Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Så funkar Teams i Webex

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 13 oktober 2020 digit

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Läs mer om Cisco Webex. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

I november förra året annonserade Microsoft och Cisco ett samarbete för att göra det enklare för kunder som kör Microsoft Teams. Nu är funktionen här, säger Mikael Jågas, systemarkitekt på Cisco.

Cisco vill göra dina möten så kvalitativa och säkra som möjligt, samtidigt som det alltid ska vara enkelt att delta. Oavsett om du går in i ett möte från mobil, dator eller ett större mötesrum behövs bara ett klick på en stor grön mötesknapp.

Du ska alltid känna igen dig i våra produkter. Det är samma formspråk oberoende av enhet och du ska alltid vara säker på att du kan ansluta med hög kvalitet i bild och ljud.

Nytt är att det med Ciscos videosystem nu går att ansluta till Microsoft Teams-möten via CVI (Cloud Video Interop). I Microsofts chatt- och mötesverktyg finns nämligen ingen SIP-URI vilket de flesta standardvideosystem behöver för att kunna ansluta till möten. Det har gjort att det enda sättet att ansluta är via webbläsare eller Teams-klienten, fram tills nu.

Det kan vara en stor investering att köpa in ett antal videosystem till sitt företag, och om man då använder Office 365 som kommunikationsplattform har det funnits en sorts vägg mellan investeringarna. Men nu kan företag med CVI koppla våra videosystem till Microsoft Teams och därigenom optimera sina möten, 20 personer ska inte behöva sitta framför en PC och ha möten med halvdant ljud och liten kamera längre.

AI och säkerhet

I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats.

Med möten i Ciscos videosystem räknar kameror in antalet personer i mötet och via ansiktsigenkänningen i AI Webex Cloud sätter systemet namn och titel på personerna. Om ett möte på tre deltagare plötsligt blir till ett möte på fyra, zoomas kameran ut så att alla syns i full HD-upplösning. Ställer du in Presentertrack följer systemet samma person, oavsett hur mycket personen rör sig på scen. Namn och titel funkar inte om man har mötet i Microsoft Teams, men det gör de två sistnämnda funktionerna.

Mötesupplevelsen ska vara så nära det fysiska mötet som möjligt, annars ökar risken att företag inte vill köra möten digitalt igen. I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats. Nu kan jag i stora Webex-möten se namn och titel på alla deltagare, vilket kan förenkla rejält. Jag hinner även med fler möten och får mer fritid då jag slipper resorna mellan dem.

För Cisco är även säkerhet fundamentalt och därför är möten i Webex alltid krypterade. Som enda leverantör erbjuder vi även end-to-end krypterade möten i Webex mötestjänst, vilket kan passa verksamheter med höga krav på sekretess, avslutar Mikael Jågas.

Rekommenderad läsning

affarsmote-med-tre-deltagare.jpg

Cisco lanserar Webex Teams

23 apr 2018 digit

Cisco ska nu samla konferenssamtal, möten och samarbetslösningar under paraplyet Webex. Dessa tjänster har tidigare gått under Cisco Spark, men ska nu integreras i Webex och döpas om till Webex Teams. Samtidigt som förändringen sker presenterar Cisco också en rad uppdateringar. 

färgglatt godis.jpg
video
Ett samarbete mellan Microsoft och Voister

MS bjuder på O365

25 mar 2020 digit

Antalet hemmajobbare i Sverige har fullkomligt exploderat i takt med coronavirusets utbredning. För att underlätta för all verksamhet erbjuder nu Microsoft kostnadsfri användning av Officepaket och därmed kan Teams bli navet för allt arbete på distans.

flera gamla telefonlurar i luften i olika färger.jpg

Teams nu i Slack

2 apr 2020 digit

Slack närmar sig Teams och har lanserat en app som gör att användare kan ringa in till Temas. Intresset har hittills varit mycket stort.

teams-microsoft-videomeeting.jpg

Nytt i Teams

17 apr 2020 digit

En kommande uppdatering i Teams ska göra det möjligt att snart kunna se nio mötesdeltagare samtidigt. Redan nu kan du sätta dit en virtuell bakgrund och räcka upp handen i väntan på din tur att prata.

49 I Guldbokstäver

Så växer Teams

23 jun 2020 digit

Snart kan 49 personer synas samtidigt på skärmen. Det är en av nyheterna i Microsoft Teams, som kommer att lanseras i höst.

Walkie Talkie Teams

Walkie-talkie i Teams

13 aug 2020 digit

Nu kan du använda Microsoft Teams som en digital walkie-talkie. Precis som på traditionella walkie-talkies trycker du in en knapp för att prata och släpper knappen för att lyssna. Funktionen ska vara extra väl lämpad för bland annat drifttekniker och lagerarbetare. 

Videomöte Teams 960640

Kontroll i Teams

8 sep 2020 digit

Nu lanserar Microsoft ytterligare en nyhet i Teams. Den nya funktionen spotlight innebär att mötesarrangören kan kontrollera vyn för samtliga deltagare.

Två Gula Stövlar I Vatten

AI hittar läckor

9 sep 2020 digit

Stockholm anlitar en AI för att hålla koll på stadens vattenledningar. Med hjälp av AI-nätverket kan minst 70 procent av läckorna upptäckas i förväg. 

klimat-demonstration-skylt.jpg

AI för klimatet

24 mar 2020 digit

Kan artificiell intelligens minska utsläppen av växthusgaser och hjälpa till med att anpassa samhället till kommande klimatförändringar? Det menar Vinnova och Formas, som i en ny satsning ska driva på AI-användningen för att möta världens klimatutmaningar.