Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Region Stockholm stoppar Kry

Ett Gummihjärta Och Ett Stetoskop

Det blir ingen försäljning av 1177 Vårdguiden till Kry. Enligt Region Stockholm kan en sådan affär skada förtroendet för tjänsten. 

– Hälso- och sjukvårdsnämnden har idag beslutat att avtalet med MedHelp sägs upp, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Det gäller uppdraget att bedriva sjukvårdsrådgivning på telefon för 1177 Vårdguiden som MedHelp bedriver idag. De har anmält en ägarförändring där de avser att sälja verksamheten till Kry.

– Men i det fall att MedHelp drar tillbaka anmälan om ägarförändring innan beslutet har verkställts, kan beslutet inte verkställas vilket innebär att avtalen fortsatt gäller som tidigare, säger Johan Bratt.

Beslutet motiveras bland annat med att ägarförändringen skulle kunna påverka patienternas upplevelse av en neutral telefonrådgivning och därmed förtroendet för tjänsten.

Kry har meddelat att de respekterar det beslut som politikerna fattat.

Nu fortsätter MedHelp driva 1177 Vårdguiden till 2023 när avtalet löper ut. Då görs en ny upphandling med tydliga villkor om att vårdgivare inom regionen inte ska kunna driva 1177.

Källa: Vårdgivarguiden

10 mars 2021 Reporter anne hammarskjöld digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.