Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Konsert när du vill

Stacc Konserter

En ny strömningstjänst för konserter startar i Norden. Tanken är att bli en sorts Netflix för musikevenemang där du kan lyssna på dina favoritartisters framträdanden hemifrån när du vill. 

Tjänsten heter Staccs och till en början ska runt 1 000 titlar erbjudas.

Traditionellt motsvarar liveframträdanden och biljettförsäljning uppåt 75 procent av en multimiljardbransch globalt. Det finns en enorm potential i att förlänga livslängden för konserter digitalt och ge fler möjligheten att uppleva dem, säger Anders Tullgren, vd Staccs.

Med tjänsten ska konsertsugna människor få möjligheten att uppleva gamla och nya konserter när och var man vill. Samtidigt vill man skapa nya intäktsströmmar till musikbranschen, förlänga livslängden på innehållet och bredda konsertpubliken. 

Konserter av väldigt kända artister såsom Queen, The Rolling Stones, Nina Simone, Bob Marley, Coldplay, 2Pac och Frank Sinatra kommer finnas tillgängliga vid starten. Men det lär även komma in musik från alla typer av artister och genrer vad det lider. Nya titlar kommer adderas varje vecka.

Staccs kommer lanseras innan sommaren i Norden och Baltikum, men kan komma att expandera internationellt framöver.

Källa: Pollstar, DI Digital, Staccs

15 april 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Flickr, Rogelio A. Calavic Z. (Creative commons)

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.