Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete med microsoft

Fint snus med Azure

Med 500 000 kunder i 30 länder har snusåterförsäljaren Haypp växt fort. För att snabbare och smidigare kunna skala upp sin verksamhet har bolaget nu valt att lägga sin e-handelsplattform i Microsoft Azure.

– Vår stora utmaning är att driva åtta e-handelssajter på flera plattformar. Med Azure går det smidigare att kopiera infrastruktur för flera geografiska platser och datacenter. Det handlar om mycket stora förändringar och så här långt är vi nöjda även om det krävts vissa förändringar i kod, säger Janne Kalian, CTO/CIO på Haypp Group.

Haypp Group är världens största återförsäljare av tobaksfria nikotinpåsar. Med en omsättning som i år beräknas växa med cirka 80 procent jämfört med 2019, är företaget ett resultat av förra årets sammanslagning av Snusbolaget.se och Northerner.

Tobaksfritt 

Efterfrågan på mer hälsosamma tobaksliknande produkter har ökat med coronapandemin.

– De tobaksfria nikotinpåsarna är den produkt som öppnat hela Europa som marknad, och konsumenttrenden fortsätter blåsa i den riktningen. Men Snusbolagets framgångar började med e-handel av ett komplett sortiment snus, från standardprodukter till små, obskyra märken. Vi var alternativet till den lokala butikens kylskåp med kanske tio olika sorter.

Försäljningen av nikotinprodukter till 500 000 kunder i 30 länder via åtta e-handelssajter i bland annat Sverige, Norge och Schweiz är vare sig okontroversiell eller okomplicerad.

– Vi har omfattande lagstiftning att förhålla oss till, inte minst när vi bygger sajter är det en mycket viktig aspekt där vi tar hjälp av våra jurister och andra experter.

Med Azure får vi den skalbarhet vi behöver.

Skalbarhet

Snusbolaget.se och Northerner hade med sig ett par olika e-handelsplattformar i boet, bland annat ett par Magento-plattformar, som fortfarande är i drift. Med den snabba expansionen i flera länder behöver Haypp Group en kraftfull e-handelsplattform att växa med.

– Vi har Haypp Core, som är en specialanpassad .Net-plattform, den öppna programvaran. Den har skalats hela tiden och vuxit enormt i volym. Parallellt med att vi har uppgraderat den befintliga plattformen, har vi utvecklat och lanserat en ny version, Haypp Core 2.0 som är baserad på .Net Core och Azure-infrastruktur.

Haypp Proffe

Janne Kalian, CTO/CIO på Haypp Group.

– Net Core handlar mycket om prestanda, och vi var helt nöjda med vår gamla e-handelsplattform, men ur ett tekniskt perspektiv har vi gjort resan från litet till stort bolag på mycket kort tid. Med Azure får vi den skalbarhet vi behöver för att fortsätta expandera på flera geografiska marknader med bibehållen hög användarupplevelse.

100 medarbetare 

På två år har Haypp Group vuxit från 22 till över 100 medarbetare och den utvecklingen ställer nya krav på verksamhetens it-system.

– Vi sätter bland annat upp affärssystem i USA med Microsoft Dynamics i Azure. Under det närmaste året jobbar vi vidare med att steg för steg uppgradera våra äldre e-handelssajter till den nya Azure-baserade versionen. Vi har också planer på att utveckla app-services, för att bara nämna några möjligheter, säger Janne Kalian.

20 november 2020 Uppdaterad 22 februari 2021 Reporter anne hammarskjöld digit Foto adobestock, haypp

Rekommenderad läsning

Perstorp, Teams, Färgglada Molekyler I 3D

Perstorp sjösatte ERP på distans

12 maj 2021 digit

Kemikaliekoncernen Perstorp valde Teams som samarbetsverktyg när pandemin bredde ut sig. Det senaste året har det skånska storbolaget lyckats rulla ut ett helt nytt globalt affärssystem, och i flera länder helt på distans.

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Ett Strukturerat Och Trevligt Skrivbord

Ökat tryck för AJ Produkter

3 maj 2021 digit

Med en utvecklad e-handel var AJ Produkter rustade för många av de förändringar som pandemin har fört med sig. En påtaglig effekt för bolaget är att flera it-projekt har påskyndats, bland annat molnbaserad telefoni som både ska avlasta säljare och kundservice och ge en bättre upplevelse för kunder.

En Färgglad Och Lite Konstig Font, Alfabetet

Microsofts nya stil

30 apr 2021 digit

Sedan 2007 har Calibri varit standardfonten i alla Microsofts produkter. Nu är det dags för en ny och det finns redan nu fem förslag som användare kan testa.

Klimatdator 960640

MS klimatdator spår väder

23 apr 2021 digit

Storbritanniens meteorologiska institut ska tillsammans med Microsoft skapa världens mest avancerade väder- och klimatdator. Bland annat ska den förbättra noggrannheten i dagliga väderprognoser och ge tidiga varningar om extrema väderhändelser.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Sjukhuspersonal Springer I En Korridor Med Ryggen Mot Kameran

Microsoft AI-satsar

13 apr 2021 digit

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor.