Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Slutsnyltat på Netflix

Netflix Binge

Nu kan det vara slutsnyltat på andras Netflix-konton. Streamingjätten börjar testa en säkerhetsfunktion som gör att användare måste verifiera att de äger kontot för att kunna använda det.

När Netflix känner att en person potentiellt inte äger kontot som hen använder, så aktiveras den nya funktionen. Då behöver personen verifiera ägarskapet via en kod som skickas ut via mejl eller sms och som ska skrivas in inom en viss tidsram.

Sker det inte tillräckligt snabbt kommer man inte åt kontot längre. Då får personen istället uppmaningen att skaffa ett eget konto.

Genom förändringen vill Netflix få användare att sluta dela sina lösenord med personer utanför hushållet, och få alla att istället skaffa varsitt konto.

I en marknadsundersökning från tidigare i år uppgav en tredjedel av alla Netflix-användare att de någon gång delat lösenord med en person utanför det egna hushållet.

Källa: The Verge, SVT

15 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.