Hoten mot bitcoin

Vaccin Corona Bitcoin

En bitcoin uppskattas snart vara värd 20 000 dollar. Men två faktorer kan stoppa utvecklingen, dels ett corona-vaccin och dels att Joe Biden blir amerikansk president. 

Enligt många ledande analytiker är priset på en bitcoin på väg att nå drömgränsen 20 000 dollar, vilket isåfall skulle vara den högsta noteringen någonsin. Det finns en mängd faktorer som tyder på det, men det finns två viktiga faktorer som kan stoppa utvecklingen. 

Den första anledningen är ett potentiellt vaccin mot covid-19. Ett framgångsrikt sätt att hantera pandemin skulle göra att USA öppnas igen och arbetslösa kommer tillbaka in i arbete.

Det går att se en positiv värdekorrelation mellan guld och bitcoin, men om världen blir mer lik det normala och USA:s centralbank höjer sina räntor kan intresset för guld, bitcoin och andra så kallade safe havens, det vill säga säkra hamnar, att minska. 

Om en accelererad tidslinje för vaccin kommer att realiseras skulle det mörka molnet över den globala ekonomin försvinna och efterfrågan på guldets säkra hamn-kvalitet förmodligen försvagas, säger Yung Yu-Ma, chief investment strategist på BMO Wealth Management.  

En annan faktor är det amerikanska valet. Den demokratiska presidentkandidaten Joe Biden har lovat att upphäva vissa delar av Trumps valutapolitik. Det skulle kunna sänka stressen på många marknader, vilket i sin tur kan minska efterfrågan på bitcoin och andra säkra hamnar. 

Källa: bitcoinist

14 augusti 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng