Danske Bank pluggar AI

dollar-sedlar.jpg

Danske Bank ska genomföra utbildningar inom AI för alla Sveriges medarbetare under 2019. Förhoppningen är att tekniken bland annat ska kunna hjälpa till mot finansiell brottslighet. 

 För att fortsätta vara relevanta och konkurrenskraftiga måste vi hänga med i teknikutvecklingen, och det gäller inte minst AI. Ju fler medarbetare som har kunskap om möjligheterna med AI desto bättre. Finansiell brottslighet är idag ett stort samhällsproblem där jag ser att AI kan användas som ett kraftfullt verktyg, men det finns såklart många andra bra exempel också, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige.

Genom utbildningen ska medarbetare på Danske Bank få en grundläggande kunskap om artificiell intelligens och hur tekniken kan utveckla och stödja verksamheten. Ambitionen är att samtliga medarbetare i Sverige ska göra utbildningen.

Arbetat med AI tidigare

Men detta är inte det första AI-projektet som banken genomför, utan 2017 så implementerade de ett kognitivt program tillsammans med IBM. De har även infört system som ska identifiera och förhindra kortbedrägerier.

 Danske Banks yttersta mål är att bekämpa finansiell brottslighet och ta vårt ansvar för att motverka en korrupt värld. Med stöd av AI ökar vi skyddet för våra kortkunder genom att tidigt upptäcka till exempel bedrägliga kortbetalningar och det gäller även betalningar på mindre belopp. Tekniken är en förutsättning för att bygga framtidens bank, avslutar Berit Behring.

Källa: Danske Bank

24 maj 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Fredrik AdolfssondigitFoto Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

SENASTE NYTT

Stäng