Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Googles hörapparat

Kvinna Med Handen Bakom Örat Lyssnar

Alphapet, som är Googles moderbolag, utvecklar en hörapparat som ska underlätta att kunna lyssna på en specifik röst i ett rum fullt av samtalande människor. Än så länge är det oklart hur integriteten ska hanteras. 

Det hemliga projektet har kodnamn Wolverine och utvecklas på den del av Alphabet som kallas X eller Moonshot Factory. Hörapparatten ska göra det möjligt för en användare att isolera en röst i ett rum som är fullt med människor som pratar.

Personlig integritet

Enligt anonyma källor på utvecklingslabbet har projektet pågått sedan 2018 och har gått från att vara en omtymplig enhet till att nu vara en liten öronsnäcka med sensorer och mikrofoner.

Labbet ska ha knutit till sig ljudexperter från bland annat Starkey Hearing Technologies och Eargo.

Det spekuleras redan i vilken mån lösningen kan riskera den personliga integriteten, till exempel om det innebära att en person som har öronsnäckan kan tjuvlyssna på samtal.

Källa: Business Insider, Channelnews

9 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.