Umeå i elitserien

tekning i hockey.jpg

Umeå tar ett samlat grepp om digitaliseringen för att på bästa sätt leverera god välfärd, service och tjänster till kommunens invånare, företag och besökare. Nu är Umeå nominerad till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun.

– Att vinna utmärkelsen skulle för oss innebära att vi får en bekräftelse på att vi har gjort rätt val och att vi får ny energi att ta nästa steg i vår digitala transformation, säger Lars Sandström, it-strateg, Umeå kommun, som skickade in ansökan.

– Det är ett bra tillfälle att jämföra oss med andra kommuner för att nå ut med vad kommunen vill med sin digitalisering.

Digital mognadstest

Nu ska kommunen svara på ett nytt frågebatteri och genomföra ett digitalt mognadstest. Senare i vår görs en ny gallring där tre-fem av de tio nominerade kommunerna tas ut till slutomgången. Vinnaren utses den 12 november på Kvalitetsmässans invigningsgala på Göteborgsoperan.

Tionde året

Utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun går till den kommun som har lyckats bäst att använda digitaliseringens möjligheter för att utveckla kommunen. Det är tionde gången priset delas ut. Tidigare vinnare: Kalix 2001, Nacka 2003, Malmö 2005, Umeå 2007, Falkenberg 2009, Upplands Väsby 2011, Karlstad 2013, Helsingborg 2015, och Stockholm 2017.

Bakom nomineringarna står SKL, Myndigheten för digital förvaltning, Infrastrukturdepartementet, Vinnova, it- och telekomföretagen, PwC, Telia och Kvalitetsmässan.

Källa: Umeå kommun

13 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter anne hammarskjölddigitFoto mostphotos

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng