Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Resfritt med Cisconät

Ett Leksaksplan I En Uppochnedvänd Glasskål Mot Turkos Bakgrund

Resfria möten kräver säkra nätverk. Cisco satsar nu 10 miljarder dollar för att synliggöra hur nätverksdatan beter sig, vilket är ett viktigt steg för att öka antalet resfria möten. Det är några av punkterna från Cisco Connect Sverige.

– Pandemin har påverkat folk på ett personligt plan, men det har också gjort att digitaliseringen har tagit några riktigt stora kliv framåt, säger Per Samuelsson, Sverigechef på Cisco, när han inleder årets digitala upplaga av Cisco Connect Sverige.

Under pandemin har Cisco utökat sitt fokus på att bland annat höja säkerheten för alla som arbetar på distans, vilket varit extra viktigt för framförallt myndigheter. En annan satsning har handlat om att uppgradera nätverk, inte minst för skolor som inom ett par år ska genomföra digitala nationella prov.  

Få koll på nätet

Nätverk är Ciscos huvudsakliga verksamhetsområde och dagens utbredda nät har gett upphov till appar och tjänster som gör att vi kan styra allt från en telefon eller en digital assistent var vi än befinner oss.

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales, beskriver det som att appar och användare har mötts på ett sätt som aldrig förr, och data har blivit guldet som gör att appar har kunnat utvecklas tillsammans med användarna och deras upplevelser.

Samuelsson Proffe Connect

Per Samuelsson, Sverigechef, Cisco.

Detta samspel kommer de kommande åren att få sällskap av en tredje aspekt: den omkringliggande miljön.

– Hjärtat i Ciscos strategi för de kommande tio åren handlar om att hjälpa organisationer att kunna anpassa upplevelsen för användaren utifrån var han eller hon befinner sig, säger Gordon Thomson.

Mer synlighet

Med mjukvaror som Appdynamics och Cisco Nexus Insights blir det möjligt att förutspå vad och hur nätet kan påverkas. Problem kan förhindras genom att till exempel styra om trafik och ändra på var och hur digitala tjänster konsumeras. Detta, menar Gordon Thomson, är inte minst viktigt i den nya tiden vi går in i, där stora mängder människor runt om i världen kommer att arbeta betydligt mer flexibelt än idag.

Nyckeln ligger i synlighet och att organisationer får möjlighet att enkelt och smidigt kan visualisera sina dataflöden oavsett om det är innanför eller utanför det egna intranätet.

– Därför förvärvade Cisco så sent som i somras bolaget Thousandeyes, som fördjupar insikterna i dataflödet i wide area networks, WAN:s.

10 miljarder dollar

Många stora it-bolag arbetar med att automatisera flödet mellan nätverk och applikation, men enligt Gordon Thomson finns det ingen som satsar lika mycket på att synliggöra och utnyttja dataflödet.

Thomson Proffe

Gordon Thompson, vice president, EMEAR Specialist Sales.

– Vi investerar 10 miljarder dollar på synlighet och analysverktyg för att förbättra för våra kunders nätverksupplevelser. Det är mycket mer än andra, men det säger jag inte för att skryta, utan för att påvisa att vi gör allt för att företag och organisationer ska kunna dra nytta av och skapa värde i sina nätverk.

Resfria möten

Säkra, synliga och stabila nät kommer vara en viktig del när Cisco Sveriges gör sin satsning på resfria möten. Under pandemin tillkännagav bolaget genom en rapport sitt mål om att göra Sverige bäst i världen.

– Cisco vill leda med innovation. Sverige kan spara 20-40 miljarder kronor och minska koldioxidutsläppen med över 500 000 ton om vi ökar antalet resfria möten med 15 till 30 procent. Den resan vill vi vara en del av, säger Per Samuelsson.

 

24 september 2020 Uppdaterad 23 december 2020 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock, Cisco

Rekommenderad läsning

Leverans Blockchain

Pandemieffekt för blockkedja

20 apr 2021 digit

De globala investeringarna i blockkedjeteknik kommer att landa på 6,6 miljarder dollar i år, vilket är en ökning på över 50 procent jämfört med 2020. Den ökade efterfrågan är bland annat en effekt av pandemin och kravet på säkra leveranskedjor. 

Hemarbete 960640
Ett samarbete med Cisco

Webex för hybridarbete

9 apr 2021 digit

Framtidens medarbetare är hybrida. Cisco Webex pandemisäkrar det fysiska kontoret, gör digitala möten mer interaktiva och tryggar med hjälp av end-to-end kryptering. 

Digitalt Möte

Bättre möten utan video

7 apr 2021 digit

Digitala möten fungerar bättre utan video. Att se varandra underlättar inte för att lösa problem och uppdelningen mellan deltagarna i mötet fungerar bättre utan kamera. Det visar en ny studie.

Ett Öga Med Ljusblå Färg Som Strålas Utifrån Det På Sidorna
video
ett samarbete med cisco

Säkra nyheter från Cisco Live

31 mar 2021 säkerhet

Lösenordsfria inlogg, supersnabb datahantering och bättre och säkrare koll på trafiken. Cisco presenterar en mängd nyheter under Cisco Live 2021.

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Bäddad Säng

Hemmajobbare sover mer

25 mar 2021 digit

Personer som arbetar hemifrån sover längre, producerar lika mycket och rör sig lika mycket som när de jobbar på kontoret. Det visar en studie från Högskolan i Gävle.

En Dimmig Skog I Alsace I Frankrike

Sandvikens hållbaraste kontor

23 mar 2021 digit

Nya kontor på Sandbacka Science Park har fokus på hållbarhet och all utrusning, inklusive it och datorer, är återanvända produkter. De sex kontoren är avsedda för startups och småföretag och intresset har varit stort, långt innan inflyttning.

En Talarstol Med Två Mikrofoner

Kommunpolitik på distans

22 mar 2021 digit

Södertälje kommun har fattat beslut under fullmäktigemöten på distans, med ibland drygt 100 ledamöter. Den stora utmaningen har inte varit att få till de tekniska lösningarna, utan att utbilda alla ledamöter hur tekniken fungerar.

Folk På Stan Telia Anonymdata

Telias data planerar samhället

17 mar 2021 digit

Telia använder anonymiserad data för samhällsplanering. Datan hjälper kommuner att bli mer hållbara och ger en koll på hur befolkningen följer restriktioner under pandemin.