Stenas tre ben

Träning, medvetenhet och användning. Det är Stena IT:s ledord när de ska ge samtliga medarbetare inom Stena-koncernen möjligheten att utvecklas digitalt. Där är Stena Fastigheter ett av solskensexemplen som de andra organisationerna kan dra lärdomar av.

– Mitt ansvar är att se till att alla medarbetare på Stena är med på banan när vi utvecklar den digitala arbetsplatsen, säger Elicka Lourenwall, People and Productivity Lead på Stena IT.

Hur gör du det?

– Vi har tre olika ben som är våra medel: träning, medvetenhet, och användning. Vi använder oss av dessa tre ben för att uppnå vårt mål, och målet är en ökad produktivitet på hos samtliga verksamheter.

Vilka utmaningar har du?

– Stena är en väldigt komplex organisation. Vi finns över hela världen i många olika branscher och den största utmaningen är att få med alla på banan.

Har ni goda exempel att utgå ifrån?

– Absolut. Under den senaste tiden har vi exempelvis arbetat väldigt nära med Stena Fastigheter där vi har varit med och utvecklat deras digitala arbetsplats och levererat produkter och tjänster till dem. Det har lett till att andra bolag har sett och hört vad vi har gjort där och blivit intresserade.

Hur jobbar ni?

– Vi jobbar väldigt nära verksamheterna och kommer tillsammans med dem fram till vad de ska satsa på. Vi tittar mycket på vad det är de behöver, snarare än att vi levererar tjänster bara för att.

Vad hoppas ni att ni uppnår?

– En ökad produktivitet. Stena har en entreprenörsanda i sig, och vi vill bistå med den hjälpen så att varje bolag ska kunna driva sin affärsnytta framåt. De ska bli så självgående som möjligt och de vill vi ge dem rätt förutsättningar för.

10 januari 2019Uppdaterad 2 oktober 2023Reporter Tim LefflerdigitFoto Fredrik Kron, Adobestock

Voisters nyhetsbrev

Allt om digitalisering, branschens insikter och smartare teknik.

Rekommenderad läsning

Stäng