Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Dells 5G-dator

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.  

Den inbyggda AI:n, Dell Optimizer, känner via en algoritm av hur du arbetar. Genom att se över din batteriförbrukning, dina arbetstider och vilka appar du använder mest kan datorn optimera sig efter ditt arbetssätt och förbättra upplevelsen. Det leder även till en batteritid på över 30 timmar, säger Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

AI:n lär sig dina dagliga vanor. Om du är en person som ofta sitter indockad mot en extern skärm eller om du reser mycket, och anpassar sig därefter så att ditt batteri når sin fulla potential. När du inte kan ladda din enhet justerar AI:n vissa inställningar så att batteriet håller så länge som möjligt.

Den är perfekt lämpad för personer som ofta förflyttar sig mellan möten och olika platser, så när samhället blir som vanligt igen kommer de stora fördelarna att visa sig. Jag hoppas att det ska minska stressen som kan uppstå vid låga batterinivåer.

Möten var som helst

För att utveckla digitala möten har Dell adderat något som kan kallas för en inbyggd konferenspuck. Med hjälp av den lösningen ska enheten kunna känna av varifrån ljudet kommer, minska eventuellt eko och därmed kunna leverera bättre mötesupplevelser.

Hofman Bang Proffe

Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

 Navet i 9510 är att saker du tidigare behövt köpa separat nu istället finns i datorn. Exempelvis konferenspucken för möten som nu är inbyggd, och den höga batteritiden som gör att du slipper eventuell powerbank.

Latitude 9510 finns både som laptop och 2-i-1-enhet, där den senare varianten kan förenkla i vissa jobbsammanhang, till exempel kan en säljare först hålla en presentation på enheten för att sedan skicka runt den och ta underskrifter.

Det är även Dells första dator som har kompatibilitet för 5G inbyggt.

 Med 9510 är du redo när 5G-tekniken blir standard för trådlös kommunikation, säger Gustaf Hofman Bang.

4 september 2020 Uppdaterad 28 januari 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock, Dell

Rekommenderad läsning

Chrome Mac Windows

Google större än Mac

23 feb 2021 digit

Under förra året såldes det för första gången fler Chromebooks än Mac-datorer. Utvecklingen kan ses som en varning till både Microsoft och Apple.Apple.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Flera Små Rosa Skåp Med Lås
video
Ett samarbete med F-Secure

Så säkrar Lomma O365

8 jan 2021 digit

Bland fyra miljoner mejl upptäckte Lomma 51 osäkra objekt och 104 osäkra webbadresser. Tack vare F-Secure Cloud Protection för Office 365 har kommunen nu ett avancerat skydd mot virus, trojaner, ransomware och annan avancerad kod.

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

Kaffe Videomöte

Videomöte med doft

7 dec 2020 digit

Framöver ska mötesdeltagare i Zoom kunna känna lukten av kaffe och skaka händer med varandra. Via AI och VR ska ett virtuellt möte bli alltmer likt ett fysiskt. 

En Papperskasse Med Växter Som Sticker Upp
video
Ett samarbete med Dell

Allt förnybart på Dell 2030

13 nov 2020 digit

Inom tio år ska alla förpackningar på Dell bestå av förnybart eller återvunnet material och för varje såld produkt återvinns eller återanvänds en motsvarande produkt. Hållbarhetschef David Lear arbetar för att hänsyn till miljön ska genomsyra hela bolaget och hämtar inspiration från svenska bolag och organisationer.

Pusselbit Ska Sättas In I Helt Vitt Pussel Mot Orange Bakgrund

Så funkar Teams i Webex

13 okt 2020 digit

Med Ciscos videosystem kan man nu enkelt ansluta till Microsoft Teams-möten. Samtidigt utvecklar Cisco mötesplattformen Webex Meetings med ansiktsigenkänning.

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk.