Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Nyheter i Azure

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.

– Från dag ett när vi började bygga Azure visste vi att resan till molnet kräver en hybrid ansats. Med Azure Arc får du en enda plattform för att hantera all din it, oavsett var den finns, säger Erin Chapple, Corporate VP, Microsoft Azure Compute.

Azure Arc överallt

Den kanske största nyheten av alla Azure-nyheter under Microsoft Ignite rörde det som kallas för Azure Arc. Azure Arc är ett verktyg som gör det möjligt för en organisation eller ett bolag att utnyttja Azures funktionalitet på on prem-servrar. Tidigare har denna tjänst bara funnits som så kallad förhandsvisningsversion, men nu finns det tillgänglig för alla.

Enligt Microsoft är en av de stora behållningarna med tjänsten att du med Azure Arc får mycket av den funktionalitet som finns i Azure, utan att du behöver ha dina lösningar i molnet, vilket innefattar Microsofts regelverk om efterlevnad och underhåll av virtuella maskiner.

Azure är grunden för Microsofts tjänster.

– Vi gör det möjligt att hantera all it on prem och andra molntjänster, lokala eller centrala, med alla de fördelarna som kommer med Azure. Vi underlättar också för alla dem som vill migrera till molnet fullt ut, säger Erin Chapple.

Backup center

Ett annat tillskott i Azure är Azure Backup Center. En av fördelarna med att spara och hantera sin data i molnet är att det ofta är väldigt säkert. Men datan kan hamna på många olika platser, och det kan ibland vara en utmaning för de säkerhetsansvariga att hålla koll på alla som använder Azure och hur backupen ser ut för respektive projekt.

Med Azure Backup Center synliggörs allt detta i ett och samma gränssnitt och all backup kan hanteras från ett ställe, med indikationer på vad det är för typ av data och till exempel vilken säkerhetsklass det har.

Julia Och Erin Some

Julia White och Erin Chapple.

Nya App Service

För de som inte är riktigt varma i kläderna kring alla molntjänster som erbjuds, är det möjligt att via Microsoft App Services utnyttja molnet för enskilda delar av it, till exempel en webbplats.

I denna tjänst har nu kodningsplattformen Github integrerats och kopplats ihop med Powerapps, vilket innebär att även de organisationer som inte nyttjar molnet fullt ut, får en plattform på vilken de kan bygga tjänster och appar i till exempel containermiljöer.

– Det här gör att arbetsflödet för de som bygger tjänsterna och de som hanterar tjänsterna när de är live underlättas betydligt. Det blir också lättare för alla att se och hantera flödet av tjänsterna. Det är ytterligare ett exempel på hur Azure är grunden för Microsofts tjänster, säger Julia White, Corporate VP, Microsoft Azure.

4 november 2020 Uppdaterad 5 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Microsoft

Rekommenderad läsning

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Tre Mute Ikoner

Hindra mute i Teams

12 nov 2020 digit

Motverka mute, ny offline-funktion och nya Teams-mallar. Microsoft Teams får ständigt nya uppdateringar i takt med att fler och fler användare ansluter sig till tjänsten.

Ms Corona 960640

MS plan för säkerhet

10 nov 2020 säkerhet

Microsoft vill göra det enklare att ha koll på regler och förordningar samt upptäcka och svara på cyberattacker. Som en följd av coronapandemin lanserade man på Ignite ett nytt verktyg för regelefterlevnad och ett XDR-skydd som tar hand om bland annat appar, moln och IoT-enheter.

En Stor Snäcka På En Strand

AI-kapten korsar Atlanten

29 okt 2020 digit

År 1620 seglade fartyget Mayflower från Plymoth i England till Cape Cod i nuvarande Massachusetts. Nu är det dags igen, men den här gången finns varken en mänkslig kapten eller besättning ombord. Allt sköts av en AI.