Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ett samarbete med Netapp

En smartare it-nyhetssajt

Netapp säkrar molndatan

Cloud Volumes Ontap gör molnresan enklare och säkrare. Med Netapps lösning går det att köra samma dataplattform som du gör lokalt, du kan skanna av din molndata efter GDPR-klassad information och genom bland annat komprimering kan kostnaderna för lagring i molnet minska. 

 Vi vill öka tryggheten för företag samt deras möjligheter att spara pengar när de väl valt molnet, säger Fredrik Nygren, teknikchef på Netapp Sverige.

Coronapandemin har ytterligare skyndat på en stadigt ökande efterfrågan på publika molntjänster. Företag går allt mer mot en strategi med flera moln inblandade där olika team och applikationer använder tjänster hos olika molnleverantörer, exempelvis AWS, Azure eller Google Cloud.

En tröskel in i molnvärlden kan dock vara att företag tar för givet att man först behöver klassificera allt data och sätta nya policys i hur data ska skyddas, hanteras och övervakas. Den tröskeln vill nu Netapp hjälpa till med att sänka.

Med Cloud Volumes Ontap kan du använda samma dataplattform som hemma i ditt datacenter. Vi ser att många it-avdelningar vill ha samma förutsättningar och verktyg i det publika molnet som de har lokalt, exempelvis vad gäller backup och antivirus, och det kan vi hjälpa till med.

 Därmed gör vi molnresan enklare, samtidigt som det inte behövs något nytt team för lagring i molnet. De som skötte driften lokalt kan ta med sig den kunskapen till molnet.

Skanna all data

Cloud Volumes Ontap integrerar bland annat med nya Cloud Compliance, en AI-mjukvara som skannar av din molndata efter exempelvis kreditkortsnummer eller annan känslig, GDPR-klassad information som kan identifiera individer.

 Många upplever att det finns en risk att läcka ut känslig data när man använder publika molntjänster. Med Cloud Compliance får du en rapport om det finns någon känslig data i molnet och även information om var den i så fall är. På så sätt vill vi öka tryggheten.

Att göra en Cloud Compliance-skanning går numera även att göra i ditt egna datacenter.

 Vi har sett att mjukvaran funkat så bra i molnet att vi utvidgat möjligheterna så att det även går att göra lokalt. Dessutom går det att skanna en terabyte data gratis. Därmed kan alla få en grundkoll på vilken data de har inför en molnflytt.

Nygren Proffe NY

Fredrik Nygren, teknikchef på Netapp Sverige.

Mer data på färre diskar

Att använda sig av Cloud Volumes Ontap kan också minska kostnaden för att lagra data i molnet. I lösningen går det nämligen, via bland annat komprimering, tunna volymer och deduplicering, att trycka in mer data på färre diskar.

 Vi har en väldigt hög lagringseffektivitet vilket gör att du kan lagra så mycket data som möjligt i en så liten volym som möjligt. På så sätt behöver du inte köpa lika många resurser från molnleverantören.

Cloud Volumes Ontap funkar med alla stora molnleverantörer och går att testa via ett gratis provmedlemskap. För molnhypen kommer bara bli ännu starkare framöver, menar Fredrik Nygren.

 Vi ser en stark utveckling där företag går mot att nyttja flera olika publika moln. Samtidigt körs applikationer inte längre bara traditionellt utan även på nya sätt, via bland annat containers och Kubernetes-kluster.

 All den här datan behöver hanteras på ett enhetligt sätt vilket vi kan hjälpa till med, oavsett vilken molntjänst du använder eller hur du vill köra dina applikationer.

5 mars 2021 Uppdaterad 26 mars 2021 Reporter Fredrik Adolfsson digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Rekommenderad läsning

Skog Träd Dell
Ett samarbete med Dell

AI-datorn av skogsplast

16 apr 2021 digit

I produktionen av Dells nya Latitude 5000-serie används för första gången bioplast från träd. Datorerna har även en inbyggd AI som optimerar sig efter ditt arbete vilket skapar snabbare funktioner samt bättre bandbredd och batteri. 

Aruba Säkert Nätverk
Ett samarbete med HPE

Säkra näten med Aruba

26 mar 2021 digit

Aruba ESP ger ökad kontroll över alla uppkopplade enheter och användare. På så sätt kan transformationen med distansarbete, IoT och affärsnära analys förenklas för både företag och offentlig sektor. 

Lila Rum Med Fåtölj, Skrivbord Och Dator (1)
video
ett samarbete med dell

Enklare hemmajobb med Dell

12 mar 2021 digit

Med en ny, unik videokonferensskärm och mikrofon skapar Dell en bra arbetsplats i hemmet. I takt med att pandemin lägger sig kommer arbetsgivare att behöva förbereda sig inför utmaningen att hantera det nya hybridkontoret. Det menar Mats Jentzen, Dell.

5 Män Med Olika Yrken

MS anpassar moln

1 mar 2021 digit

Microsoft lanserar fler molntjänster anpassade till olika branscher. Nya områden är bland annat bank och finans och industri.

Färgglada Backar Staplade På Varandra
video
ett samarbete med netapp

Netapps blixtsnabba backup

12 feb 2021 säkerhet

Netapps snapshotsteknik ger nu verksamheter möjlighet att skydda sina data och hantera sin backup via molntjänster snabbare än någonsin.  

Skatteverket

Skatteverkets molnstrategi

11 feb 2021 digit

Myndigheters närvaro i molnet är ett hett diskussionsämne, speciellt efter Schrems II-domen i somras. Men för Skatteverket är molnet en självklarhet, inte minst när det kommer till de europeiska cloudtjänsterna. Dessutom har myndigheten en molngrupp som löpande granskar vilka molntjänster som kan användas.

Hjärtan Molnet

Rekord för molnet

8 feb 2021 digit

Globala investeringar i molninfrastruktur växte med 32 procent under det fjärde kvartalet 2020. Marknaden omsatte 39,9 miljarder dollar under perioden, vilket är 10 miljarder mer än samma period 2019 och därmed den största ökningen någonsin. 

Ett Sminkat Öga
video
Ett samarbete med Lenovo

Lenovos nya skärm

5 feb 2021 digit

Pandemin ställer nya krav på en mobil arbetsplats. Lenovo har utvecklat både datorer och skärmar som fungerar lika bra på hemmakontoret som på din arbetsplats. Dessutom har allt utrustats med den senaste tekniken, bland annat lanseras en skärm som är extra snäll mot ögonen.

Hp Reverb G2 På Tjej 3
video
Ett samarbete med HP

Maxa VR med HP

29 jan 2021 digit

Utbildning och samarbete i VR minskar utbildningskostnader, sparar tid och är bättre för miljön. Utöver bättre spelupplevelse, vill HP med sin nya generation VR-headset göra tekniken mer tillgänglig för fler verksamheter och användningsområden.