Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete mellan HPE och Voister

AI:n som analyserar allt

Infosight är en AI-driven plattform som samlar data från alla dina uppkopplade system och gör trafikanalyser på virtuell maskin-nivå. Det finns även möjlighet att få stöd av ett eget HPE-team. 

– Plattformen automatiserar felsökningar i din infrastruktur och skickar ut automatiska rapporter om till exempel höga servicetider, rekommenderade patchar eller om det är ett avtal som snart löper ut, säger Kristian Kandenäs, account support manager på HPE. 

Infosight analyserar din data, gör proaktiva rekommendationer och utför i vissa fall aktiviteter för att undvika nertid på din it-infrastruktur. I Infosight-portalen kan du sedan sammanställa informationen i olika vyer som kan användas som underlag för diskussioner kring bland annat kapacitet, planering och avtalsförlängningar. Verktyget baseras på kunskap från 10 000-tals system runt om i världen.

86 procent åtgärdas automatiskt

En anledning till att AI-plattformen är aktuell just nu är att allt högre krav ställs på tillgänglighet hos företag och organisationer gentemot deras kunder.

– Infosight effektiviserar och stabiliserar din it samtidigt som tid skapas för att utveckla nya tjänster. Idag kan 86 procent av alla ärenden förutsägas och åtgärdas automatiskt för Nimble, utan att någon person behöver bli inblandad. Det medför att mindre tid spenderas på att hantera problem, säger Lars-Eric Jansten, pointnext category manager på HPE.

HPE:s verktyg gör även Cross Stack Analytics, vilket är en trafikanalys på virtuell maskin-nivå ända ned i hårdvaran. Där kan programmet upptäcka eventuella flaskhalsar, till exempel om en VM har för lite bandbredd, minne eller dylikt.

– Därmed slipper du använda flera olika verktyg för att få fram samma information, säger Kristian Kandenäs.

Få hjälp av ett team

Plattformen automatiserar felsökningar och skickar ut automatiska rapporter

Till Infosight kan du, genom ett Datacenter Care-avtal från HPE, erhålla ett kontoteam. Då får du en löpande dialog även utanför de reaktiva supportcasen. Samtidigt får du rekommendationer som inte bara baseras på själva plattformen, utan även med utgångspunkt från exempelvis kundens säkerhets- och tillgänglighetskrav och intresse av nya funktioner. Det ingår även kontinuerliga supportmöten då teamet bland annat går igenom proaktiva aktiviteter, utförda åtgärder och framtida projekt.

– Kontoteamet från HPE hjälper en kund att förädla information som Infosight ger efter kundens specifika förutsättningar. Det är här det stora kundvärdet kommer in, säger Kristian Kandenäs.

Hur kommer verktyget att utvecklas vidare?

– På serversidan är plattformen relativt ny och det finns fortsatt förbättringar att göra på våra hyperkonvergerade lösningar. Varje månad kommer nya funktioner och utvecklingen går väldigt fort. Vi tror mycket på det autonoma datacentret och för att nå dit är Infosight en viktig pusselbit, säger Lars-Eric Jansten.

Mer om Infosight

Bakgrunden till Infosight är att 2017 värvade HPE Nimble, storageföretaget som utvecklat AI-plattformen. Nu implementerar HPE Infosight på alla sina övriga server och storageplattformar, på Nimble körs det i full fart, kring storage har man kommit en bra bit på väg, och för server samt hyperkonvergerade plattformar adderas nya funktioner varje månad. Infosight är en central del för hela företagets budskap kring det autonoma datacentret. 

24 januari 2020 Uppdaterad 31 januari 2020 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Rekommenderad läsning

Spot Lkab

LKAB tar hjälp av Spot

29 apr 2021 digit

LKAB satsar på moln, AI och data, bland annat genom en AI-lösning som identifierar slaggbildning och robothunden Spot som ska trygga medarbetarnas säkerhet i gruvorna. Målet är ett smartare bolag och att vara koldioxidfritt 2045.

Smart City
Ett samarbete med HPE

Edge till moln med HPE

22 apr 2021 digit

HPE Ezmeral kör, hanterar och säkrar appar och data från edge till molnet. I en hybrid, decentraliserad värld kan du fokusera på AI och innovation medan HPE, med datafabriker och containrar, gör grovjobbet i bakgrunden.

Skog Träd Dell
video
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
video
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Kille Sorterar Varor Till Förbeställda Matkassar På Ica

Ica maxar med data

16 mar 2021 digit

När svenskarna hamstrade toapapper i början av pandemin ställde det till det för algoritmerna på Ica. Men AI och dataanalys är framtiden för dagligvaruhandeln och några av utmaningarna är kombon datahantering och GDPR samt att övertyga 1 400 Ica-handlare. Det menar Anna Baecklund, Head of Data Science och som var en av talarna under Women in Tech. 

Person Med Röd Jacka Susar Fram På Damcykel

Data driver Södertälje

1 mar 2021 digit

Södertälje satsar på datadrivna beslut med hjälp av AI, IoT och öppen data. Uppkopplade papperskorgar och parkeringsplatser samt sensorer som mäter snödjup och antalet cyklister ska förenkla tillvaron för både medborgare och anställda.

Person På Ett Av Bolidens Smältverk

Lönsam data för Boliden

23 feb 2021 digit

För att öka lönsamheten har Boliden Smältverk utvecklat en algoritm som ska optimera inköpsprocessen. En AI tränas med en stor mängd data om alltifrån råvarukvalitet till valutakurser och nu handlar det om att hitta den mest relevanta datakombinationen.

Stål Verkstad Ai

AI för bättre stål

15 feb 2021 digit

Stålindustrin behöver bli mer effektiv och hållbar. Därför startas nu ett AI-projekt för att analysera stora mängder data och maskindynamik. Bland annat ingår Ovako i projektet.

3 Väskor I Färg
video
ett samarbete med Netapp

Netapps tre löften

18 dec 2020 digit

Hög säkerhet, enkel hantering av data i molnet och kostnadseffektiva AI-projekt. Det är Netapps tre löften till it-branschen 2021.