Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hpe och voister

En smartare it-nyhetssajt

Zenuitys självkörande framtid

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

Text anne hammarskjöld Foto adobestock 27 mars 2020 digit

– Det är fantastiskt roligt att HPE är med och skapar framtidens självkörande fordon. Zenuity beskriver vår lösning som affärsstrategiskt helt avgörande för den fortsatta utvecklingen av självkörande fordon. Nu skapas något som kan förändra och förbättra våra liv med smartare, säkrare och grönare bilkörning, säger Anna Granö, vd HPE Sverige.

HPE har valts ut av Zenuity, en ledande utvecklare av programvara för självkörande bilar, för att tillhandahålla den avgörande AI och high performance computing som behövs för att utveckla nästa generations autonoma körsystem.

– Med ägare som Volvo Cars och Veoneer har Zenuity ett tydligt fokus på säkerhet och hållbarhet. Den visionen är en bidragande orsak till att teknik för självkörande fordon på kort tid flyttat fram positionerna. Idag står tekniken på tröskeln till det hittills kanske största paradigmskiftet inom bilindustrin.

Lättanvänd testmiljö

HPE kommer att förse Zenuity med core data processing services som gör det möjligt att samla in, lagra, organisera och analysera den information som genereras globalt från nätverket för testfordon och mjukvaruutvecklingscenter. It-infrastrukturen kommer att levereras end-to-end som en tjänst genom HPE GreenLake.

Idag står tekniken på tröskeln till det hittills kanske största paradigmskiftet inom bilindustrin.

– Med vår plattform high performance computing som tjänst får utvecklarna en lättanvänd miljö för att testa nya generationer programvara för självkörande fordon.

Många har samma utmaningar

Anna Granö framhåller att flera verksamheter och branscher står inför liknande utmaningar som Zenuity. Med utvecklingen inom bland annat AI och IoT kommer 75 procent av all data inom två år behöva samlas in och lagras utanför molnet.

granö proffe.jpg

Anna granö, vd, HPE Sverige.

– Sjukvården och bankväsendet är bara några exempel där det blir allt viktigare att samla in, lagra, och återanvända data. Till exempel för att med stora patientunderlag ta fram AI-modeller som uppskattar individers risk att utveckla olika sjukdomar eller för banker att hitta mönster som tyder på bedrägerier och på så sätt kunna driva ett mer proaktivt säkerhetsarbete. Vi tar bort komplexiteteten så att våra kunder kan automatisera ännu mer.

Öppnar för möjligheter

Zenuitys lösning kommer vara helt driftsatt efter sommaren. För Anna Granö har samarbetet varit ett skolboksexempel på hur det bör gå till.

– Zenuity har varit öppet och transparent i dialogen med HPE när man presenterat utmaningar och behov, och därför har vi snabbt hittat ett läge där vi kunnat bolla möjligheterna med vår teknik. Vi vet inte alltid vad kunden behöver och kunden vet inte alltid vad tekniken erbjuder. När någon verkligen öppnar dörren för oss har vi helt andra möjligheter att tillföra goda idéer och värde.

Zenuitys plattform

HPE GreenLake ger samma upplevelse för applikationer och data on prem som i det publika molnet. Det innebär ett enklare sätt att bygga, konsumera och hantera data i en hybrid miljö.

Rekommenderad läsning

netapp-AI960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Snabb AI-träning med NetApp

17 dec 2018 digit

NetApp och Nvidia skapar tillsammans ONTAP AI, en plattform som möjliggör snabbare träning av AI-modeller. Plattformen väntas få stor nytta för alla AI-intresserade aktörer, bland annat inom hälso- och sjukvård och i finansbranschen. 

mountain-native-app-960640.jpg
video
Ett samarbete mellan NetApp och Voister

Så gör du en säker molnflytt

30 maj 2018 digit

Många vill ut i molnet men är rädda för att tappa kontrollen över sin data på vägen. NetApp hjälper dig med att säkra och anpassa övergången, oavsett om du väljer Azure, AWS eller Googles moln.

oresundsbron.jpg
video

3D och sensorer på väg till Danmark

4 jun 2018 digit

3D-teknik, sensorer och liknande upplägg som Stockholms vägtullar skapar nya intjäningsmodeller för Öresundsbron. Och parallellt sker arbetet med att öka integriteten, inte minst med tanke på GDPR, när allt fler bilar blir uppkopplade.

snip adobe AI UTAN KNAPP.jpg
video
Ett samarbete mellan Adobe och Voister

Sensei gör Adobe AI-smart

21 maj 2018 digit

Nu implementeras AI i alla Adobes produkter. Genom den intelligenta assistenten Adobe Sensei försvinner de tråkiga momenten för användaren som nu istället kan fokusera fullt ut på att nyttja sin kreativitet.

ai-robot-hållbar-AI-Daniel-Akenine.jpg

Den nya ansvarsfulla intelligensen

22 feb 2018 digit

Artificiell intelligens som ärver människans fördomar, arbetsplatser där de anställda slutar och algoritmer som gör läkare och piloter överflödiga. Daniel Akenine, Microsoft, är initiativtagare till det humanistiska initiativet addAI.org som arbetar för att AI blir ansvarsfullt och människovänligt.

flygfoto över oskarshamns kärnkraftverk2.jpg

När elen är digital

22 aug 2018 digit

Det internationella elbolaget Uniper arbetar intensivt med elförsörjningen för alla de digitala tekniker som blir allt vanligare, inte minst här i Sverige. Till sin hjälp tittar man bland annat på hur IoT och AI kan göra kärnkraften än mer effektiv.

kinta-ai-960640.jpg

AI för bättre fabriker

12 sep 2018 digit

Startupföretaget Kinta AI vill göra fabriker smartare och mer effektiva kring hur utrustning och maskiner används. Enligt Kinta AI beror 45 procent av sena tillverkningsordrar på fel i schemaläggningen, vilket det snart ska finnas en lösning för.

smink-i-fina-farger.jpg
video
Ett samarbete mellan Adobe och Voister

AI för bästa kundkollen

11 sep 2018 digit

Attribution IQ i Adobe Analytics Cloud gör det möjligt att följa alla digitala kundkontakter i samtliga kanaler och se vilka som leder till handling. Som stöd för analysen finns dessutom ett kraftfullt men lättanvänt AI-verktyg.

ikea-960640.jpg

Så lyckas Ikea digitalt

5 okt 2018 digit

När Ikea ville bli snabbare på att anamma ny teknik så började bolaget arbeta efter Design Thinking och Lean Startup. De två arbetssättet plus ett ständigt mobilförst-tänk har varit lyckosamma drag för möbeljätten.