Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Trump startar egen plattform

Trump Facebook Ny Plattform

När Donald Trump kastades ut från Twitter och Facebook sades det att han skulle komma tillbaka med en egen sociala mediekanal. Nu lanseras From the Desk of Donald J Trump. I samma veva har Facebook beslutat att ex-presidenten inte får tillbaka sitt konto på plattformen.

Kommunikationsplattformen The Desk of Donald J Trump liknar mer en blogg än något annat. Den ligger på hans gamla hemsida och där lägger ex-presidenten ut meddelanden, bilder och filmklipp, samtidigt som hans följare kan dela inläggen vidare till Twitter och Facebook. Det blir dock inte någon interaktivitet med Trump.

Än så länge är sajten fylld med uttalanden som Donald Trump mejlat ut efter att han stängdes av från de stora sociala medieplatformarna. Där finns bland annat teorier om valfusk och angrepp på republikaner som varit kritiska mot ex-presidentens agerande.

Lanseringen ägde rum precis innan Facebooks tillsynsråd beslutade att ex-presidenten inte får tillbaka sitt Facebook-konto.

Det var efter stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, utförd av Trump-anhängare, som Donald Trump stängdes av från Facebook, Instagram, Twitter och andra sociala medier.

Källa: BBC

5 maj 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit

Senaste nytt

Kommunal e-tjänst för torghandel

14 juni 2021

För att underlätta för alla torghandlarna i Säter har kommunen utvecklat en ny bokningsapp för torgplatserna. Det är den första av sitt slag i Sverige.

Kina bekämpar Deltavirus med drönare

14 juni 2021

Drönare som används för att övervaka, fotografera och instruera invånare. Det är kinesiska myndigheters nya taktik för minska smittspridningen av Deltaviruset i Guangzhou.

IDC: Nya rekord på IoT-marknaden

11 juni 2021

Europas investeringar i IoT kommer att nå 202 miljarder dollar under 2021. Varje år fram till 2025 kommer marknaden att växa med över 10 procent.

Microsoft förlänger livet på barnkläder

11 juni 2021

Lindex använder Microsoft-lösningar för att samla in och återanvända barnkläder. Satsningen är ett led i Lindex arbete att minska bolagets klimatutsläpp.

Cisco lanserar Webex Suite

10 juni 2021

Ciscos nya Webex Suite har ny teknik för brusreducering, ett bättre fokus på deltagarna och ny teknik för publikevenemang. Och om tjänsten används i EU stannar datan där.

Facebook: Så mycket kostar Schrems II-domen

9 juni 2021

Facebook har tagit fram en rapport som beskriver konsekvensen för handeln för EU-länder, i ljuset av bland annat Schrems II-domen. Enligt Facebook handlar det om hundratals miljarder dollar om året i ekonomiska förluster, men vissa experter är skeptiska till slutsatserna.