Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

ett samarbete mellan hpe och voister

Zenuitys självkörande framtid

Zenuity väljer HPE Greenlake och plattformen high performance computing för att hantera all data kopplat till utvecklingen av självkörande bilar. Ett liknande behov finns i många andra branscher, som vård och finans.

– Det är fantastiskt roligt att HPE är med och skapar framtidens självkörande fordon. Zenuity beskriver vår lösning som affärsstrategiskt helt avgörande för den fortsatta utvecklingen av självkörande fordon. Nu skapas något som kan förändra och förbättra våra liv med smartare, säkrare och grönare bilkörning, säger Anna Granö, vd HPE Sverige.

HPE har valts ut av Zenuity, en ledande utvecklare av programvara för självkörande bilar, för att tillhandahålla den avgörande AI och high performance computing som behövs för att utveckla nästa generations autonoma körsystem.

– Med ägare som Volvo Cars och Veoneer har Zenuity ett tydligt fokus på säkerhet och hållbarhet. Den visionen är en bidragande orsak till att teknik för självkörande fordon på kort tid flyttat fram positionerna. Idag står tekniken på tröskeln till det hittills kanske största paradigmskiftet inom bilindustrin.

Lättanvänd testmiljö

HPE kommer att förse Zenuity med core data processing services som gör det möjligt att samla in, lagra, organisera och analysera den information som genereras globalt från nätverket för testfordon och mjukvaruutvecklingscenter. It-infrastrukturen kommer att levereras end-to-end som en tjänst genom HPE GreenLake.

Idag står tekniken på tröskeln till det hittills kanske största paradigmskiftet inom bilindustrin.

– Med vår plattform high performance computing som tjänst får utvecklarna en lättanvänd miljö för att testa nya generationer programvara för självkörande fordon.

Många har samma utmaningar

Anna Granö framhåller att flera verksamheter och branscher står inför liknande utmaningar som Zenuity. Med utvecklingen inom bland annat AI och IoT kommer 75 procent av all data inom två år behöva samlas in och lagras utanför molnet.

granö proffe.jpg

Anna granö, vd, HPE Sverige.

– Sjukvården och bankväsendet är bara några exempel där det blir allt viktigare att samla in, lagra, och återanvända data. Till exempel för att med stora patientunderlag ta fram AI-modeller som uppskattar individers risk att utveckla olika sjukdomar eller för banker att hitta mönster som tyder på bedrägerier och på så sätt kunna driva ett mer proaktivt säkerhetsarbete. Vi tar bort komplexiteteten så att våra kunder kan automatisera ännu mer.

Öppnar för möjligheter

Zenuitys lösning kommer vara helt driftsatt efter sommaren. För Anna Granö har samarbetet varit ett skolboksexempel på hur det bör gå till.

– Zenuity har varit öppet och transparent i dialogen med HPE när man presenterat utmaningar och behov, och därför har vi snabbt hittat ett läge där vi kunnat bolla möjligheterna med vår teknik. Vi vet inte alltid vad kunden behöver och kunden vet inte alltid vad tekniken erbjuder. När någon verkligen öppnar dörren för oss har vi helt andra möjligheter att tillföra goda idéer och värde.

Zenuitys plattform

HPE GreenLake ger samma upplevelse för applikationer och data on prem som i det publika molnet. Det innebär ett enklare sätt att bygga, konsumera och hantera data i en hybrid miljö.

27 mars 2020 Uppdaterad 27 januari 2021 Reporter anne hammarskjöld digit Foto adobestock

Rekommenderad läsning

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation och HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden. 

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Bergsklättring 960640
Ett samarbete med HPE

Upplev edge med Aruba

14 apr 2021 digit

Edge-to-cloud-eran är här och den kommer att vara lika stor som mobile first-epoken. Det menar Arubas grundare Keerti Melkote under bolagets event Atmosphere. Dessutom lanserar Aruba flera nyheter om plattformen ESP. 

Amerikanska Flaggan Och Kinesiska Eu Flaggan Målade Lite Coolt

Googles krav på USA

13 apr 2021 digit

Google anser att USA måste inleda samtal med EU om framtidens digitala handel och dataskydd länderna emellan. Utan ett gemensamt avtal finns det risk att länderna skapar egna handelskontrollerade regler kring alltifrån dataskydd till AI.

Robot Människa

Robot förstår våra rörelser

13 apr 2021 digit

Forskare vid KTH har utvecklat ny teknik som innebär att robotar förstår människors kroppsrörelser. Tekniken ska öka säkerheten på arbetsplatser och innebär bland annat att robotar kan arbeta nära människor på en produktionslina.

Vaccin Aiprotein

AI-protein som vaccin

9 apr 2021 digit

Nu är det möjligt att framställa nya, användbara proteiner med hjälp av AI. Det kan innebära snabbare och mer kostnadseffektiv utveckling av proteinbaserade läkemedel och vaccin. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.