Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

En smartare it-nyhetssajt

Klicka säkert med HP

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 27 oktober 2020 säkerhet

– En myndighet i Norge drabbades nyligen av en cyberattack som slog ut 10 000 enheter. Attacken började med ett mejl till alla medarbetare som såg ut att komma från it-avdelningen med en bilaga. Det är väl känt att även den mest säkerhetsmedvetna klickar på bilagor från trovärdiga avsändare och så är katastrofen ett faktum, säger Christoffer Bohrn, specialist device as a service på HP.

Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker.

Oberoende säkerhetsexperter

Den mänskliga faktorn är en högst påtaglig säkerhetsrisk och den norska myndigheten visar på en sårbarhet som de flesta organisationer kan identifiera sig med. Nu presenterar HP en säkerhetslösning i två lager som gör det möjligt att förekomma de stora risker som alltid följer med användarnas vardagliga surfande och dokumenthantering.

Mr Bohrn

Christoffer Bohrn, specialist på device as a service på HP.

– Med HP Proactive Security paketerar vi decennier av ledande säkerhetsarbete som tjänst för både våra och andras produkter. Till bevakning och rapportering om säkerhetsincidenter används plattformen TechPulse. Uppföljning och analys sköts av oberoende säkerhetsexpertis och är en värdefull trygghet för organisationer som kanske saknar egen säkerhetsavdelning.

Sömlös lösning

Förutom analysplattformen erbjuder HP:s säkerhetslösning AI-baserade deep-learningtjänsten Sure Sense Advanced och säkert surfande med isoleringstjänsten Sure Click Advanced. Från att tidigare ha licens på tjänsterna, ägs de nu till viss del av HP och det är en fördel för användarna.

– Vi har utvecklat funktionaliteten till en sömlös lösning som användarna alltid har tillgång till men aldrig behöver fundera på.

350 000 nya virus

AI-baserade Sure Sense Advanced bygger på deep learning som gör det möjligt att hålla jämna steg med hoten från världens cyberkriminella.

– Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker. Det krävs AI för att hantera virus med okända beteenden. Sure Sense behöver sällan uppdateras och bevakar hela tiden hur enheten hanterar data, som när en word-fil börjar göra annat än att skapa text och bild.

Skyddar OS

Isoleringstjänsten Sure Click Advanced skyddar mot ett mycket vanligt riskbeteende.

– Isolering är det bästa skyddet mot malware via dokument och länkar som användaren öppnar. Varje office-dokument, pdf, eller webbsida som öppnas visas i ett isolerat fönster. På så sätt kan ingen malware komma åt operativsystemet, och alla dokument kan skickas vidare inom organisationen för de öppnas alltid isolerade.

HP Proactive Security sätter upp regelverk för varje organisation som bland annat identifierar oskyddade enheter och tar hänsyn till säkra källor. På så sätt kombineras fullständig säkerhet med bibehållen prestanda på varje dator. En trygghet som kanske är viktigare idag än någonsin tidigare.

– Vi fokuserar på medarbetarnas säkerhet och möjligheten att kunna jobba säkert var man än är, säger Christoffer Bohrn.

Rekommenderad läsning

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Glas Vatten

Hackare förgiftar vatten

9 feb 2021 säkerhet

Hackare har lyckats ta sig in i Floridas vattenförsörjningssystem och förgifta vattnet genom att kraftigt öka halten av natriumhydroxid.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Folk På Stan

Säkerhet för 500 mdr

21 jan 2021 säkerhet

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

Brist It Kompetens

70 000 saknas inom it

21 dec 2020 digit

It och telekom stod för 60 procent av nya jobb under 2010 till 2016, men för att branschen ska fortsätta att driva utveckling krävs det 70 000 medarbetare, framförallt inom AI, datahantering och programmering. Det visar en ny rapport från IT&Telekomföretagen.

Hp Datorer 960640
video
Ett samarbete med HP

Grön it med HP-tjänst

17 nov 2020 digit

Att köpa datorer som tjänst, istället för som produkt, är bra för miljön i flera olika avseenden. HP gör det nu enkelt för företag och organisationer att investera i enheter enligt en product-as-a-service-modell, där man hoppas på en utveckling likt den på mobiler och företagsskrivare. 

Vatikanen Ai

AI skyddar Vatikanen

16 nov 2020 säkerhet

Vatikanstaten använder AI för att skydda sitt digitaliserade bibliotek med antika artefakter, vilket inkluderar världens äldsta kopia av Bibeln.

Massa Människor Sedda Ovanifrån
video
Ett samarbete med Microsoft

Säker hantering i Härryda

2 nov 2020 säkerhet

Engagerade medarbetare var en nyckelfaktor när Härryda kommun införde Microsoft Identity Manager, mitt i coronapandemin. Resultatet är säkrare, smartare och effektivare identitetshantering.