Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

Säker, smart, Primera

Med Primera vill HPE förändra sättet hur vi hanterar data. Genom en hög skalbarhet, en integrerad AI och en 100-procentig tillgänglighetsgaranti så kan du fokusera på verksamheten och Primera sköter resten.

– HPE Primera har en arkitektur som alltid är aktiv och som jobbar parallellt för acceleration av applikationer och databaser. Det gör att vi till exempel har 122 procent bättre prestanda med Primera gentemot Oracles databas, vilket många kunder har. Det går helt enkelt snabbare att bearbeta data och komma till en slutsats och kunden kan göra mer på kortare tid, säger Hans Larsson, Senior Solutions Architect, HPE.

I Primera har HPE tagit smartheten från Infosight, en plattform för AI och machine learning, och sammankopplat den med enkelheten från Nimble och funktionaliteten och skalbarheten från 3PAR, som är HPE:s två andra lagringsplattformar.

– Det här ska skapa en oöverträffad enkelhet för kunden. Vi har också en 100-procentig tillgänglighetsgaranti som gäller alla kunder och alla tänkbara Primera-konfigureringar, säger Hans Larsson.

Tier-0 lagringsplattformen Primera ska bara ta 20 minuter att installera och kan utföras av kunden. Behöver kunden göra en uppdatering, till exempel vid en kritisk patch för att förebygga ett problem, så kommer Infosight med rekommendationer på vad som ska göras och sedan är det bara att utföra uppdateringen.

– I och med enkelheten och proaktiviteten får du en stabil miljö där du lägger mindre tid på administration och infrastruktur. Istället kan du fokusera på det som är viktigt i din verksamhet. Samtidigt går din time-to-market ned, så att du kan dra nytta av dina investerade pengar snabbare.

Infosight gör att vi kan garantera fullständig tillgänglighet.

Med AI-plattformen Infosight menar HPE att kunden får en virtuell medarbetare som övervakar alla lösningar varje dag, 24 timmar om dygnet.

– Infosight gör att vi kan extrahera värde till all insamlad data. Genom att samla in all information kommer vi närmare kundens datacenter och kan förutse och förhindra att de råkar ut för problem och det gäller över hela stacken från virtuell maskin till lagring. Om vi ser något fel med prestandan så kan vi genom AI och machine learning via Infosight direkt se vad det beror på, vilket skapar en stabilare infrastruktur. Det är Infosight som gör att vi kan garantera fullständig tillgänglighet.

Vilka är nackdelarna?

– Jag vet inte om det nödvändigtvis är en nackdel, men Primera är inte en armékniv som fixar allt. Lösningen passar inte alla utan det beror mycket på vad du har för krav. För vissa passar vår hyperkonvergerade lösning Simplivity bättre, för andra kanske Nimble är mer lämpligt. Men sammantaget har vi en portfölj av produkter som förhoppningsvis ska täcka de flesta kunders behov. Vi och våra partners hjälper till att vägleda kunderna kring vilken lösning som passar bäst baserat på krav och behov.

Hur kommer Primera att utvecklas framöver?

– Primera är under konstant utveckling. I och med att AI:n i Infosight hela tiden blir mer sofistikerad så blir produkten konstant bättre. Sedan har vi också en framtidssäkring, som innebär att den viktigaste infrastrukturen till Primera uppgraderas var tredje år. Det innebär att befintliga kunder kan växa i den lösning de redan investerat i. 

18 oktober 2019 Uppdaterad 11 november 2019 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.

El Nat Btea
video
ett samarbete med HPE

NIS-säkert elbolag

27 nov 2020 digit

BTEA, som är verksamma i Jämtland, Härjedalen och Medelpad, har börjat använda sig av HPE Simplivity. Infrastrukturen har ökat säkerheten och effektiviteten och hjälpt bolaget att bli förenligt med NIS-direktivet.

Paraplyer Hylte
video
ett samarbete med hpe

Hyltes hyperskydd

16 okt 2020 digit

Hylte kommun har börjat använda den hyperkonvergerade infrastrukturen HPE Simplivity. Skiftet ska bland annat leda till en ökad säkerhet, flexibilitet och effektivitet. 

Björkskog
video
Ett samarbete mellan HPE och Voister

Hållbar it med HPE

9 okt 2020 digit

Mjukvara som tjänst som drivs av hållbar energi och cirkulär hårdvara är grundbulten för hållbar it. Det säger Chris Wellise, globalt ansvarig för hållbarhet på HPE. 

Tävlingscyklister Blurrig Bild För De Cyklar Fort
Ett samarbete mellan IBM och Voister

Full fart på IBM Think

1 okt 2020 digit

Den 7 oktober anordnas IBM Think Digital Summit Nordic. På agendan finns alltifrån hur Vasaloppet ställde om sin sommarvecka till hur det går för det förarlösa AI-fartyget Mayflower. Dessutom presenterar sig Vahid Zohali, IBM Sveriges nytillträdde vd.

Trend Micro Xdr Smitta
video
Ett samarbete mellan Trend Micro och Voister

Smittspårning för it

22 sep 2020 säkerhet

Nu kan ett enda verktyg skydda din organisation mot attacker. Med hjälp av AI överblickar och skyddar Trend Micro XDR servrar, klienter, moln, mejl och nätverk.