ett samarbete med cisco

Första skolan med SDA

Karlskoga behöver ett nät som är enkelt att hantera och har hög säkerhet. Med Cisco SDA har kommunen en lösning som även klarar att växa med skolans utveckling.  

– De nationella digitala proven är kritiska för skolan och med SDA bedömer vi att både funktionen och säkerheten kan garanteras. Dessutom kan vi testa allt i förväg, säger Peter Karlsson, it-chef, Karlskoga kommun.

Karlskoga är första kommunen med Cisco SDA, Software Defined Access. Att valet föll på just den lösningen handlar om att ligga steget före när allt förändras snabbt. 

– Digitala läromedel och vårdens behov av digitalt stöd för till exempel registrering är bara några exempel på hur arbetssättet förändras i alla verksamheter och för alla medarbetare, säger Peter Karlsson.

karlskogafolket.jpg

Peter Karlsson, Lennart Ståhl och Roger Jansson.

– Samtidigt är vi en liten kommun och behöver en lösning som inte gör oss beroende av nätverkstekniker. Driften får inte stå och falla med att en nyckelperson ska ha semester eller åka på utbildning, fortsätter Peter Karlsson.

– Vi vill också ligga före de allt högre kraven på säkerhet och flexibilitet, som bland annat är ett resultat av den snabba IoT-utvecklingen, säger Roger Jansson, system- och nätverksadministratör på Karlskoga kommun.

Vill du få tillgång till Voister Paper om Cisco SDA? Maila nyheter@voister.se

10 februari 2020Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto mostphotos, karlskoga kommun

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng