Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Hemleverans av drönare hyllas

Gul Drönare Med Paket

För första gången får drönare beröm när privatpersoner svarar på frågor om hur de upplever att leveransen har fungerat när varorna kommer hem till dem med hjälp av en drönare. Det visar en undersökning från USA.

Användningen av drönare som leveransmetod av varor har ökat under pandemin för bolaget Wing, ett dotterbolag till Alphabet som bland annat äger Google, och som har testplatser för drönarleveranser i bland annat USA och Australien.

Christiansburg i Virginia är en av de städer där drönare har levererat varor hem varor till privatpersoner fem dagar i veckan.

Drönare och kundnöjdhet

Enligt en ny undersökning från Virginia Tech ställde sig nästan 90 procent av de drygt 800 personerna i undersökningen positiva till att använda drönare som leveransmetod. Närmare 90 procent av de som deltog i undersökningen hade använt sig av tjänsten att få varorna hemlevererade av drönare. Dessutom ansåg hälften av de som svarade att just hemleverans var den största nyttan med drönare. 

I tidigare undersökningar har det inte varit lika positiva tongångar då enbart ungefär hälften av de svarande brukar ställa sig positiva till drönare som leveransmetod. Då har också en del av oron handlat om till exempel integritetsfrågor, medan det i den här undersökning handlade om till exempel det ljud som en drönare för med sig.

Forskarna bakom undersökningen tror att en ökning i exponering för drönare kan ha bidragit till den mer positiva upplevelsen.

Källa: Virginia Tech, ZDNet.

4 maj 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.