Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så funkar Teams i Webex

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 13 oktober 2020 digit

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Läs mer om Cisco Webex. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

I november förra året annonserade Microsoft och Cisco ett samarbete för att göra det enklare för kunder som kör Microsoft Teams. Nu är funktionen här, säger Mikael Jågas, systemarkitekt på Cisco.

Cisco vill göra dina möten så kvalitativa och säkra som möjligt, samtidigt som det alltid ska vara enkelt att delta. Oavsett om du går in i ett möte från mobil, dator eller ett större mötesrum behövs bara ett klick på en stor grön mötesknapp.

Du ska alltid känna igen dig i våra produkter. Det är samma formspråk oberoende av enhet och du ska alltid vara säker på att du kan ansluta med hög kvalitet i bild och ljud.

Nytt är att det med Ciscos videosystem nu går att ansluta till Microsoft Teams-möten via CVI (Cloud Video Interop). I Microsofts chatt- och mötesverktyg finns nämligen ingen SIP-URI vilket de flesta standardvideosystem behöver för att kunna ansluta till möten. Det har gjort att det enda sättet att ansluta är via webbläsare eller Teams-klienten, fram tills nu.

Det kan vara en stor investering att köpa in ett antal videosystem till sitt företag, och om man då använder Office 365 som kommunikationsplattform har det funnits en sorts vägg mellan investeringarna. Men nu kan företag med CVI koppla våra videosystem till Microsoft Teams och därigenom optimera sina möten, 20 personer ska inte behöva sitta framför en PC och ha möten med halvdant ljud och liten kamera längre.

AI och säkerhet

I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats.

Med möten i Ciscos videosystem räknar kameror in antalet personer i mötet och via ansiktsigenkänningen i AI Webex Cloud sätter systemet namn och titel på personerna. Om ett möte på tre deltagare plötsligt blir till ett möte på fyra, zoomas kameran ut så att alla syns i full HD-upplösning. Ställer du in Presentertrack följer systemet samma person, oavsett hur mycket personen rör sig på scen. Namn och titel funkar inte om man har mötet i Microsoft Teams, men det gör de två sistnämnda funktionerna.

Mötesupplevelsen ska vara så nära det fysiska mötet som möjligt, annars ökar risken att företag inte vill köra möten digitalt igen. I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats. Nu kan jag i stora Webex-möten se namn och titel på alla deltagare, vilket kan förenkla rejält. Jag hinner även med fler möten och får mer fritid då jag slipper resorna mellan dem.

För Cisco är även säkerhet fundamentalt och därför är möten i Webex alltid krypterade. Som enda leverantör erbjuder vi även end-to-end krypterade möten i Webex mötestjänst, vilket kan passa verksamheter med höga krav på sekretess, avslutar Mikael Jågas.

Rekommenderad läsning

Kvinna Med Kundvagn I Butik

Coops digitala plan

18 jan 2021 digit

Coop satsar stort på att bli en dagligvaruhandel i framkant med smarta tekniker både online och i butik. Några av lösningarna är Scan and Pay, neurala nätverk och en onlinebutik som vet vad just du behöver.

Munskydd Ansiktsigenkänning

Igenkänning som funkar

11 jan 2021 digit

Munskydd har blivit mer regel än undantag och i takt med att allt fler skyddar sig, så har det uppstått utmaningar för ansiktsigenkänning. Men nu finns det en coronanpassad AI som kan känna igen ansikten, även när munnen och näsan är täckta.

Celler 960640

ML läser virus

22 dec 2020 digit

Fysiker vid Göteborgs universitet har tagit fram en programvara som mäter krafter som verkar på mikroskopiska partiklar. Utvecklingen kan vara viktig för att förstå partiklarnas struktur och funktion.

Brist It Kompetens

70 000 saknas inom it

21 dec 2020 digit

It och telekom stod för 60 procent av nya jobb under 2010 till 2016, men för att branschen ska fortsätta att driva utveckling krävs det 70 000 medarbetare, framförallt inom AI, datahantering och programmering. Det visar en ny rapport från IT&Telekomföretagen.

Teams Breakouts

Breakouts i Teams

14 dec 2020 digit

Teams släpper nu funktionen Breakout rooms helt öppet, vilket låter mötesorganisatörer dela upp möten i mindre grupper och på så sätt underlätta diskussioner och brainstorming-sessioner.

Mustasch 960640

AI mot cancer

8 dec 2020 digit

Lunds universitet undersöker om AI kan hjälpa till att diagnostisera prostatacancer. En sådan lösning skulle vara till stor hjälp, inte minst eftersom det råder brist på patologer, men det finns fortfarande utmaningar kvar att lösa. 

Kaffe Videomöte

Videomöte med doft

7 dec 2020 digit

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.

Ai Svenskar Rapport

AI-positiva svenskar

2 dec 2020 digit

Majoriteten av svenskarna är positiva till att polisen använder ansiktsigenkänning, samtidigt är det största orosmolnet med AI bristen på personlig integritet. Det visar rapporten Svenska folket och AI.