Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter i Azure

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

Text Tim Leffler Foto Adobestock, Microsoft 4 november 2020 digit

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

– Från dag ett när vi började bygga Azure visste vi att resan till molnet kräver en hybrid ansats. Med Azure Arc får du en enda plattform för att hantera all din it, oavsett var den finns, säger Erin Chapple, Corporate VP, Microsoft Azure Compute.

Azure Arc överallt

Den kanske största nyheten av alla Azure-nyheter under Microsoft Ignite rörde det som kallas för Azure Arc. Azure Arc är ett verktyg som gör det möjligt för en organisation eller ett bolag att utnyttja Azures funktionalitet på on prem-servrar. Tidigare har denna tjänst bara funnits som så kallad förhandsvisningsversion, men nu finns det tillgänglig för alla.

Enligt Microsoft är en av de stora behållningarna med tjänsten att du med Azure Arc får mycket av den funktionalitet som finns i Azure, utan att du behöver ha dina lösningar i molnet, vilket innefattar Microsofts regelverk om efterlevnad och underhåll av virtuella maskiner.

Azure är grunden för Microsofts tjänster.

– Vi gör det möjligt att hantera all it on prem och andra molntjänster, lokala eller centrala, med alla de fördelarna som kommer med Azure. Vi underlättar också för alla dem som vill migrera till molnet fullt ut, säger Erin Chapple.

Backup center

Ett annat tillskott i Azure är Azure Backup Center. En av fördelarna med att spara och hantera sin data i molnet är att det ofta är väldigt säkert. Men datan kan hamna på många olika platser, och det kan ibland vara en utmaning för de säkerhetsansvariga att hålla koll på alla som använder Azure och hur backupen ser ut för respektive projekt.

Med Azure Backup Center synliggörs allt detta i ett och samma gränssnitt och all backup kan hanteras från ett ställe, med indikationer på vad det är för typ av data och till exempel vilken säkerhetsklass det har.

Julia Och Erin Some

Julia White och Erin Chapple.

Nya App Service

För de som inte är riktigt varma i kläderna kring alla molntjänster som erbjuds, är det möjligt att via Microsoft App Services utnyttja molnet för enskilda delar av it, till exempel en webbplats.

I denna tjänst har nu kodningsplattformen Github integrerats och kopplats ihop med Powerapps, vilket innebär att även de organisationer som inte nyttjar molnet fullt ut, får en plattform på vilken de kan bygga tjänster och appar i till exempel containermiljöer.

– Det här gör att arbetsflödet för de som bygger tjänsterna och de som hanterar tjänsterna när de är live underlättas betydligt. Det blir också lättare för alla att se och hantera flödet av tjänsterna. Det är ytterligare ett exempel på hur Azure är grunden för Microsofts tjänster, säger Julia White, Corporate VP, Microsoft Azure.

Rekommenderad läsning

foto-microsoft-satya-nadell-960640.jpg

Framtiden är Tech intensity

25 sep 2018 digit

När Satya Nadella inleder Microsoft Ignite så ligger fokus på den nya strategin Tech intensity, där han lyfter H&M som ett lyckat exempel. Enligt Satya är säkerhet, förtroende och samarbete framtiden, något som han också visade genom att tillsammans med Adobe och SAP lansera Open Data Initiative. 

stack-med-stenar-960640.jpg

Flexiblare Azure Stack

27 sep 2018 digit

Azure Stack är inte längre statiskt. Snart kan man investera smått för att sedan öka i kapaciteten, om ett sådant behov skulle dyka upp. Samtidigt ökar Microsoft antalet servrar till maximalt 16 stycken.

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

kokta kräftor.jpg

AI minskar kulturkrockar

16 apr 2018 digit

Wanda EasySpeak är en AI-baserad digital assistent som hjälper multinationella arbetsgrupper samarbeta utan kulturkrockar och missförstånd.

snip damgard.JPG
video

Joacim Damgard om Microsofts utveckling

24 okt 2016 ledarskap

Den 1 juni tillträdde Joacim Damgard som vd för Microsoft Sverige. Säkerhet, IoT och kundernas efterfrågan på molnlösningar driver efterfrågan. Och så avslöjar Joacim sin personliga favorit i MS-familjen.

AdobeStock_41902079.jpg

SDC tar skogen in i molnet

16 mar 2017 Digit

Tack vare SDC ligger skogsbranschen i digitaliseringens framkant. Nu leder alla skogsvägar mot molnet och ett mer mobilt arbetssätt.

cool-dansare-som-ar-flexibel.jpg
video

Snabb och flexibel med Cisco

20 sep 2018 digit

För Cisco är hybrid it-drift det som gäller, eftersom det tillämpar både en hög säkerhet och snabbhet. Men det finns också utmaningar, en av dem största är själva införandet, menar Greger Jerlehagen, datacenterchef på Cisco Sverige.

riddarholmen-fran-luften.jpg
video

Ciscos smarta lokala lösningar

31 jan 2019 digit

Cisco finns där datan är. Det behövs för att snabbare kunna analysera all data som samlas in av IoT, så att it-avdelningen lättare kan stödja verksamheten. Det menar Ylva Fonselius, systemingenjör på Cisco.

hamn-deltaterminal.jpg

App i hamn

2 okt 2019 digit

Med en ny app för tidrapportering sparar Delta Terminal tre arbetsdagar i administrativt arbete varje månad. Appen är utvecklad via Powerapps och helt anpassad för bolagets verksamhet.