Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Fint snus med Azure

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock, haypp 20 november 2020 digit

Vitt Snus

– Vår stora utmaning är att driva in åtta e-handelssajter på flera plattformar. Med Azure går det smidigare att kopiera infrastruktur för flera geografiska platser och datacenter. Det handlar om mycket stora förändringar och så här långt är vi nöjda även om det krävts vissa förändringar i kod, säger Janne Kalian, CTO/CIO på Haypp Group.

Haypp Group är världens största återförsäljare av tobaksfria nikotinpåsar. Med en omsättning som i år beräknas växa med cirka 80 procent jämfört med 2019, är företaget ett resultat av förra årets sammanslagning av Snusbolaget.se och Northerner.

Tobaksfritt 

Efterfrågan på mer hälsosamma tobaksliknande produkter har ökat med coronapandemin.

– De tobaksfria nikotinpåsarna är den produkt som öppnat hela Europa som marknad, och konsumenttrenden fortsätter blåsa i den riktningen. Men Snusbolagets framgångar började med e-handel av ett komplett sortiment snus, från standardprodukter till små, obskyra märken. Vi var alternativet till den lokala butikens kylskåp med kanske tio olika sorter.

Försäljningen av nikotinprodukter till 500 000 kunder i 30 länder via åtta e-handelssajter i bland annat Sverige, Norge och Schweiz är vare sig okontroversiell eller okomplicerad.

– Vi har omfattande lagstiftning att förhålla oss till, inte minst när vi bygger sajter är det en mycket viktig aspekt där vi tar hjälp av våra jurister och andra experter.

Med Azure får vi den skalbarhet vi behöver.

Skalbarhet

Snusbolaget.se och Northerner hade med sig ett par olika e-handelsplattformar i boet, bland annat ett par Magento-plattformar, som fortfarande är i drift. Med den snabba expansionen i flera länder behöver Haypp Group en kraftfull e-handelsplattform att växa med.

– Vi har Haypp Core, som är en specialanpassad .Net-plattform, den öppna programvaran. Den har skalats hela tiden och vuxit enormt i volym. Parallellt med att vi har uppgraderat den befintliga plattformen, har vi utvecklat och lanserat en ny version, Haypp Core 2.0 som är baserad på .Net Core och Azure-infrastruktur.

Haypp Proffe

Janne Kalian, CTO/CIO på Haypp Group.

– Net Core handlar mycket om prestanda, och vi var helt nöjda med vår gamla e-handelsplattform, men ur ett tekniskt perspektiv har vi gjort resan från litet till stort bolag på mycket kort tid. Med Azure får vi den skalbarhet vi behöver för att fortsätta expandera på flera geografiska marknader med bibehållen hög användarupplevelse.

100 medarbetare 

På två år har Haypp Group vuxit från 22 till över 100 medarbetare och den utvecklingen ställer nya krav på verksamhetens it-system.

– Vi sätter bland annat upp affärssystem i USA med Microsoft Dynamics i Azure. Under det närmaste året jobbar vi vidare med att steg för steg uppgradera våra äldre e-handelssajter till den nya Azure-baserade versionen. Vi har också planer på att utveckla app-services, för att bara nämna några möjligheter, säger Janne Kalian.

Rekommenderad läsning

Personer Sitter Med Ben I Kors Mot Vägg
video
ett samarbete mellan microsoft och voister

Revision med Azure

6 nov 2020 digit

Nya samarbeten, rätt person på rätt plats och en framtidssäkrad plattform för både distansarbete och framtida tjänster. Så har Microsoft Azure hjälp revisionsbyrån Value & Friends.

Paraplyer Hylte
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Hyltes hyperskydd

16 okt 2020 digit

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Nadella Flightsimulator

Nyheter från Ignite

23 sep 2020 digit

Pandemin satte fokus på säkra, digitala samarbeten och när Satya Nadella inledde Microsoft Ignite innehöll keynoten nyheter inom Azure och M365 men även en önskan att världens medarbetare ska arbeta på ett hälsosamt sätt och känna tillit till tekniken.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.

gem och häftstift i glada färger.jpg
video
ett samarbete mellan Microsoft och Voister

AJ:s agila arbete

27 apr 2020 digit

Med Power BI får AJ Produkter bättre koll på lönsamhet, nyckeltal och affärer. Det menar Johan Petersson, CIO på AJ Produkter.

stenametall-klo.jpg

Stenas plan för Azure

15 jan 2020 digit

Stena Metall är i början av sin resa till Azure. Med det följer minskade hårdvaruinvesteringar, en bättre överblick över all data, ett annorlunda säkerhetstänk och en ökad flexibilitet. 

färgglatt godis.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

MS bjuder på O365

25 mar 2020 digit

Antalet hemmajobbare i Sverige har fullkomligt exploderat i takt med coronavirusets utbredning. För att underlätta för all verksamhet erbjuder nu Microsoft kostnadsfri användning av Officepaket och därmed kan Teams bli navet för allt arbete på distans.

microsoft-surface-hållbarhet.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Surface ökar hållbarheten

3 apr 2020 digit

Microsoft har som mål att vara koldioxidnegativa 2030. Det påverkar hela bolagets arbete, inte minst på hårdvarusidan där allt fler produkter har en inbyggd smarthet, håller länge och kan återuppstå på flera sätt.

autopilot-i-ett-flygplan.jpg
video
ett samarbete mellan microsoft och voister

Bodens nya autopilot

25 feb 2020 digit

Alla nya datorer i Boden kopplas numera till Microsofts tjänst Autopilot, ett verktyg som förenklar för både skolelever och anställda. För att få teknisk hjälp har kommunen en chattbot dit elever kan vända sig med sina frågor.