Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

Smarta Hem I Europa

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

– Covid-19 ändrar investeringsplanerna för många europeiska företag, men likväl fortsätter IoT-marknaden att vara attraktiv för många branscher såsom vård och detaljhandel, säger Alexandra Rotaru från IDC.

Europas IoT-marknad kommer för första gången att värderas till över 200 miljarder dollar under 2021. Mest kommer det fortsatt att säljas på konsumentsidan. Den här sektorn kommer att drivas av lösningar för smarta hem som effektiviserar vardagliga interaktioner och där personer kan fjärrövervaka och kontrollera hemmasystem.

Trots covid-19-pandemin så växte IoT-marknaden under 2020, dock var det en mindre ökning än åren innan. Under 2021 när verksamheter och anställda börjar återgå till det normala kommer vi se en starkare tillväxt än 2020, skriver IDC i ett pressmeddelande.

På grund av social distansering och hemarbete så kommer vården att vara den snabbast växande industrin de närmaste åren. Här kan IoT förbättra livskvalitén genom bland annat hemövervakning.

Källa: IDC

11 juni 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.