Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Hackarna som vill knäcka kryptovalutorna

Bitcoin, Kryptovalutor, Hackare, En Trasig Bitcoin På En Rysk Flagga
Ryskspråkiga hackarforum har utlyst tävlingar om vem som kan komma på sätt att stjäla information om hur kryptovaluta skapas. Experter menar att det blir allt viktigare att hålla koll på dessa brottsliga marknadsplatser.

– Insatserna på det här forumet visar hur hackare har börjat fokusera mer och mer på kryptovalutaverksamheter, i takt med att dessa valutor har stigit i värde, skriver säkerhetsföretaget Intel471 på sin sajt.

Kryptovalutor och NFT:s

I mitten av april efterlyste moderatorerna på ryska hackerforum instruktioner och dokument med information om ovanliga sätt att stjäla bland annat digitala plånböcker och mjukvara som används för så kallad krypto-mining, alltså mjukvara som används för att godkänna transaktioner och därmed skapa nya kryptomynt, till exempel bitcoins.

En annan attackyta rör så kallade NFT:s, non-fungible tokens, en sorts kryptoteknik som används för försäljning av digital konst. Försäljningen av NFT:s är ett förhållandevis nytt fenomen där digitalt material auktioneras ut. Bland annat har Twitter-grundaren Jack Dorseys första tweet sålts för 2,9 miljoner dollar.

115 000 dollar i pris

Under 30 dagar kunde medlemmar på forumet komma in med förslag, och en belöning på totalt 115 000 dollar utlovades till olika vinnare.

Tidigare har tävlingar med liknande syften utlysts från välkända ransomware-as-a-service-grupper som REvil och Lockbit, med förhoppningen om att samla på sig förslag om nya sätt att begå cyberbrott.

– Dessa forum fungerar inte bara som marknadsplatser, utan också som platser för innovation där nya sätt att attackera kan växa fram snabbt. Därför måste vi ha bättre uppsikt över dessa forum, skriver Intel471.

Källa: Intel471

4 juni 2021 Uppdaterad 7 juni 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.