Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

HP:s lättaste arbetsplats

Allt fler vill och behöver jobba flexibelt, ibland från kontoret vid andra tillfällen hemifrån eller på ett café. Därför släpper HP nu sin lättaste dator hittills.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 30 oktober 2020 digit

– Vi prioriterar återvinningsbar metall och andra hållbara material i våra robusta, bärbara produkter. Därför har det varit svårt att ta sig under ett kilo i vikt. Nu presenterar vi en ny standard som förenar hållbarhet med låg vikt för ett mobilt arbetssätt som blir allt viktigare för allt fler, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP.

Pandemin har förändrat hur och var vi arbetar. Det är en utveckling som ställer delvis andra krav på utrustning.

När allt fler jobbar hemifrån ökar behovet av att vara mobil.

– När allt fler jobbar hemifrån ökar behovet av att vara mobil, och enkelt kunna byta arbetsplats över dagen. Arbetsdagen kanske börjar vid köksbordet, flyttar till soffan för att senare landa på övervåningen när hela familjen är hemma och det är full rulle nere i köket. En bärbar dator som dessutom är lätt att packa ihop underlättar enormt.

Mobilt permanent

När livet blir sig mer likt igen är det mobila arbetslivet här för att stanna.

– Vad det lider kommer vi återgå till arbetsplatser utanför hemmet. Delvis på kontor, men också hybridformer som caféer och andra publika platser som ställer krav på riktig mobilitet och säkerhet.

Lanserad förra året är blåskimrande HP Elite Dragonfly den första produkten utvecklad enligt HP:s nya standard för bärbart.

– Vikten har varit primär i utvecklingsfasen och samtidigt är det här vår mest hållbara produkt. Metallen är magnesium, och batteri, webbkamera och annat är utvalt för sin låga vikt. Om våra tidigare bärbara väger ungefär 1,3 kg ligger Elite Dragonfly precis under 1 kg så den höga ambitionen har gett resultat.

Under 1 kilo

Nytillskottet HP Probook 635 Aero väger mindre än 1 kilo med hölje i delvis återvunnen aluminium och magnesium. Den har en mycket speciell processor.

– Det här är världens lättaste AMD-baserade bärbara dator, helt baserad på deras senaste processorteknologi Ryzen 4000 APU. AMD har ju tagit enorma kliv i sin utveckling och HP Probook 635 Aero har den höga prestanda och långa batteritid man vill ha i sin bärbara dator. Att den heter Aero säger en del om vikten, lätt som luft.

Med spionfilter

Det finns ytterligare ett mycket viktigt krav på dagens och morgondagens mobila arbetssätt. Förutom låg vikt och hållbarhet är säkerhet en del av HP:s standard för bärbart.

– Våra nya bärbara har HP:s elektroniska sekretessfilter Sure View Reflect, som skyddar från nyfikna blickar vid arbete i offentliga miljöer eller kontorslandskap. Det här är den fjärde generationen Sure View och i sekretessläge går skärmen mot koppar.

– Vi var ju först ut med sekretessfilter och har under resan lärt oss vad som fungerar bäst i både mörka och ljusa miljöer. Jag liknar effekten vid att försöka se igenom en annan persons solglasögon, säger Niclas Oldmark.

HP planerar fler produktlanseringar enligt den nya standarden hållbart, säkert och låg vikt.

Rekommenderad läsning

Rosa Soffgrupp Mot Gul Bakgrund
video
ett samarbete mellan hp och voister

Jobba hemma med HP

3 jul 2020 digit

Framtidens kontor ska vara så attraktivt att medarbetarna väljer att åka till jobbet. Distansarbete, även efter pandemin, är här för att stanna och kräver it-utrustning som fungerar. Det menar Jenny Gustavsson, produktchef desktop, HP Sverige.

Barnekow Some
podcast

Så skapar MS förtroende

5 jun 2020 digit

Digitalisering är en lagsport som kräver samarbete och mindre konsensus. Det menar Hélène Barnekow Sverigechef Microsoft, som beskriver sig som en envis framtidsoptimist i Voisterpodden tillsammans med Kalle Hultenheim, vd Atea Sverige och Lisa Nore, Voister. 

kvinna sitter med huvudet i skrivbordet och är trött på jobbet med rosa bakgrund.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Flexibelt på riktigt

22 jan 2020 digit

När allt fler ska och vill jobba flexibelt behöver arbetsplatsen funka. HP:s senaste USB-C-baserade dockningslösningar fungerar med alla typer av datorer och uppdateras automatiskt på ett säkert sätt. 

gamla-datorer960640.jpg
video
ett samarbete mellan hp och voister

Proaktiv med HP

20 sep 2019 digit

Nu kan du genom avancerad machine learning få reda på när något i dina enheter behöver uppdateras eller bytas ut. Du minimerar nertiden och gör din it proaktiv istället för reaktiv. 

glada-tjejer-HP.jpg
video
Ett samarbete mellan HP och Voister

Happy på HP

13 sep 2019 ledarskap

På HP ska alla kunna utvecklas, vara sig själva och bli väl behandlade. Det är ett tänk som verkar fungera. Medan många anställda inom it-branschen byter jobb ofta, stannar anställda på HP i genomsnitt i tio år.

bilar-trafik-videomöten-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan Logitech och Voister

Möten utan stress och köer

8 jun 2018 digit

Logitech vill sänka den tekniska barriären för videomöten genom att fungera ihop med alla olika typer av mjukvara. De ser också mötesformen som något som kan minska utgifterna, stressen och miljöpåverkan. Redan har myndigheter som satsat på digitala möten minskat sina utsläpp tre gånger mer än övriga. 

Ansikten Östersnd 960640

It för teknikovana

16 feb 2021 digit

Östersund vill öka teknikvanan hos medarbetarna och de som bor i kommunen, bland annat genom att öka användningen av Ipads, videomöten och digitala utbildningar. Vissa projekt har varit lyckade, andra har stött på problem.

Plattor 960640

Covid hjälper plattor

11 feb 2021 digit

Marknaden för plattor gick upp med 18 procent under 2020. Ökningen är en följd av coronapandemin då många letade efter billigare alternativ till bärbara datorer.

Vaccin Corona

Facebooks antivaxx

10 feb 2021 digit

Facebook förbjuder vaccinmotståndares försök att sprida desinformation om covid-19. Bland annat är det inte tillåtet att skriva att coronavaccinet är farligare än viruset, att det är giftigt eller att vaccinet kan orsaka autism.