Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hp och voister

Klicka säkert med HP

Du får ett mejl som du tror är säkert med en bifogad fil som du öppnar. Det skulle du inte ha gjort. Om du hade haft HP Sure Click Advanced hade filen öppnats i ett isolerat fönster och skyddat operativsystem. Det är en av många lösningar i nya HP Proactive Security.

– En myndighet i Norge drabbades nyligen av en cyberattack som slog ut 10 000 enheter. Attacken började med ett mejl till alla medarbetare som såg ut att komma från it-avdelningen med en bilaga. Det är väl känt att även den mest säkerhetsmedvetna klickar på bilagor från trovärdiga avsändare och så är katastrofen ett faktum, säger Christoffer Bohrn, specialist device as a service på HP.

Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker.

Oberoende säkerhetsexperter

Den mänskliga faktorn är en högst påtaglig säkerhetsrisk och den norska myndigheten visar på en sårbarhet som de flesta organisationer kan identifiera sig med. Nu presenterar HP en säkerhetslösning i två lager som gör det möjligt att förekomma de stora risker som alltid följer med användarnas vardagliga surfande och dokumenthantering.

Mr Bohrn

Christoffer Bohrn, specialist på device as a service på HP.

– Med HP Proactive Security paketerar vi decennier av ledande säkerhetsarbete som tjänst för både våra och andras produkter. Till bevakning och rapportering om säkerhetsincidenter används plattformen TechPulse. Uppföljning och analys sköts av oberoende säkerhetsexpertis och är en värdefull trygghet för organisationer som kanske saknar egen säkerhetsavdelning.

Sömlös lösning

Förutom analysplattformen erbjuder HP:s säkerhetslösning AI-baserade deep-learningtjänsten Sure Sense Advanced och säkert surfande med isoleringstjänsten Sure Click Advanced. Från att tidigare ha licens på tjänsterna, ägs de nu till viss del av HP och det är en fördel för användarna.

– Vi har utvecklat funktionaliteten till en sömlös lösning som användarna alltid har tillgång till men aldrig behöver fundera på.

350 000 nya virus

AI-baserade Sure Sense Advanced bygger på deep learning som gör det möjligt att hålla jämna steg med hoten från världens cyberkriminella.

– Det skapas 350 000 nya virus varje dag, med risk för lika många zero day-attacker. Det krävs AI för att hantera virus med okända beteenden. Sure Sense behöver sällan uppdateras och bevakar hela tiden hur enheten hanterar data, som när en word-fil börjar göra annat än att skapa text och bild.

Skyddar OS

Isoleringstjänsten Sure Click Advanced skyddar mot ett mycket vanligt riskbeteende.

– Isolering är det bästa skyddet mot malware via dokument och länkar som användaren öppnar. Varje office-dokument, pdf, eller webbsida som öppnas visas i ett isolerat fönster. På så sätt kan ingen malware komma åt operativsystemet, och alla dokument kan skickas vidare inom organisationen för de öppnas alltid isolerade.

HP Proactive Security sätter upp regelverk för varje organisation som bland annat identifierar oskyddade enheter och tar hänsyn till säkra källor. På så sätt kombineras fullständig säkerhet med bibehållen prestanda på varje dator. En trygghet som kanske är viktigare idag än någonsin tidigare.

– Vi fokuserar på medarbetarnas säkerhet och möjligheten att kunna jobba säkert var man än är, säger Christoffer Bohrn.

27 oktober 2020 Uppdaterad 29 oktober 2020 Reporter anne hammarskjöld säkerhet Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Lenovo Biometri Thinkshield
video
Ett samarbete med Lenovo

Säker hemma med Lenovo

19 mar 2021 säkerhet

Med säkerhetsportföljen Thinkshield vill Lenovo säkra hemmakontoret inom både hård- och mjukvara. Det innefattar alltifrån fingeravtrycksläsare och kryptering av hårddiskar till molnverktyg och maskininlärning.

Amerikanska Flaggan Och Kinesiska Flaggan Målade Lite Coolt

Attacken mot MS mejlserver

9 mar 2021 digit

Upp mot 60 000 organisationer kan ha påverkats av attacken mot Microsofts mejltjänst Exchange. Enligt Microsoft är det den kinesiska hackergruppen Hafnium som ligger bakom attacken och nu pressas president Joe Biden att agera.

Massa Pengar På Hög. Dollardollardollar

Cyberattacker som service

5 mar 2021 digit

Två av tre ransomware-attacker utförs av cyberkriminella som inte har utvecklat den skadliga koden själva, utan har köpt tjänsten via till exempel dark web. Det visar en rapport som går igenom cyberattacker 2020.

Klocka 960640

126 000 hot/minut

25 feb 2021 säkerhet

Under 2020 skedde 62,6 miljarder cyberhot, det vill säga 126 000 hot per minut. Det är en ökning med 20 procent jämfört med 2019 som bland annat beror på att många har arbetat hemifrån och att hemmanätverken inte håller tillräcklig säkerhetsnivå.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Glas Vatten

Hackare förgiftar vatten

9 feb 2021 säkerhet

Hackare har lyckats ta sig in i Floridas vattenförsörjningssystem och förgifta vattnet genom att kraftigt öka halten av natriumhydroxid.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Folk På Stan

Säkerhet för 500 mdr

21 jan 2021 säkerhet

De globala investeringarna i cybersäkerhet kommer att öka med 10 procent under 2021. Det beror på att utbudet av hot breddas och nya sårbarheter dyker upp, samtidigt som attackfrekvensen lär fortsätta öka.