Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Microsofts nya stil

En Färgglad Och Lite Konstig Font, Alfabetet

Sedan 2007 har Calibri varit standardfonten i alla Microsofts produkter. Nu är det dags för en ny och det finns redan nu fem förslag som användare kan testa.

– En standardfont sticker kanske ut mest genom den frånvaro av intryck det ger. Vi tänker sällan på den, och däri ligger deras största gåva.

Fem förslag

Så inleder Microsoft den bloggpost där bolaget berättar att det har blivit dags att säga adjö till Calibri som så kallad default font i produkter som Word och Teams. Nu ligger fem nya förslag på bordet av olika upphovspersoner, som alla berättar hur processen bakom skapandet gick till.

Gemensamt för de fem förslagen är att de är så kallade sans seriffer, det vill säga typsnitt som saknar tvärstreck som avslutar strecken på bokstäverna. När Microsoft 2007 gick över till Calibri var det från den välkända fonten med seriffer Times New Roman.

Testa nu

Microsoft skriver att ett byte av standardfont kommer att ske framöver, men uppmanar användare att komma med återkoppling och testa de nya stilarna, som redan idag finns i O365-programmen. Oavsett vilken som blir det nya standard-typsnittet kommer alla finnas tillgängliga att använda.

Ms Nya Fonter

Microsofts fem nya fonter.

Källa: Microsoft

30 april 2021 Uppdaterad 3 maj 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.