Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Så funkar Teams i Webex

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Läs mer om Cisco Webex. Ladda ned Voister Paper och läs hur du tar nästa steg.

I november förra året annonserade Microsoft och Cisco ett samarbete för att göra det enklare för kunder som kör Microsoft Teams. Nu är funktionen här, säger Mikael Jågas, systemarkitekt på Cisco.

Cisco vill göra dina möten så kvalitativa och säkra som möjligt, samtidigt som det alltid ska vara enkelt att delta. Oavsett om du går in i ett möte från mobil, dator eller ett större mötesrum behövs bara ett klick på en stor grön mötesknapp.

Du ska alltid känna igen dig i våra produkter. Det är samma formspråk oberoende av enhet och du ska alltid vara säker på att du kan ansluta med hög kvalitet i bild och ljud.

Nytt är att det med Ciscos videosystem nu går att ansluta till Microsoft Teams-möten via CVI (Cloud Video Interop). I Microsofts chatt- och mötesverktyg finns nämligen ingen SIP-URI vilket de flesta standardvideosystem behöver för att kunna ansluta till möten. Det har gjort att det enda sättet att ansluta är via webbläsare eller Teams-klienten, fram tills nu.

Det kan vara en stor investering att köpa in ett antal videosystem till sitt företag, och om man då använder Office 365 som kommunikationsplattform har det funnits en sorts vägg mellan investeringarna. Men nu kan företag med CVI koppla våra videosystem till Microsoft Teams och därigenom optimera sina möten, 20 personer ska inte behöva sitta framför en PC och ha möten med halvdant ljud och liten kamera längre.

AI och säkerhet

I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats.

Med möten i Ciscos videosystem räknar kameror in antalet personer i mötet och via ansiktsigenkänningen i AI Webex Cloud sätter systemet namn och titel på personerna. Om ett möte på tre deltagare plötsligt blir till ett möte på fyra, zoomas kameran ut så att alla syns i full HD-upplösning. Ställer du in Presentertrack följer systemet samma person, oavsett hur mycket personen rör sig på scen. Namn och titel funkar inte om man har mötet i Microsoft Teams, men det gör de två sistnämnda funktionerna.

Mötesupplevelsen ska vara så nära det fysiska mötet som möjligt, annars ökar risken att företag inte vill köra möten digitalt igen. I vissa avseenden tycker jag distansmöten är bättre än dem på plats. Nu kan jag i stora Webex-möten se namn och titel på alla deltagare, vilket kan förenkla rejält. Jag hinner även med fler möten och får mer fritid då jag slipper resorna mellan dem.

För Cisco är även säkerhet fundamentalt och därför är möten i Webex alltid krypterade. Som enda leverantör erbjuder vi även end-to-end krypterade möten i Webex mötestjänst, vilket kan passa verksamheter med höga krav på sekretess, avslutar Mikael Jågas.

13 oktober 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

En Färgglad Och Lite Konstig Font, Alfabetet

Microsofts nya stil

30 apr 2021 digit

Sedan 2007 har Calibri varit standardfonten i alla Microsofts produkter. Nu är det dags för en ny och det finns redan nu fem förslag som användare kan testa.

Spot Lkab

LKAB tar hjälp av Spot

29 apr 2021 digit

LKAB satsar på moln, AI och data, bland annat genom en AI-lösning som identifierar slaggbildning och robothunden Spot som ska trygga medarbetarnas säkerhet i gruvorna. Målet är ett smartare bolag och att vara koldioxidfritt 2045.

Klimatdator 960640

MS klimatdator spår väder

23 apr 2021 digit

Storbritanniens meteorologiska institut ska tillsammans med Microsoft skapa världens mest avancerade väder- och klimatdator. Bland annat ska den förbättra noggrannheten i dagliga väderprognoser och ge tidiga varningar om extrema väderhändelser.

Massa Massa Människor Sedda Uppifrån

Hellre en AI

19 apr 2021 digit

Vi människor är mer benägna att lita på lösningar som föreslås från en algoritm än människor. Det gäller även när lösning är sämre.

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Sjukhuspersonal Springer I En Korridor Med Ryggen Mot Kameran

Microsoft AI-satsar

13 apr 2021 digit

Microsoft stärker sin roll inom sjukvården med köpet av AI-företaget Nuance. Förhoppningen är att bolagen kommer dra nytta av varandra i en allt mer AI-törstande sjukvårdssektor.

Hemarbete 960640
video
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Amy Winehouse
video

AI-musik av 27-klubben

8 apr 2021 digit

För att uppmärksamma psykisk ohälsa har organisationen Over the bridge skapat ny musik med hjälp av AI som liknar den så kallade 27-klubbens musik, det vill säga artister som valde bort livet när de var 27 år.