Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan Dell och Voister

Lagring för framtiden

Dell EMC:s nya lagringsplattform Powerstore ska förenkla för företag att möta framtidens växande databehov. Prestanda och flexibilitet är två nyckelord.

En av de stora trenderna i världen är den konstant växande datamängden. Det ser vi hos alla företag, oberoende av storlek. Samtidigt är marknaden alltmer på väg mot containrar, vilket förändrar landskapet hur vi lagrar data. Powerstore har en arkitektur baserat på Micro Services, vilket gör det betydligt snabbare att utveckla nya funktioner och uppgradera kodbasen, säger Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

Grunden till Powerstore kommer från sammanslagningen av Dell och EMC för fyra år sedan, det vill säga två bolag vars produktportföljer till viss del kompletterade varandra. Medan EMC satsade på enterprise storage var Dell starkt på compute och entry level storage. Nu har Dell Technologies försökt ta det bästa från bolagens produkter för de respektive segmenten, nämligen Unity och Compellent, och mixat ihop dem.

Vi kom fram till att inte ta bort eller vidareutveckla någon lösning utan istället lansera en helt ny, vilket resulterade i Powerstore. Den helt nya kodbasen har tagit några år att ta fram men med Powerstore kan våra kunder fortsätta att växa och utvecklas.

Ökad prestanda

Lagringsplattformen är upp till sju gånger snabbare än bolagets tidigare lösningar för mid range-segmentet. Det ser Dell Technologies som en form av framtidssäkring.

Alla kunder är inte i behov av den här prestandanivån än, men kan vara det om fem år när vi har ett fullt etablerat 5G-nät. Det blir allt svårare att veta sitt framtida databehov men med Powerstore kan du börja försiktigt och vrida på rejält, om det behövs. En av de stora poängerna med lösningen är att den genom sin skalbarhet säkrar för framtiden.

Linussvensson Some

Linus Svensson, presales director på Dell Technologies Sverige.

En annan stor skillnad är AppsOn. Det gör att administratörer kan driftsätta applikationer direkt på Powerstore, vilket innebär en ökad flexibilitet. Jag ser även dedupliceringen som en stor faktor, det vill säga varje disk du stoppar in garanterar minst 4:1 datareduktion.

Vilka är nackdelarna?

Den är inte helt nödvändig för alla utan passar bäst för mellanstora till stora företag. Om pengar är det som styr ditt val av lagring kan du välja ett enklare alternativ, till exempel Unity.

Vi kommer inte lämna några kunder i sticket utan våra tidigare lösningar kommer att finnas kvar under lång tid framöver och vill du migrera till Powerstore så finns den möjligheten. Men det är viktigt att poängtera att plattformen inte ersätter något.

Kan Powerstore komma att vidareutvecklas?

Absolut. Fundamentet i infrastrukturen är att den hela tiden kan utvecklas vidare. Jag tror att vi kommer leva med Powerstore under en väldigt lång tid framöver.

22 juni 2020 Uppdaterad 1 juli 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Dell Apex Edge Michael Dell Keynote
Ett samarbete med Dell

Apex skapar ett nytt Dell

7 maj 2021 digit

Dell går all-in i Apex, en ny samling av as-a-service-lösningar inom bland annat lagring, moln och edge. Apex kan komma att förändra bolaget i grunden, menar vd:n Michael Dell under keynoten på Dell Technologies World.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

Adobestock 199083282
video
Ett samarbete med Netapp

Netapp säkrar molndatan

5 mar 2021 digit

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.  

Kretskort Leab 960640
video
Ett samarbete med Microsoft

Leab kretsar kring Azure

4 dec 2020 digit

Leab går från att drifta sin it lokalt till att nu lägga det mesta i Microsoft Azure. Det ska förenkla det dagliga arbetet och ge ökad säkerhet och flexibilitet.