Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

En smartare it-nyhetssajt

Tvättråd i molnet

Woocode har utvecklat ett molnbaserat, automatiserat system för design, beställning och print av tvättrådsetiketter för Rudholm & Haak. Planen är även att föra in blockchain i arbetet.

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock 21 september 2020 digit

Tvätt Molnet Woocode

I och med att Rudholm & Haak finns över hela världen behövde vi ta olika lagar och språk i beaktning. Systemet översätter automatiskt språk och sätter rätt symboler för rätt land, beroende på språkområden och lagkrav. Det är molnbaserat med ett gränssnitt som ska göra det enkelt att hantera och minimera risker för att göra fel, säger Luis Carvajal, försäljningschef på Woocode, företaget som utvecklade lösningen. 

Rudholm & Haak är en tillverkare och leverantör av textila tillbehör och logistiklösningar till klädindustrin. Ett relativt nytt område för företaget är tvättrådsetiketter. Där såg man stora potentiella vinster med att kunna erbjuda ett automatiserat system för design, beställning och print. En stor fördel skulle ligga i att kunna integrera systemet med kundens befintliga affärssystem, något som nu är verklighet.

Applikationen ska vara enkel och spara tid åt de anställda på Rudholm & Haak. Då det kan integreras med Rudholms kunders affärssystem så kan det även effektivisera hela produktionsledet.

Ett knapptryck

Efter att en beställning är gjord printar de anställda på Rudholm & Haak ut etiketterna med ett enkelt knapptryck. Systemet håller koll på antalet etiketter som producerats, vilken beställning som är näst på tur och på vilken av Rudholms fabriker som produktionen bör ske.

På så sätt ska våra kunder minimera transporter och tullar. Och eftersom att allt sköts i systemet så kan ingen data, exempelvis korrektur eller kopior, hamna utanför systemet. Det gör risken för fel minimal.

För att öka hållbarheten i klädindustrin tittar även Woocode på hur man kan börja använda blockchain i Rudholm & Haaks leveranskedja.

Vi vet att många konsumenter är angelägna om att deras kläder ska vara skapade av personer med bra arbetsvillkor. Det försöker vi nu lista ut hur vi kan spåra via blockkedjeteknik. Vi kollar även om vi kan spåra hur mycket vatten som gått åt vid produktionen. Men i båda de här fallen är vi ännu i ett tidigt stadie.

Rekommenderad läsning

ashkan tedx 960640.jpg

Ashkan Fardost: Digitala stammarna driver utvecklingen

17 aug 2017 digit

Ashkan Fardost är forskare, debattör och en frekvent föreläsare om teknologi och digitalisering. Med digitalisering syftar Ashkan bland annat på hur internet förändrar folks beteenden, hur han som 18-åring kunde bli en världskänd musikproducent och varför bankvärlden just nu darrar.

paper factory.jpg
video

Nordic Paper tar hjälp av robot

26 sep 2017 digit

Nordic Paper tillverkar specialpapper, som bakplåtspapper, på tre bruk i Värmland och ett i Norge. Patric Johansson, it-chef, förklarar hur digitaliseringsprocessen har hjälpt dem att bli effektivare. 

 

snip swedbank1.JPG
video

Swedbank automatiserar för säkerhet

6 okt 2017 digit

Med 16 000 medarbetare i framförallt Sverige och Baltikum har Swedbank en stor och omfattande klientstruktur. Automation ger en snabb och säker leverans och möjlighet till utveckling. 

lindex-winter-party-collection-47_2.jpg

Virtuella provrum lyfter Lindex

16 okt 2017 digit

Kortare time to market med virtuella provrum för att kunna jobba med mode via videolänk mellan Asien och Sverige, och nära samarbeten mellan designers över stora geografiska avstånd är några resultat av Lindex digitalisering. Samtidigt utvecklas det fysiska mötet i butiken.

postnord-stralfors-960640.jpg

Strålfors automatiserar rubbet

22 okt 2018 digit

På Postnord Strålfors blir allt fler kunder digitala, och därmed går företaget all-in på datainsamling och automation. Nyligen har de automatiserat deras datacenter och i nästa fas ska nätverken gå samma väg till mötes. 

Gronsaker Coop

Coop kör obemannat

2 jul 2020 digit

Coop testar en egenutvecklad ny tjänst för självscanning och betalning med mobilen. I höst kommer matkedjan även öppna sina första obemannade butiker.

Husnyckel Mot Gul Bakgrund
voister trend 2020

Lantmäteriets satsningar

12 okt 2020 digit

Lantmäteriet har fått regeringens uppdrag att ta fram exempel på lyckade AI-satsningar för att skapa ett förtroende för tekniken. Samtidigt framkommer det i undersökningen Voister Trend att myndigheten är en av få som på allvar försöker använda blockkedjeteknik. Ladda ned Voister Trend och ta del av hela undersökningen. 

Boxningshandskar Blockchain

Blockkedjans nya kamp

29 jun 2020 digit

Investeringar i blockkedjeteknik kommer att öka mindre än förväntat under 2020, som en följd av coronapandemin. Marknaden beräknas uppgå till 4,3 miljarder dollar 2020, enligt analysföretaget IDC.

norsk-flagga-oslo.jpg

App spårar smittade

30 mar 2020 digit

Norge utvecklar en spårningsapp som varnar när du befunnit dig nära någon som fastställts som smittad av coronaviruset. En sådan lösning är inte aktuell för Sverige. Det menar statsepidemiolog Anders Tegnell.