha möten hemma. Nu presenterar Microsoft nya integrationer i Teams, både för smartare möten och för att försöka ge medarbetaren bättre förutsättningar att hantera sin vardag i det nya arbetslivet.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, Microsoft 29 september 2020 digit

En Meditationshand

– 2020 har i princip inneburit ett år värt av teknikutveckling varje månad. I denna omställning tar vi på Microsoft hjälp av våra partners och kunder för att lära oss hur detta påverkar människor i sina arbeten runt om i världen, säger Jared Spataro, chief vice president för Microsoft 365, Microsoft.

Teams i centrum

Jared Spataro lyfter vikten av att sätta medarbetaren i fokus nu när tillvaron har förändrats dramatiskt och har vår relation till vårt arbete ser annorlunda ut. I centrum för detta arbete lyfter Microsoft fram Teams som en plats där allt dagligt och digitalt projektarbete kan äga rum.

Teams både har och kommer också få nya uppdateringar för själva mötesupplevelsen. Redan nu kan 49 deltagare synas i bild och dessutom placeras ut så att det ser ut som att de sitter i ett riktigt mötesrum. Med den nya Surface Hub kommer dessutom samarbete i realtid med hjälp av till exempel virtuella whiteboards och mötestranskriberingar att underlätta arbetet.

Under hösten kommer funktionen Insights till Teams som är ett verktyg där medarbetaren på ett smidigt sätt kan ta få information om hur arbetsdagen ser ut, till exempel i from av överarbete och vilka Teams där samarbetet är som bäst.

Meditation kan göra oss mer redo för när stressiga situationer uppstår.

Det kommer också att tillkomma en att-göra-lista och påminnelser om att arbetsdagen börjar ta slut. Dessutom får du möjlighet att bedöma din hur din dag har gått på en skala med emoji-ikoner.

– Oavsett om du arbetar i hemmet, på kontorsplatsen, i skolan eller i ett mötesrum har Microsoft 365 och Teams något som kan hjälpa dig, säger Aya Tange, Product Marketing Manager för Microsoft Teams.

Bra och dåligt hemma

Jared Spataro presenterar också en stor undersökning där det bland annat framgår att hemarbetet har fått oss att sympatisera mer med våra kollegor nu när vi under videomöten har kunnat se dem i en hemmamiljö. Samtidigt har vi förlorat mycket socialt kapital genom att inte mötas på jobbet. Dessutom tenderar vi att arbeta längre och användningen av Teams har gått upp under både kvällar och helger.

För att angripa dessa utmaningar lyfter Jared Spataro sju aspekter som kommer vara avgörande att ta hänsyn till när vi ställer om till ett nytt sätt att arbete, där den kanske viktigaste är att prioritera medarbetarnas välbefinnande för att hjälpa dem att fokusera.

Spataro Rproffe

Jared Spataro, chief vice president för Microsoft 365, Microsoft, under Microsoft Ignite.

Enligt Jared Spataro har distansarbetet gett oss lärdomar som att effektivitet inte är att vara ständigt uppkopplad och redo, utan att det snarare handlar om att du måste ha en bra balans mellan prestation och vila.

– För alla elitidrottare är detta redan vedertaget. Vi måste på alla arbetsplatser nu bli mer sinnrika och med hjälp av smarta, digitala lösningar hitta denna balans eftersom medarbetaren är ett företags största tillgång, säger han.

Meditera med Microsoft

På temat med medarbetarens välbefinnande i fokus kommer Microsoft under 2021 att integrera meditationsappen Headspace i Teams. En undersökning som Headspace har gjort visar att 70 procent tror att meditation skulle hjälpa dem att minska stressen i sitt arbete. När arbetsdagen är slut kan Teams fråga dig om du arbetar hemma och i så fall fråga om du vill meditera i tio minuter.

– Stress i sig självt är inget dåligt. Det är när det händer ofta och över en längre tidsperiod som det blir skadligt. Meditation hjälper oss att hantera den stressen och kan dessutom göra oss mer redo för när sådana situationer uppstår, säger Andy Puddicombe, meditationsexpert och medgrundare till företaget Headspace.

Rekommenderad läsning

många händer i luften som vinkar.jpg

Hejdå Office

7 apr 2020 digit

Office 365 ändras till Microsoft 365 för de flesta av Microsofts abonnemang. Anledningen är att Office-paketet idag omfattar mycket mer än de traditionella programmen Word, Excel och Powerpoint, som Office-namnet ofta förknippas med.

teams-personer.jpg

Teams nya funktioner

6 nov 2019 digit

I nya Teams kan du ha flera fönster uppe parallellt, dokumentera i en delad whiteboard och få ett möte transkriberat till en sökbar text. Det är några av nyheterna som kommunicerades under Ignite. 

minecraft-satya.jpg

Nyheter från Ignite

4 nov 2019 digit

Lagra data via glas, integrerad AI i ditt Microsoft 365 och möjligheten att använda Azures tjänster även i andra molnmiljöer, var några av nyheterna under Satya Nadellas keynote på Microsoft Ignite.

edge-ny-logga.jpg

Nya Edge och Bing

5 nov 2019 digit

Under Ignite 2019 i Orlando kommunicerade Microsoft att webbläsaren Edge ska uppgraderas med både nytt utseende och nya smarta funktioner. Redan nu finns den att ladda ned på prov och i januari sker releasen.  

färgglatt godis.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

MS bjuder på O365

25 mar 2020 digit

Antalet hemmajobbare i Sverige har fullkomligt exploderat i takt med coronavirusets utbredning. För att underlätta för all verksamhet erbjuder nu Microsoft kostnadsfri användning av Officepaket och därmed kan Teams bli navet för allt arbete på distans.

Uppsalahem Katt

MS hos Uppsalahem

11 maj 2020 digit

När Uppsalahem går in i Office 365-plattformen är prio att fokusera på behov och att involvera ledningen. Allt för att öka tryggheten och säkra att Microsoft-produkterna verkligen används.

tre kirurger opererar2.jpg
video

Skalbarhet i Region Kronoberg

10 dec 2019 digit

It-stöd som underlättar och skapar mer tid för verksamheten är drömmen för många regioner. Under Microsoft Ignite var Mikael Ahlgrimm på plats för att titta på nyheter som kan driva utvecklingen enkelt och säkert i Region Kronoberg. 

stenametall-klo.jpg

Stenas plan för Azure

15 jan 2020 digit

Stena Metall är i början av sin resa till Azure. Med det följer minskade hårdvaruinvesteringar, en bättre överblick över all data, ett annorlunda säkerhetstänk och en ökad flexibilitet. 

Stormigt Hav

MS moln i havet

15 sep 2020 digit

Microsoft har plockat sin cylinder med servrar som legat i havet under ett två år långt pilotprojekt. Syftet har varit att utnyttja vattnet som nedkylningsresurs och resultaten är positiva.