Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

En smartare it-nyhetssajt

Dells 5G-dator

Dell Latitude 9510 är den nya 5G-kompatibla datorn och Dells första i ultrapremium-segmentet. Den är anpassad för den mobila användaren med en AI som förlänger batteritiden och en inbyggd konferenspuck för bättre möten.  

Text Fredrik Adolfsson Foto Adobestock, Dell 4 september 2020 digit

Den inbyggda AI:n, Dell Optimizer, känner via en algoritm av hur du arbetar. Genom att se över din batteriförbrukning, dina arbetstider och vilka appar du använder mest kan datorn optimera sig efter ditt arbetssätt och förbättra upplevelsen. Det leder även till en batteritid på över 30 timmar, säger Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

AI:n lär sig dina dagliga vanor. Om du är en person som ofta sitter indockad mot en extern skärm eller om du reser mycket, och anpassar sig därefter så att ditt batteri når sin fulla potential. När du inte kan ladda din enhet justerar AI:n vissa inställningar så att batteriet håller så länge som möjligt.

Den är perfekt lämpad för personer som ofta förflyttar sig mellan möten och olika platser, så när samhället blir som vanligt igen kommer de stora fördelarna att visa sig. Jag hoppas att det ska minska stressen som kan uppstå vid låga batterinivåer.

Möten var som helst

För att utveckla digitala möten har Dell adderat något som kan kallas för en inbyggd konferenspuck. Med hjälp av den lösningen ska enheten kunna känna av varifrån ljudet kommer, minska eventuellt eko och därmed kunna leverera bättre mötesupplevelser.

Hofman Bang Proffe

Gustaf Hofman Bang, produktspecialist på Dell Technologies.

 Navet i 9510 är att saker du tidigare behövt köpa separat nu istället finns i datorn. Exempelvis konferenspucken för möten som nu är inbyggd, och den höga batteritiden som gör att du slipper eventuell powerbank.

Latitude 9510 finns både som laptop och 2-i-1-enhet, där den senare varianten kan förenkla i vissa jobbsammanhang, till exempel kan en säljare först hålla en presentation på enheten för att sedan skicka runt den och ta underskrifter.

Det är även Dells första dator som har kompatibilitet för 5G inbyggt.

 Med 9510 är du redo när 5G-tekniken blir standard för trådlös kommunikation, säger Gustaf Hofman Bang.

Rekommenderad läsning

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

verktyg-primera-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Säker, smart, Primera

18 okt 2019 digit

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

myror på rad som bär på bitar av löv.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Full koll på din it-miljö

11 jun 2018 säkerhet

Molntjänsten HPE InfoSight löser problem i din it-miljö utan att du märker det. Förutom att InfoSight är självlärande så tipsar tjänsten dig också om hur du kan nyttja hela kraften i dina it-produkter.

tjurfaktare-i-madrid.jpg
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Årets molnhändelse i Madrid

2 okt 2018 digit

När världens ledande tekniker, forskare och leverantörer möts på HPE Discover i Madrid den 27-29 november blir dagarna packade med allt från det senaste inom hybridmolnlösningar till hur dataanalys kan förändra livet för alzheimerpatienter. Här möts konkret affärsnytta med framtidsvisioner för svenska företag och organisationer.

ot-robot-enhet.jpg
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

5G och OT-hotet

7 feb 2020 säkerhet

Med 5G kommer nya möjligheter men även nya hot. Med fler bärare av skadlig kod blir industrins datorsystem allt mer utsatta och även införandet av eSIM-kort skapar nya attackytor. Som skydd finns nu Trend Micros TXOne- och Portable Security-enheter.

hästar-springer-vid-strand.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Snabba, starka Yoga 5G

10 mar 2020 digit

Den första datorn med 5G-anslutning är här. Lenovo Yoga 5G tillåter surf i hastigheter på uppemot 3 GB per sekund och klarar sig ett dygn utan att behöva laddas.

blurrig liten matbutik med två personer.jpg
video
Ett samarbete mellan Lenovo och Voister

Mycket data, liten server

21 feb 2020 digit

Redan 2025 spås tre fjärdedelar av all data bearbetas och lagras där den samlas in. Med Lenovo Edge Server säkras datahanteringen för butiker, byggarbetsplatser och mindre bolag.  

ashton-kutcher-john-roese.jpg

Så ska Dell EMC erövra AI

14 maj 2018 digit

När John Roese på Dell Technologies World höll en keynote om AI handlade mycket om siffran tre. Bolaget ser enorma förändringar inom tre segment och ska vara AI:s bränsle, hjärna och motor. Med på scenen var även Ashton Kutcher som driver Thorn, ett initiativ mot människohandel bland annat med hjälp av AI. 

man-med-simfotter-och-dator-på-stranden.jpg
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

AI:n som analyserar allt

24 jan 2020 digit

Infosight är en AI-driven plattform som samlar data från alla dina uppkopplade system och gör trafikanalyser på virtuell maskin-nivå. Det finns även möjlighet att få stöd av ett eget HPE-team.