Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Ändra i Google Maps

En Skidlift I Svenska Fjällen

Nu kan du snart ändra kartan och ladda upp bilder från platser till Google Maps. Nyheten kommer i samband med en större satsning för att få appen att bli mer relevant, både för bolag och användare. 

– Med alla de förändringar världen har gått igenom det senaste året uppskattar människor alltmer information om platser nära dem, som om en affär eller restaurang är öppen, till exempel, säger Google i ett uttalande.

Ladda upp foton

Inom kommer en ny uppdatering för Google Maps att rullas ut där bolaget vill utöka möjligheten för användare att uppdatera information om platser de besöker. När du trycker på ett ställe i kartappen, till exempel en restaurang, kommer en uppdaterings-flik att dyka upp och alla med Google-konton kan gå in och skriva och ladda upp foton.

Ändra kartan

Användare kommer också ha möjlighet att föreslå förändringar på kartan om till exempel en väg har bytt namn eller försvunnit, som Google sedan kontrollerar innan det godkänns och implementeras.

– Vi vill göra det lätt för alla med ett Google-konto att dela med sig av kunskap om sitt lokala område, skriver Google.

150 miljoner guider

Förändringen är en i raden när Google vill bygga upp Maps till en app med fler användningsområden där företag och användare kan kommunicera med varandra eller där användare kan betala för en bilparkering.

Enligt Google finns det ungefär 150 miljoner Local Guides, alltså personer som kontinuerligt bidrar med information på Google Maps och som under 2020 bidrog med omkring åtta miljoner platser.

Källa: CNN

15 mars 2021 Reporter Tim Leffler digit Foto Adobestock

Läs mer om ämnet:

Senaste nytt

Automation ökar oron för jobben

12 maj 2021

Allt fler tror att automatisering och andra it-lösningar innebär att deras arbete kommer att försvinna. Ljuset i mörkret är att många är positiva till att vidareutbilda sig, vilket ställer krav på arbetsgivare. Det visar en ny undersökning från PwC.

IOS-spårning nekas av 96 procent

12 maj 2021

Hela 96 procent av amerikanerna och 88 procent globalt säger nej till appspårning, efter uppdateringen till IOS 14.5. De höga siffrorna kan ses som ett hårt slag mot bland annat Facebook. 

Windows 10 görs om

12 maj 2021

Microsoft tar nu ett omtag med Windows 10 och kommer med justeringar på sådant som inte har ändrats sedan Windows 95. Bland annat blir de gamla ikonerna på tjockskärmen ett minne blott.

Bitcoins betalar Banksy-verk

11 maj 2021

Bitcoins kommer kunna användas som betalmedel när Banksy-tavlan Love is in the air auktioneras ut av Sotheby’s. Auktionen planeras till den 12 maj och buden förväntas starta på drygt tre miljoner dollar.

Xiaomi tar Sverige med storm

10 maj 2021

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige under årets första kvartal, jämfört med samma period 2020. Nu är bolaget trea på den svenska mobilmarknaden och tvåa på den europeiska.

Google räddar jiddisch och sicilianska

10 maj 2021

Woolaroo är appen som ger dig översättning till tio språk som är på väg att försvinna. Du fotograferar ett objekt och får föremålet översatt, med hjälp av maskininlärning, till bland annat jiddisch, sicilianska och rapa nui.