Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Slutsnyltat på Netflix

Netflix Binge

Nu kan det vara slutsnyltat på andras Netflix-konton. Streamingjätten börjar testa en säkerhetsfunktion som gör att användare måste verifiera att de äger kontot för att kunna använda det.

När Netflix känner att en person potentiellt inte äger kontot som hen använder, så aktiveras den nya funktionen. Då behöver personen verifiera ägarskapet via en kod som skickas ut via mejl eller sms och som ska skrivas in inom en viss tidsram.

Sker det inte tillräckligt snabbt kommer man inte åt kontot längre. Då får personen istället uppmaningen att skaffa ett eget konto.

Genom förändringen vill Netflix få användare att sluta dela sina lösenord med personer utanför hushållet, och få alla att istället skaffa varsitt konto.

I en marknadsundersökning från tidigare i år uppgav en tredjedel av alla Netflix-användare att de någon gång delat lösenord med en person utanför det egna hushållet.

Källa: The Verge, SVT

15 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt