Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ciscos nya ögon

För att tekniker, oavsett om de jobbar med it eller OT, ska kunna samarbeta krävs en gemensam plattform som ger full synlighet. Cisco har utvecklat en lösning med hög säkerhet och kontroll. Prashanth Shenoy förklarar nyttan med Cyber Vision.

– Intentbased Networking Strategy är något som vi har arbetat med de senaste åren. Det är en lösning för att hjälpa kunder att drifta och skala upp sina nätverk i en värld av multi-cloud och IoT. Allt blir allt mer uppkopplat och extremt komplext, säger Prashanth Shenoy, VP of marketing, enterprise networks, IoT and developer platform, Cisco.

– Vi har en del nyheter som handlar om att knyta it och operationa technology, OT, närmare varandra när det handlar om säkerhet. Vi har bland annat lanserat Cyber Vision som fokuserar på IoT-säkerhet inom både it- och OT. I och med våra samarbeten med Amazon AWS och Microsoft Azure kan vi säkra SD-Wan-miljöer till det publika molnet. På så sätt kan deras applikationer köras bättre, oavsett om kunderna använder Office 365 eller andra plattformar.

– Ytterligare en nyhet är Datacenter Network Insight, som är ett sätt att hjälpa it-avdelningen att arbeta mer proaktivt.

Finns det här tillgängligt för era kunder?

– Ja, allt finns tillgängligt. Vi har många kunder som har testat betaversioner i olika piloter. Med tiden kommer vi få in återkoppling ju mer de färdiga lösningarna används.

Med ett gemensamt verktyg kan vi få dessa grupper att närma sig varandra.

Hur hjälper ni it och OT att samarbeta?

– Utmaningarna för it och OT blir allt mer lika varandra. Synlighet och möjligheten att se vad som händer i miljön är prio. Både it och OT ser nya typer av enheter som kopplar upp sig i nätverken och att ha kontroll är en stor utmaning för båda. Ytterligare en utmaning handlar om säkerhet och kontroll över att rätt användare har tillgång till rätt enhet. Utöver det handlar det förstås också om applikationsupplevelse.

– Genom att skapa ett verktyg för båda dessa grupper kan vi få dem att närma sig varandra och hjälpa dem att ha en liknande applikationsupplevelse och liknande riktlinjer för att få en gemensam hantering. De här lösningarna blir vanligare inom till exempel tillverkning, transport och hos bolag med stora it- och OT-team.

Hur ser Ciscos plan ut framöver?

– Vi är väldigt spända på var världen är på väg inom maskininlärning och AI och hur det leder till smartare, mer produktiv och proaktiva verksamheter, eftersom det bidrar till bättre affärsmöjligheter och ökar säkerheten. När traditionella nätverk och multicloud förs samman är SD-Wan är ett hett område och som Cisco investerar mycket i.

– Sedan vill vi se till att alla dessa möjligheter kan exponeras till devops- och applikationsvärlden. Vår devnet-strategi, med ett community med infrastrukturutvecklare och applikationsutvecklare för att bygga nya appar och lösningar är något som vi ser fram emot mycket.

17 mars 2020 Uppdaterad 12 januari 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Fredrik Kron, Adobestock

Rekommenderad läsning

Träd Sedda I Marken Ur En 360Vy

Träddata bättre i molnet

21 apr 2021 digit

Haglöf Sweden utvecklar mätverktyg för vård och avverkning av skog och har kunder över hela världen. I appen Haglöf Link kan kunder ladda upp och ta del av analyser och övervakning av sin skog och framöver finns planer hur AI kan förbättra verktyget.  

Ms Ignite 21

Molnfokus under Ignite

3 mar 2021 digit

Molnet förändrar världen på fem fundamentala sätt och stärker datahantering, AI och samarbeten världen över. Det menar Microsofts CEO Satya Nadella, som under sin keynote dessutom presenterade årets stora nyhet Microsofts Mesh, en helt ny plattform för MR, mixed reality.

Person På Ett Av Bolidens Smältverk

Lönsam data för Boliden

23 feb 2021 digit

För att öka lönsamheten har Boliden Smältverk utvecklat en algoritm som ska optimera inköpsprocessen. En AI tränas med en stor mängd data om alltifrån råvarukvalitet till valutakurser och nu handlar det om att hitta den mest relevanta datakombinationen.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Fyra Personer På Skärm I Möte
video
ett samarbete med vmware

Molnkoll på vForum

15 jan 2021 digit

Molnbyten, utveckling och säkerhet i hela it-kedjan är två av ämnena på VMwares digitala event Vforum i februari. Nytt för i år är att Vforum kommer att arrangeras vid tre tillfällen. 

Skyskrapor Med Spegligt Glas Sedda Från Marken

Wifi 6 på riktigt

19 nov 2020 digit

Just nu byggs Nordens högsta kontorshus i Göteborg. Skanska, som står för arbetet, har valt att satsa på wifi 6 för att hantera och segmentera nättrafiken och kunna ge tillgång till krävande applikationer till alla på byggarbetsplatsen.

En Gifraffs Huvud Sticker Upp Bland Molnen

Nyheter i Azure

4 nov 2020 digit

Microsoft Azure växer och nu är det möjligt att via en utvecklad version av Arc, få tillgång till molntjänstens alla smarta och säkra funktioner, oavsett var de finns. Samtidigt förenklar Microsoft för de som vill bygga tjänster i containrar med Github eller lösningar i Appservices.