Black Friday Back

Ikea Hållbarhet

Under Black Friday i år kommer Ikea köpa tillbaka begagnade möbler på 28 olika marknader. Utöver det lanserar Ikea Sverige ett verktyg som gör att kunder kan värdera sina möbler digitalt.

Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar Ikea ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige.

Den 23 till 29 november kommer Ikea att genomföra kampanjen #BuyBackFriday för att uppmana kunder att sälja tillbaka sina Ikea-möbler. Sedan säljs möblerna vidare som second hand i fyndavdelningen.

På alla svenska varuhus går det redan sedan tidigare att sälja tillbaka sina Ikea-möbler. För att det ska bli ännu enklare lanserar bolaget ett digitalt verktyg som hjälper kunder att värdera möblerna innan de besöker ett varuhus.

Ikea Family-medlemmar får dubbla värdet för tillbakasålda möbler under kampanjperioden. Alla som säljer tillbaka en Ikea-produkt får ett tillgodokort med obegränsad giltighetstid att använda i varuhuset, där värderingen kan ligga på upp till 40 procent av ursprungspriset.

#BuyBackFriday är en del av Ikeas resa mot att bli klimatpositivt senast år 2030.

Källa: Ikea

13 oktober 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng